Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szoboszlai: annak örülök, hogy kint vagyunk az Eb-n

2023. november 16. 22:07 // Forrás: MTI
Szoboszlai Dominik csapatkapitány szerint jobb, ha a bolgárok elleni selejtező-mérkőzésről nem beszél, annak ugyanakkor örül, hogy a magyar labdarúgó-válogatott a Szófiában elért 2-2-es döntetlennel csütörtökön kijutott a jövő nyári, németországi tornára.

"Ahogy megkaptam a labdát a hajrában, egyből a négy évvel ezelőtti, Izland elleni meccs jutott eszembe. Nagyrészt majdnem ugyanúgy csináltam, csak az akció vége nem ugyanaz lett" - emlékezett vissza az M4 Sport kamerája előtt a legutóbbi Eb-kijutásra Szoboszlai, aki ezúttal nem tudott betalálni.

Kapcsolódó cikk
Utolsó pillanatban egyenlítve jutott ki az Eb-re a magyar csapat
A magyar labdarúgó-válogatott kijutott a jövő évi, németországi Európa-bajnokságra, mivel Bulgária vendégeként 2-2-es döntetlent játszott csütörtökön a zárt kapus szófiai selejtezőmérkőzésen.

A csapatkapitány hozzátette: ha őszintén kéne beszélnie erről a mérkőzésről, nem biztos, hogy jól jönne ki belőle, így inkább csak örül annak, hogy egyenes ágon kijutottak a kontinenstornára.    

"Attól függetlenül sem csak egy pontot akartunk szerezni, hogy az elég volt. Büszke vagyok a csapatra, hogy végig küzdött, de magunknak tettük nehézzé ezt a meccset" - mondta Szoboszlai, kiemelve, hogy az utolsó meccs eredményétől függetlenül kivívták a részvételi jogot.

"Remélem, legalább mindenki izgult. Büszke vagyok a srácokra, akikben mindig 120 százalékig bízom" - zárta a Liverpool idegenlégiósa.

A magyar csapat tagjai ünnepelnek a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők kilencedik fordulójában, a G csoportban játszott Bulgária - Magyarország mérkőzés után a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban 2023. november 16-án. A találkozó 2-2-es döntetetlenre végződött, a magyar válogatott kijutott a jövő évi Európa-bajnokságra. MTI/Szigetváry ZsoltA magyar csapat tagjai ünnepelnek a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők kilencedik fordulójában, a G csoportban játszott Bulgária - Magyarország mérkőzés után a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban 2023. november 16-án. A találkozó 2-2-es döntetetlenre végződött, a magyar válogatott kijutott a jövő évi Európa-bajnokságra. MTI/Szigetváry Zsolt

Ádám Martin úgy fogalmazott, a meccs elején nagyon fontos volt a gól, amely egy Szoboszlai Dominikkal megbeszélt figura eredményeként született.

 "A végén izgulnunk kellett, mert elég fordulatos volt a meccs. A kiállítás után fordult a kocka, előtte nem volt problémánk, uraltuk a játékot, de rúgnunk kellett volna még egy gólt" - nyilatkozta.    

A dél-koreai Ulszan Hyundai csatára szerint a szófiai találkozó - amelyen nem lehettek nézők - elejének rideg edzőmeccs jellege volt, de aztán belerázódtak és alkalmazkodtak a körülményekhez.    

Ádám leszögezte, az évek óta végzett munka megtérült, nem maradt elismerés nélkül, és ezúttal mellettük állt a szerencse is.    

"Nagyon örülök, hogy itt vagyok és tagja lehetek ennek a csapatnak" - közölte.

Végül úgy fogalmazott, most alaposan megünneplik a kijutást, de péntektől már készülnek a vasárnapi, Montenegró elleni találkozóra, mert a válogatottban nincs olyan, hogy nem fontos meccs.

Kapcsolódó cikk
Rossi: mindig az utolsó lépés a legnehezebb
Marco Rossi szövetségi kapitány az utolsó lépést nevezte a legnehezebbnek azok után, hogy a magyar labdarúgó-válogatott 97. percben egy öngóllal csikarta ki az Eb-részvételt jelentő 2-2-es döntetlent a bulgáriai selejtezőmérkőzésen.

"Igazi őrült meccs volt, egy dráma, amiből szerencsére mi jöttünk ki jobban. A karrierem során nagyon ritkán léptem pályára a születésnapomon, de amikor így volt, akkor sosem kaptunk ki. Azt gondoltam, ez egy olyan jel, ami arra utal, hogy ma összejön a kijutás. Kicsit megnehezítettük a dolgunkat, nem kezeltük helyesen a mérkőzést, feszültek voltunk, de meg akartuk szerezni ezt a pontot" - értékelt az M4 Sport kamerái előtt Dibusz Dénes, a 33 esztendős FTC-kapus.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.