Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 29. Péter
Veszprém
22°C
2024. április 29. Péter
Veszprém
22°C

Hatvanöt év az irodalom szolgálatában

2023. december 12. 13:49
Fennállásának 65. évfordulóját ünnepelte a Váci Mihály Irodalmi Színpad egy dupla előadással hétfő délután az Agórában.

 A társulatot 1958-ban alapította Pintér Tibor előadóművész, aki negyven éven át, 1998-ig vezette a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat keretei között működő csoportot, mely 1971 óta viseli Váci Mihály költő nevét. Az együttes irányítását 1998-ban vette át Szilvásiné Csordás Éva, aki immár negyed évszázada tartja egyben a közösséget. 

A hatvanötödik évforduló alkalmából a társulat tagjai a magyar irodalom kiemelkedő költőinek műveiből állították össze egyórás verscsokrukat. 

A rendezvényen Porga Gyula polgármester is felköszöntötte az ünneplő közösséget, megjegyezve: bár a Váci Mihály Irodalmi Színpad már 65 éves, mégsem öregszik, megőrizte lelki fiatalságát. A titok az lehet – fejtegette a polgármester –, hogy a csoport mindig sziklaszilárd vezetőket választott magának; elég csak abba belegondolni, hogy hatvanöt év alatt mindössze két művészeti vezető irányította. Porga köszönetet mondott az együttesnek, és a közönségnek is, hiszen befogadó közeg nélkül nem lehetne ezt a tevékenységet folytatni.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Az EKF év lendülete kitart, programdömpinggel érkezik a Gizella Napok Gizella-napok Az EKF év lendülete kitart, programdömpinggel érkezik a Gizella Napok Május elején ismét megrendezik a Gizella Napokat, immár a harmincegyedik alkalommal. A nagy múlttal és fontos tradíciókkal rendelkező rendezvénysorozat évről évre tartogat meglepetéseket, és a tavalyi év nagy sikere után idén is tartják a szervezők a színvonalat.   ma 17:13 Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Szombaton dél és három óra között várták az érdeklődőket, hogy különböző programokkal hívják fel a figyelmet a felelős állattartásra, s hogy bemutassák a PUMI Veszprémi Állatmenhely lakóit, akik várják, hogy örökbefogadják őket. tegnap 8:38 Hódolat a négyzetnek, hódolat Albersnek Hódolat a négyzetnek, hódolat Albersnek Josef Albers művészetére reflektáló alkotások kerültek bemutatásra a Modern Képtár - Vass László Gyűjteményben. A kiállított festmények közös vonása, hogy saját művészi eszközökkel fejezik ki a hódolat Albersnek és hódolat a négyzetnek tematikában rejlő kettősség lehetőségeit. A kiállítás július 7-ig megtekinthető. tegnap 8:31 Egyszerű emberként az egyszerű embereknek fest lélekkel teli képeket Egyszerű emberként az egyszerű embereknek fest lélekkel teli képeket Utoljára tíz éve volt kiállítása Veszprémben Sápi Margit festőművésznek, most viszont visszatért a dózsavárosi könyvtárba elsősorban Veszprém és Balaton témájú alkotásaival. 2024. április 27. 12:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.