Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Festőnők a szabadban címmel nyílt kiállítás

2023. december 1. 23:28
Péntek délután a Veszprémi Petőfi Színház előcsarnokában nyílt kiállítás, Festőnők a szabadban címmel, Bottyán Marianna festőművész és az Art Natura Csoport veszprémi tagjainak közreműködésével. A közös bemutatkozó tárlat december nyolcig látogatható.

Dr. Kristóf Mihályné, a Zonta Club Veszprém alelnöke elsőként a színháznak mondott köszönetet, amiért a kiállítás otthonául szolgál. Az Art Natura 2015-ben alakult, a festészetet tanulni vágyók számára. Bottyán Marianna évente több alkalommal szervez tábort, ahol elsősorban a szabadban alkotnak a résztvevők, impresszionista stílusban.

Ezen táborban a közvetlen táj élmény, a fények megfigyelése adja a témát. A szóban forgó kiállítást is ezek ihlették, a legkedvesebb élmények kiemelésével. Bottyán már nem először támogatja a csoportot. A jótékony célra felajánlott festménye: Szüreti capriccio. A kiállítás anyaga Patakiné Pál Erzsébet, S. Hontai Mária, Sövényházi Krisztina, Varga Judit, Ványa Magdolna műveit is tartalmazza. A festmények megvásárolhatóak, a befolyt összeget jótékony célra fordítják. A folytatásról is szó esett: a Pannon Egyetem aulájában, december 9-én lesz jótékonysági koncert.

Kellerné Egresi Zsuzsanna, a Veszprémi Petőfi Színház kreatív menedzser-igazgatóhelyettese úgy fogalmazott: nagy öröm, hogy az épület ilyen nemes célt támogathat. Mint az köztudott, a teátrum számára rendkívül fontos a társadalmi szerepvállalás, minden jótékony célú kezdeményezés, éppen ezért a színházat sokan titulálják a következőképpen: „több mint színház.” Kellerné Egresi Zsuzsanna felhívta a figyelmet arra: tegyünk mindig olyat, amivel adni tudunk, és tegyük szebbé a nehéz hétköznapokat!

Brányi Mária alpolgármester nyitotta meg hivatalosan is a kiállítást. Köszönetet mondott a Zonta Clubnak, mely már harmincadik éve rendezi meg az adventi jótékonysági kiállítását, s koncertjét. Az alpolgármester szerint ezek a hagyományok tették lehetővé, hogy Veszprém elnyerhesse az Európa Kulturális Fővárosa címet.

Az ilyen jellegű közösségek adnak önbizalmat a városnak, és példát mutatnak összetartásról, miközben gazdag kulturális kínálattal látják el a várost - fogalmazott Brányi Mária.

Az ünnepélyes megnyitón Hirschl Laura és Keller Márton, a Veszprémi Petőfi Színház művészei, énekes előadásukkal emelték az est fényét.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Háromhetes, 1200 fős, nagyszabású felmérés indul e héten Veszprémben, amely a város elmúlt hét évének változásait, kiemelten a VEB2023 EKF program hatásait kutatja. A 2017-es széleskörű vizsgálatra alapozott reprezentatív kutatás egyik célja, hogy kiderüljön, miképp látják a veszprémiek saját városukat, annak változásait, fejlődését, élhetőségét. ma 15:23 Tárgyakon és történeteken keresztül elevenedik meg a történelem Tárgyakon és történeteken keresztül elevenedik meg a történelem Új állandó tárlattal köszönti a tavaszt a Laczkó Dezső Múzeum. Még töltik a vitrineket, jövő péntektől azonban bárki megtekintheti a Veszprém történelmét a tárgyakon keresztül bemutató kiállítást. tegnap 19:59 Holtszezon: a kultúra meghatározó alakjai lepik el a várost a hétvégén Holtszezon: a kultúra meghatározó alakjai lepik el a várost a hétvégén Február 22-25. között immár harmadik alkalommal rendezik meg a Holtszezon Nemzetközi Kortárs Irodalmi Fesztivált. Az EKF programja idén is rendkívül színes kínálattal jelentkezik, koncertet ad a 30Y, a Felső tízezer, workshopot tart a FISZ, és a fantasy is komoly szerepet kap. tegnap 14:28 A teremtett világ szépségeit ábázolták a gyermekek A teremtett világ szépségeit ábázolták a gyermekek A Házasság hete keretein belül – a témához kapcsolódó – rajzpályázatra is sor került, méghozzá a Kukkantó Egyesület szervezésében. Az óvodások, valamint a kisiskolások pályaműveit szakmai zsűri értékelte, több mint kétszáz rajz érkezett. Az eredményhirdetésre szombat délelőtt, a Veszprémi Petőfi Színházban került sor. 2024. február 17. 13:36

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.