Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Még, még még! Semmi nem elég?

2023. november 21. 10:46
Vannak, akiknek semmi sem jó, sőt, annak az ellenkezője sem. Nekik sehogy sem lehet a kedvükre tenni…

Ha a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének sorsolása után valaki azt garantálta volna, hogy a magyar válogatott egy fordulóval a csoportkör zárása előtt már továbbjutó lesz, aztán csoportelsőként zárja a nyolcmeccses sorozatot, ki az, aki ezt nem örömmel írta volna alá?

Ezzel szemben most – ahelyett, hogy örülnének a sikernek –, többen fanyalognak az internetes közösségi felületeken és kommentekben a sportos portálokon. Sorolják, hogy Litvániában nyerni kellett volna, és Bulgáriában is, ráadásul utóbbi ellen a hosszabbítás perceiben szerencsésen, öngóllal egyenlítettünk. És ha győztünk volna Litvániában és Bulgáriában, akkor a jövő évi németországi huszonnégy csapatos Európa-bajnokságon a csoportkör sorsolásánál ott lehetnénk az első kalapban, a kiemelt csapatok között.

Lang Ádám (k) és Nagy Ádám (b), a magyar, valamint Stevan Jovetic, a montenegrói válogatott játékosa (j) a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők tizedik, utolsó fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Montenegró mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2023. november 19-én. MTI/Hegedüs RóbertLang Ádám (k) és Nagy Ádám (b), a magyar, valamint Stevan Jovetic, a montenegrói válogatott játékosa (j) a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők tizedik, utolsó fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Montenegró mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2023. november 19-én. MTI/Hegedüs Róbert

Emellett a nemzeti gárda játékának kritikájaként megjegyzik, hogy több meccsen egy-egy félidőt ajándékoztak az ellenfélnek, mint például a litvánok ellen idegenben és legutóbb itthon a montenegróiak ellen. No meg a játékosok zöme nem itthon, hanem külföldi klubokban pallérozódik.

Összességében mintha kórusban azt kiáltanák, hogy: „Még, még, még! Semmi nem elég!” Őket nem hatotta meg az a fieszta, ami a Montenegró elleni csoportzáró mérkőzés után volt a telt házas Puskás Arénában. Pedig a helyszínen hatvanötezren, a tévékészülékek előtt pedig nagyságrendekkel többen ünnepelték, hogy Magyarország – soraiban a veszprémi születésű és nevelésű Lang Ádámmal – veretlenül, a legtöbb gólt szerezve és a legkevesebbet kapva magabiztosan, négy pontos előnnyel nyerte meg a csoportját.

A sorozatban kétszeri Európa-bajnoki részvétel, valamint a Nemzetek Kupája A-ligájába jutás, továbbá az ott elért bravúrok (például az angolok négygólos idegenbeli „kivégzése”) után senki sem ígérte, hogy mostantól Szoboszlaiék valamennyi ellenfelüket legyőzik. Aki ezt várta, valóban csalódott lehet. Ezzel szemben a válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik azt ígérte, hogy ez a siker csak a kezdet, jövő nyáron csinálnak valami felejthetetlent Németországban. Ha így lesz, ezzel talán a most még fanyalgókat is más belátásra késztetik…

Darcsi István

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.