Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 15. Henrik
Veszprém
29°C
2024. július 15. Henrik
Veszprém
29°C

Időugrások Veszprémben

2023. december 21. 14:48
A Google utcakép funkciójának segítségével készített időgépet egy fiatal videós, amiben pár perc alatt egy évtizedet ugrálhatunk az időben Veszprémben.

„Sajnos hajlamosak vagyunk a pozitív változásokat gyorsan elfelejteni és sokszor csak a negatív dolgokra fókuszálunk, emiatt gyakran lehet azt hallani, hogy "nem fejlődik semmi, nem változott semmi", vagy esetleg "csak rosszabb lett minden.” Az ilyen hozzászólások inspiráltak arra, hogy konkrét példákon keresztül megcáfoljam ezeket a kijelentéseket.” – Mindezt Borovi Bence, egy fiatal budapesti hobbivideós mondta, aki egy egész Youtube-csatornát épített fel arra, hogy a Google Street View régi és mostani utcaképeit egymás mellé rakva bemutassa, hogyan változik egy város arca az évek alatt.

Veszprémben ez egy tizenkétéves idővonalat ölel fel Bence videójában. Olyan időkbe ment vissza a videó készítője, amikor még nem létezett többek közt az ActiCity, a Deák utcai rendezvényközpont, a Ruttner-ház és a Várban sem indultak el a felújítások. De a nagyobb épületeken kívül megjelennek kisebb parkok, társasházak is a videóban, amik szintén nagy átalakuláson estek át.

Az időtáv nem egy emberöltő, mégis sok esetben úgy tűnik, mintha egy másik városban járna az ember.

Bence a videó készítéséhez nem használt turisztikai magazinokat, nem nézte át a korábbi újságcikkeket, hogy mikor, melyik épület újult meg. Ahogy elmondta portálunknak, csupán elindul egy virtuális sétára a Google-ben egy-egy város utcáin, és ahol látványos változást lát, azt a részt lementi számítógépére.

Tősgyökeres budapestiként Veszprémben sem járt sokszor, de azzal ő is tisztában volt, hogy 2023-ban Európa kulturális fővárosa a bakonyi megyeszékhely, így az itt készült videó szerkesztés még izgalmasabb volt számára, valamint jóval hosszabb is lett, mint más városban készült.

Borovi Bence Veszprémről készült videóját lejjebb görgetve mi is megmutatjuk, ha pedig kíváncsiak más városok, épületek átalakulására, azt Bence csatornáján ide kattintva megtehetik.

vehir.hu
további cikkek
Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál A mohácsi csata IV. tömegsírjánál idén nyáron megkezdett feltárás is igazolja, hogy mintegy kétezer letérdeltetett foglyot kaszaboltak le szablyával az ütközetet követően. ma 15:22 Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak HEREND mára világelső kézműves luxus porcelánt készítő manufaktúrává vált. Herend nevének hallatán a világon mindenki a tökéletes minőségű luxus porcelánokra gondol, amely Magyarország országimázsának része. Ugyanígy a Forma 1 Magyar Nagydíj szervezői is, akik 2024. évben ismét a Herendi Porcelánmanufaktúrára bízták meg, hogy tervezze meg és készítse el a magyar verseny győzelmi és konstruktőri trófeáit. ma 13:48 A csehbányai falunap a generációk ünnepe közélet A csehbányai falunap a generációk ünnepe A nyár egyik legjobban várt eseménye Csehbányán idén is a hagyományőrző falunap volt szombaton, amely a hőség ellenére összehozta a lakosok minden generációját egy felejthetetlen közös ünneplésre. A falu apraja-nagyja összegyűlt, hogy közösen ünnepeljék a helyi kultúrát és hagyományokat, és ezúttal is sikerült egy különleges napot varázsolniuk. tegnap 15:56 Rálőttek Donald Trumpra Rálőttek Donald Trumpra Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. tegnap 1:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.