Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A veszprémi úszótrió mindhárom tagja megcélozta a párizsi olimpiát

2023. november 20. 22:23 // Forrás: MTI
Az egyaránt Veszprémben készülő három nyíltvízi úszó, az olimpiai ezüstérmes Rasovszky Kristóf, a kétszeres vb-ezüstérmes Betlehem Dávid és a junior Európa-bajnok Sárkány Zalán megcélozta a jövő évi párizsi olimpiát.

A 20 esztendős Sárkány az Egyesült Államokban tanul az Arizona State Egyetemen, ahol Michael Phelps korábbi edzőjével, a legendás Bob Bowmannél edz. A Kőbánya SC úszója az amerikai felkészüléséről elárulta, hogy Bowman nemcsak egy-egy kiemelkedő tanítványára fektet nagy hangsúlyt, hanem próbál minél több versenyzőnek segíteni, főleg technikailag. Örül annak, hogy ő is ezek között a sportolók között lehet. Ennek ellenére az elmúlt fél évben halasztott, így a veszprémi nyíltvízi specialistákkal, Rasovszky Kristóffal és Betlehem Dáviddal készül, legközelebb pedig a decemberben a Győr Openen ugrik medencébe 1500 méter gyorson, amelyen komoly célokat tűzött ki maga elé.    

"Az olimpiai A szint, az lenne a csúcs, ami a céljaim között szerepel. Nyilván nagyon sokat segítenek a társaim mind edzéseken, mind versenyeken" - mondta az M1 aktuális csatorna megkeresésére Sárkány Zalán, aki 15 perc alá szeretne menni ezen a távon.

Saját bevallása szerint 800 méteren kevesebb esélye van a párizsi indulásra, 400 méteren pedig a világkupa teljesítménye alapján akár még lehetősége is lenne a szint teljesítésére. A fiatal úszó szerint technikailag és fordulásban sokat fejlődött a tengerentúlon, Magyarországon pedig állóképességben és mentálisan is jó alapot kapott Szokolai Lászlótól.

Sárkány Zalán, Betlehem Dávid és Rasovszky Kristóf - Fotó: MÚSZ Facebook (archív)Sárkány Zalán, Betlehem Dávid és Rasovszky Kristóf - Fotó: MÚSZ Facebook (archív)

A veszprémi edzőről a nyílt vízen csapattal kétszeres világbajnoki ezüstérmes Betlehem Dávid is elismerően nyilatkozott, elmondása szerint a szakember nem kivételezik az eredményesebb úszókkal és partnerként tekint rájuk az edzéseken. Sárkány mellett Betlehem is kipróbálta magát a medencés számokban, ahol egyre jobb eredményeket produkált.

"Nem mondanám, hogy elengedném a nyílt vizet, inkább azt, hogy kezdek megérni a medencében" - mondta a szintén 20 éves Betlehem, majd hozzátette, abban reménykedik, hogy az érettebb mentalitását át tudja vinni a nyílt vízre is, és akkor felléphet a világ élvonalába.

A jövő évi ötkarikás játékok kapcsán elmondta, Veszprémben azzal cukkolják, hogy az első olimpiáját mindenki elfuserálta a csapatban, de abban bízik, nála ez nem következik be.   

"Szeretnék jól felkészülni, hogy amikor bemondják, még két perc van a rajtig, akkor nyugodt tudok maradni. Ha bízni tudok magamban, akkor úgy gondolom, bármit elérhetek, amit szeretnék" - mondta Betlehem.    

A nyílt vízen olimpiai ezüstérmes Rasovszky Kristóf - aki már az idei fukuokai vb-n teljesítette az olimpiai szintet - elárulta, hogy ismét éremért utazik az ötkarikás játékokra.    

"Szeretnék újra a dobogón lenni, ezt nem titkolom, aztán majd meglátjuk, hogy ebből arany, ezüst vagy bronz lesz" - fogalmazott, majd kiemelte, hogy sok jelentkező akad erre a három éremre: német, olasz és francia riválisai mellett csapattársát, Betlehemet is az esélyesek között említette. Elmondása szerint további versenyzők is meglepetést okozhatnak, így nehéz előre megjósolni, mi fog történni.    

"Szeretnék még jobb formában lenni, mint idén voltam és úgy kijönni majd a vízből, hogy azt mondhassam, én megtettem mindent. Ha ezt sikerül megcsinálni, akkor azt gondolom, rossz eredmény ebből már nem jöhet ki" - jelentette ki a 27 éves úszó, aki arra is rávilágított, hogy mindhárman különböző karakterek, így sok mindent tanulhatnak egymástól.

vehir.hu
további cikkek
Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál Párizs 2024 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) döntése értelmében magyar játékvezetői páros is közreműködik majd a párizsi olimpia kézilabdatornáján. 2024. április 25. 13:39 Párizs 2024: száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak Párizs 2024 Párizs 2024: száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet - mondta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a MOB szerdai sajtótájékoztatóján, melyet száz nappal a párizsi olimpia megnyitója előtt tartottak. 2024. április 17. 14:32 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával Párizs 2024 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán. 2024. április 16. 18:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.