Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Festőnők a szabadban címmel nyílt kiállítás

2023. december 1. 23:28
Péntek délután a Veszprémi Petőfi Színház előcsarnokában nyílt kiállítás, Festőnők a szabadban címmel, Bottyán Marianna festőművész és az Art Natura Csoport veszprémi tagjainak közreműködésével. A közös bemutatkozó tárlat december nyolcig látogatható.

Dr. Kristóf Mihályné, a Zonta Club Veszprém alelnöke elsőként a színháznak mondott köszönetet, amiért a kiállítás otthonául szolgál. Az Art Natura 2015-ben alakult, a festészetet tanulni vágyók számára. Bottyán Marianna évente több alkalommal szervez tábort, ahol elsősorban a szabadban alkotnak a résztvevők, impresszionista stílusban.

Ezen táborban a közvetlen táj élmény, a fények megfigyelése adja a témát. A szóban forgó kiállítást is ezek ihlették, a legkedvesebb élmények kiemelésével. Bottyán már nem először támogatja a csoportot. A jótékony célra felajánlott festménye: Szüreti capriccio. A kiállítás anyaga Patakiné Pál Erzsébet, S. Hontai Mária, Sövényházi Krisztina, Varga Judit, Ványa Magdolna műveit is tartalmazza. A festmények megvásárolhatóak, a befolyt összeget jótékony célra fordítják. A folytatásról is szó esett: a Pannon Egyetem aulájában, december 9-én lesz jótékonysági koncert.

Kellerné Egresi Zsuzsanna, a Veszprémi Petőfi Színház kreatív menedzser-igazgatóhelyettese úgy fogalmazott: nagy öröm, hogy az épület ilyen nemes célt támogathat. Mint az köztudott, a teátrum számára rendkívül fontos a társadalmi szerepvállalás, minden jótékony célú kezdeményezés, éppen ezért a színházat sokan titulálják a következőképpen: „több mint színház.” Kellerné Egresi Zsuzsanna felhívta a figyelmet arra: tegyünk mindig olyat, amivel adni tudunk, és tegyük szebbé a nehéz hétköznapokat!

Brányi Mária alpolgármester nyitotta meg hivatalosan is a kiállítást. Köszönetet mondott a Zonta Clubnak, mely már harmincadik éve rendezi meg az adventi jótékonysági kiállítását, s koncertjét. Az alpolgármester szerint ezek a hagyományok tették lehetővé, hogy Veszprém elnyerhesse az Európa Kulturális Fővárosa címet.

Az ilyen jellegű közösségek adnak önbizalmat a városnak, és példát mutatnak összetartásról, miközben gazdag kulturális kínálattal látják el a várost - fogalmazott Brányi Mária.

Az ünnepélyes megnyitón Hirschl Laura és Keller Márton, a Veszprémi Petőfi Színház művészei, énekes előadásukkal emelték az est fényét.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban kultúra Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban A Múzeumok Éjszakája keretében nyitották meg Györgydeák György műveiből álló kiállítást, melynek a Kabóca Bábszínház új, Deák Ferenc utcai épülete ad otthont. ma 15:17 Egry József nyomában kultúra Egry József nyomában A Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatot Veszprémben a Laczkó Dezső Múzeum nyitotta meg Csend és fény című kiállításával: a mester, Egry József után tanítványára, közeli barátjára, Szalai Zoltán festőművészre és művésztanárra szeretnék irányítani a figyelmet a június 22-én nyíló életmű-kiállítással. tegnap 21:41 Megnyílt a Pablo és Picassohoz kapcsolódó kiállítás kultúra Megnyílt a Pablo és Picassohoz kapcsolódó kiállítás A Pannon Várszínház legújabb előadása a Pablo és Picasso, avagy az állatok karneválja című családi musical. Ehhez kapcsolódóan a teátrum gyermekrajz pályázatot hirdetett. A beérkezett pályaművekből pénteken nyílt kiállítás a színházban, Formákban a világ címmel. tegnap 16:08 Gryllus Dániel a költészet szerepéről kultúra Gryllus Dániel a költészet szerepéről Idén Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka alapító tagja nyitotta meg a veszprémi Ünnepi Könyvhetet. A szavakat dallamok követték, Gryllus citerával kísérte magát, s persze a nóták között mesélt könyvekről is, versekről, Kányádiról, Weöres Sándorról… Órákig tudtuk volna hallgatni… tegnap 17:02

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.