Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A jövőben is tartaná az idei színvonalat a Művészetek Háza

2023. december 8. 14:12
Hivatalosan decemberben véget ér az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat, de ez nem jelenti azt, hogy nem tartogat még a jövő rengeteg érdekes eseményt számunkra. A Művészetek Háza csütörtökön tartotta meg évértékelőjét, ahol elmondták 2024-ben is ugyanekkora lelkesedéssel várják a látogatókat.
 

A sajtóesemény résztvevőivel elsőként Porga Gyula polgármester osztotta meg gondolatait. Amikor városi szinten tervezni kezdték az EKF évét, a városi intézményektől is ugyanazt várták, mint a csatlakozó településektől: mindenki tegye hozzá a programhoz saját érdemeit és tehetségét, és arra használja fel ezt a lehetőséget, hogy még erősebb legyen saját céljai elérésében. Veszprémi szinten a Művészetek Háza volt a legaktívabb szereplője az EKF-nek, magas minőségű és sokszínű programokkal várták az érdeklődőket, minden korosztályban. A polgármester pedig úgy véli, hogy a Művészetek Háza képes lesz élni a jövőben is a most megalapozott figyelemmel.

Porga Gyula polgármesterPorga Gyula polgármester

Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Zrt. vezérigazgatója is ezeket a gondolatokat osztja. Szerinte az idén kialakított nemzetközi kapcsolatrendszerből a Művészetek Háza a következő években is profitálni fog. Az EKF lényege ugyanis nem csupán az, hogy a magyar kultúrát megismertessük Európával, hanem, hogy az európai kultúrát is elhozzuk Magyarországra, a Művészetek Háza pedig huszonhét nemzetközi partnerrel tudott sikeresen együtt működni az idei év során.

Markovits AlízMarkovits Alíz

Grászli Bernadettől, a Művészetek Háza igazgatójától megtudtuk, hogy 2023-ban hatvanezer érdeklődőt láttak vendégül a különböző kiállításokon és eseményeken, mindezt ráadásul a hétvégéken, a rövidített nyitvatartás ellenére.

Grászli két éve került az intézmény élére, és egy nagyszerű csapatot alakított ki, nyitottságuk és elhivatottságuknak köszönhetően komoly szakmai teljesítményt tudtak nyújtani. A kiállítóterek kialakítása során törekedtek rá, hogy ne egysíkú kiállításokat mutassanak be, a veszprémi értékekből kiindulva újragondolták a lehetőségeiket, felosztották egymás között a feladatokat és egy sokszínű programkínálattal álltak az érdeklődők elé.

Idén elnyerték a Családbarát Múzeum megtisztelő címét is, művészetoktató tevékenységüket újratervezve óvodás csoportokat is fogadtak az év során. Szeretnék a jövőben is fenntartani azt a színvonalat, amit az EKF évében megszokhattunk tőlük, ráadásul január első hetében ingyenes gyermektábort is szerveznek foglalkoztató tereikben, ahova szeretettel várják a legkisebb gyermekeket is.

Balogh Dóra
Domján Attila
további cikkek
A veszprémi várnegyed egyik legkülönlegesebb műtárgyát ismerhetik meg a látogatók Work in progress A veszprémi várnegyed egyik legkülönlegesebb műtárgyát ismerhetik meg a látogatók Különleges helyszínt fedezhetnek fel a Veszprémi Érsekség Work in Progress programsorozatának résztvevői. Február 24-én és 25-én, az idegenvezetők világnapja alkalmából szervezett „sisakos túrán” az érdeklődők megtekinthetik a Szent Mihály Főszékesegyház altemplomát, valamint a 18. század egyik legnagyobb hatású veszprémi püspökének monumentális barokk síremlékét, amelynek restaurálása idén vette kezdetét. tegnap 16:55 Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Háromhetes, 1200 fős, nagyszabású felmérés indul e héten Veszprémben, amely a város elmúlt hét évének változásait, kiemelten a VEB2023 EKF program hatásait kutatja. A 2017-es széleskörű vizsgálatra alapozott reprezentatív kutatás egyik célja, hogy kiderüljön, miképp látják a veszprémiek saját városukat, annak változásait, fejlődését, élhetőségét. 2024. február 21. 15:23 Tárgyakon és történeteken keresztül elevenedik meg a történelem Tárgyakon és történeteken keresztül elevenedik meg a történelem Új állandó tárlattal köszönti a tavaszt a Laczkó Dezső Múzeum. Még töltik a vitrineket, jövő péntektől azonban bárki megtekintheti a Veszprém történelmét a tárgyakon keresztül bemutató kiállítást. 2024. február 20. 19:59 Holtszezon: a kultúra meghatározó alakjai lepik el a várost a hétvégén Holtszezon: a kultúra meghatározó alakjai lepik el a várost a hétvégén Február 22-25. között immár harmadik alkalommal rendezik meg a Holtszezon Nemzetközi Kortárs Irodalmi Fesztivált. Az EKF programja idén is rendkívül színes kínálattal jelentkezik, koncertet ad a 30Y, a Felső tízezer, workshopot tart a FISZ, és a fantasy is komoly szerepet kap. 2024. február 20. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.