Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 15. Tas, Anasztázia
Veszprém
17°C
2024. április 15. Tas, Anasztázia
Veszprém
17°C

Támogatja és visszavárja a fiatalokat Veszprém

2023. november 19. 15:05
Öt olyan fiatal részesült a város ösztöndíjában, akiket állandó lakhelyük Veszprémhez köti, de jelenleg egyetemi tanulmányaikat nem itt végzik.

Néhány éve a veszprémi önkormányzat meghirdeti azt az ösztöndíjprogramját, ahol elsőéves veszprémi egyetemistákat támogat, akik tanulmányi, vagy sporteredményeik alapján érdemesek az egyszeri kétszázezer forintos ösztöndíjra.

A pályázat idén is sikeresen lezajlott péntek délután pedig a városházán Hegedűs Barbara alpolgármester adta át az ösztöndíjhoz járó okleveleket a fiataloknak.

A városvezető rövid köszöntőjében elmondta, az ösztöndíjjal az is a céljuk – amellett, hogy segítség a tehetséges veszprémi fiatalokat a tanulmányaikban – hogy azt üzenjék, a városuk visszavárja őket azután is, hogy az egyetemet befejezték.

Az alpolgármester azt is elmondta, hogy ő maga is Budapesten a Corvinus Egyetemen szerzett diplomát – és azóta doktori címet is (a szerk.) – de mindig tudta, hogy vissza fog térni szülővárosába. Erre bíztatta a megjelent fiatalokat is, valamint kiemelte, hogy ragadják meg az egyetemi pályázatokat is, akár külföldi lehetőségeket is. Továbbá hozzátette, hogy a jövőben szeretné bevonni a fiatalokra vonatkozó programok előkészítésébe azokat is, akik most az ösztöndíjban részesültek, ezért számíthatnak több meghívóra is az önkormányzattól különböző nekik szóló fórumokra.

Az öt ösztöndíjas közül hárman tudtak megjelenni személyesen az eseményen, mivel egyikük éppen tanulmányi versenyen volt, másikuk pedig lebetegedett, de ettől függetlenül mindenki megkapja a megérdemelt ösztöndíját a várostól.

Csuta Dóra, aki Vetésiben végzett, most jogot tanul az ELTE-n.

Csuta Krisztián Márk, ő a Lovassy-ban érettségizett, jelenleg a BME-n villamosmérnöknek tanul.

Burger Dóra szintén a Lovassy-ban végzett, most a Pázmány pszichológia szakos hallgatója.

Maróti Blanka ugyancsak Lovassy-s diákként most már a Corvinus politikatudomány képzésére jár.

Ők négyen a tanulmányi eredményeik miatt kaphatták meg a városi ösztöndíjat, de volt egy olyan fiatal is, aki sportban elért eredményei, konkrétan a női labdarúgásban kimagasló sikereiért kapja meg a neki járó támogatást, amit pályázat útján nyert el. Ő Rugovics Boglárka, aki jelenleg a SOTE gyógytornász szakjára jár.

vehir.hu
további cikkek
Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Amennyiben elfogadja az országgyűlés a KDNP politikusai által benyújtott törvényjavaslatot, úgy legkorábban idén nyártól a dohány- és alkoholtermékekhez hasonlóan az energiaitalok is tiltólistára kerülnek a fiataloknál. A kereszténydemokrata párt ifjúsági tagozatának tagjai veszprémi sajtótájékoztatójukon beszéltek a törvényjavaslat részleteiről. 2024. április 5. 21:46 Ingyenes lesz a jogosítvány megszerzése a középiskolásoknak Ingyenes lesz a jogosítvány megszerzése a középiskolásoknak A magyar kormány legújabb fiatalokat támogató intézkedése szeptember 1-től lépérvénybe. 2024. március 14. 12:35 A lehetőséggel együtt felelősséget is kaptak a veszprémi fiatalok fiatalok A lehetőséggel együtt felelősséget is kaptak a veszprémi fiatalok Idén ősszel elfogadták Veszprém új ifjúsági koncepcióját, ami többek közt abban is kitűnik a hasonló dokumentumok közül, hogy megalkotásában több olyan helyi fiatal is részt vett, akik még a tizennyolcadik életévüket sem töltötték be. Meglepetést pedig bőven okoztak, amikor a közös munka zajlott. Ezekről is kérdeztük dr. Hegedűs Barbara alpolgármestert, aki végig ott volt a koncepció megalkotásánál. 2023. december 18. 16:30 Hogyan lázadhat egy jobboldali fiatal a konzervatív kormány mellett? Hogyan lázadhat egy jobboldali fiatal a konzervatív kormány mellett? Újabb veszprémi politikus neve jelent meg az országos politikában. Halmay Gábor, a Dózsaváros és a Jeruzsálemhegy egyik önkormányzati képviselője az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) ügyvezető alelnöke lett. Azt mondja, a konzervatív beállítottságú fiataloknak számos személyes támadással kell szembenézniük, de van egy nagy különbség liberális társaikhoz képes. Vajon mennyire trendi a fiatalok körében konzervatívnak lenni? Mi lesz a lázadó énjükkel ebben a politikai szervezetben? Ezekről is beszélgettünk. 2023. december 6. 12:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.