Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 2. Lujza
Veszprém
12°C
2024. március 2. Lujza
Veszprém
12°C

A mesterséges intelligencia a témája a XI. Music Hungarynak

2023. november 8. 15:23
Szerda délelőtt hivatalosan is megnyitották a XI. Music Hungary Konferenciát, a veszprémi Hangvillában. A téma idén: Mi és Ti, azaz a mesterséges intelligencia, valamint a természetes intelligencia a zeneiparban.

Elsőként Porga Gyula polgármester köszöntötte a zene szakembereit. Kiemelte, ez már a negyedik alkalom, hogy a királynék városa adhat otthont a rendezvénynek, nagy öröm ez Veszprémnek. Az Európa Kulturális Fővárosa program alapvető céljai közt szerepelt és szerepel most is, hogy közösségépítő szerepe legyen, ahol fontosak a találkozások. Ehhez tér kell, valamint apropó. Ez a rendezvény éppen erre példa: a beszélgetésekből gondolatok, a gondolatokból tettek lesznek.

Weyer Balázs, a Music Hungary szövetség elnöke is felszólalt. Úgy fogalmazott, nem véletlen, hogy a királynék városában jó otthonra lelt a rendezvény, hiszen Veszprém 2019-ben elnyerte az UNESCO Zene Városa címet, amivel egyedüli magyar városként büszkélkedhet. Weyer folytatta, a konferencia témája a mesterséges intelligencia a zeneiparban, noha fontos magunkat emlékeztetni, hogy a zene valójában ember által szervezett hang. A rendezvényen nem cél sem ítélkezni, sem pedig az egekig magasztalni az MI-t.

Weyer felhívta a figyelmet az évente változó kurátori rendszerre: idén Márton András, a KFT zenésze felel a programért. Márton több meglepetéssel is készült a megnyitóra, például egy MI által írt beszéddel is. Természetesen azért Márton András gondolatai is teret nyertek: a zenész rávilágított, a mesterséges intelligencia is egy állomása a technikai fejlődésnek, amiről fontos beszélni. Ez a konferencia épp erről szól majd, a teljes program itt olvasható.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Azt hittük, a régmúltban kevesebb hús fogyott, de kiderült, hogy tévedtünk Azt hittük, a régmúltban kevesebb hús fogyott, de kiderült, hogy tévedtünk Ezt a cikket eredetileg azzal az a felütéssel indítottuk volna, hogy manapság több húst fogyasztunk, mint a történelem során valaha. Aztán utánanéztünk, és kiderült, hogy ez nem igaz. Ráadásul nemcsak a mennyiség okozott meglepetéseket. tegnap 19:30 Végre egy kiállítás, ahol nem törött cserepekkel teli poros tárolók között bolyongunk Végre egy kiállítás, ahol nem törött cserepekkel teli poros tárolók között bolyongunk Törött és kopott cserepekkel, edényekkel teli poros tárolók, informatívnak beállított, de valójában unalmas molinók. Nem éppen az a kép, ami alapján nagy kedvet kapnánk egy helytörténeti kiállításhoz. Pedig egy város, az otthonunk múltja lehet nagyon izgalmas is, például ha személyes tárgyakon és történeteken keresztül, innovatív módon közelítjük meg. Szerencsére a Laczkó Dezső Múzeum új, Veszprém történelmét bemutató Emlékgép című állandó kiállítása is ilyen lett. tegnap 17:07 Egy boszorkány tündéri cukrászdáról álmodik... de miért kerülik azt az emberek? Kabóca Bábszínház Egy boszorkány tündéri cukrászdáról álmodik... de miért kerülik azt az emberek? Egy boszorkány tündéri cukrászdáról álmodik... de miért kerülik azt az emberek? Amika Éppenitt községben próbál szerencsét az édes sütemények varázslatos világában. Azonban hamarosan kiderül, hogy valami mégsem stimmel... Mi lehet az oka, hogy Amika cukrászdáját senki sem látogatja? A Kabóca Bábszínház legújabb bemutatóját, A boszorkány cukrászdája című tárgyjátékot március 2-től láthatják a nézők. tegnap 15:11 Költséget vetettek, kenyeret törtek közgyűlés Költséget vetettek, kenyeret törtek A ciklus vége előtt néhány hónappal alakult át az ellenzéki térfél; elfogadták a költségvetést; újabb kedvezményekkel bővült a Veszprém kártya. Összefoglalónk a februári közgyűlésről. 2024. február 29. 22:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.