Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megújul a veszprémiek egyik kedvenc játszótere

2023. november 6. 22:04
Megkezdődtek a felújítási munkálatok a Szerelem-szigetnél található Rézsűs játszótérnél, amelyet még 2010-ben alakítottak ki, és amely a veszprémi családok egyik kedvenc játszóterévé vált, hiszen elhelyezkedése rendkívül kedvező, közvetlenül a Séd-patak mentén található, csupán ötperces sétára a legközelebbi ingyenes parkolótól.
 

Hétfő délután sajtóeseményen részletezték a beruházás fontosságát, hiszen az évek alatt a rézsűs felület elhasználódott és balesetveszélyessé vált.

Brányi Mária, Hegedűs Barbara, Sándor TamásBrányi Mária, Hegedűs Barbara, Sándor Tamás

Brányi Mária alpolgármester elmondta, hogy igyekeznek a családok számára megfelelő, korszerű építményeket létrehozni, és a város területein egyszerre több ilyen beruházás is zajlik. A Kolostorok és Kertek másik játszóterét, a Népmesék játszóteret is felújították idén, illetve a Mocorgó játszótérnél is megkezdték a munkát, melynek keretében új játszóeszközöket helyeznek ki, valamint gondoskodnak a létesítmény állagmegóvásáról, hogy a gyermekek rendezett és igényes körülmények között használhassák a területet.

Hegedűs Barbara alpolgármester - aki egyben a választókerület képviselője is - az EKF-nek mondott köszönetet, amely lehetővé tette a beruházást. A program támogatásának köszönhetően és önkormányzati források segítségével Veszprém összesen 15 pontján is megújultak a játszóeszközök, új gumiburkolatot kaptak a játszóterek, napvitorlákat vagy éppen új mászókát. Rendkívül fontos, hogy a kisgyermekes családoknak szép és balesetmentes környezet álljon a rendelkezésére a szabadidő eltöltésére, és a játszóeszközök megfeleljenek a legújabb elvárásoknak mind esztétikai, mind biztonsági szempontból.

Sándor Tamás, a 30 TÉR Kereskedelmi és Tervező Kft. kivitelező cég képviseletében a Rézsűs játszótér felújításának részleteire tért ki: a régi rézsűs felületet egy új technológia segítségével újítják meg, helyszíni gumiburkolat kiépítésével. Jelenleg az aljzatbeton kialakítása zajlik, egy acélháló tartja majd stabilan a rézsűt, amelyre a gumiburkolat kerül. A játszótér párhuzamosan futó régi csúszdái helyett újakat telepítenek majd, és várhatóan decemberben fejezik be a felújítást.

Balogh Dóra
Szalai Csaba
további cikkek
Megválasztották államfőnek Sulyok Tamást köztársasági elnök Megválasztották államfőnek Sulyok Tamást Megválasztotta Sulyok Tamást köztársasági elnökké az Országgyűlés hétfőn. Az Alkotmánybíróság elnöke, aki a tisztségre egyedüli jelölt volt, 134 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson. ma 18:19 A magyar parlament is döntött Svédország NATO-csatlakozásának támogatásáról A magyar parlament is döntött Svédország NATO-csatlakozásának támogatásáról 188 igen szavazattal, 6 nem ellenében elfogadta az Országgyűlés a Svédország NATO-hoz való csatlakozásáról szóló jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló javaslatot. ma 18:09 Közönségtalálkozó a veszprémi bamakós csapattal Budapest-Bamako Közönségtalálkozó a veszprémi bamakós csapattal A Vehir.hu a veszprémi bamakós csapat médiapartnereként szeretettel vár mindenkit a közönségtalálkozón, ahol Vermes Gábor és Szűcs Dávid elmesélik az élményeiket és legizgalmasabb tapasztalataikat az idei Budapest-Bamako Rally-ról. A helyszínen megtekinthető lesz az a több mint negyvenéves Mercedes W123 típusú autó is, amivel a két helyi férfi megtette a 9200 km-es távot. ma 15:14 Miért nem a nép választja meg a köztársasági elnököt? Miért nem a nép választja meg a köztársasági elnököt? Vajon miért alakult úgy Magyarországon, hogy a köztársasági elnököt nem a nép választja meg, hanem az a 199 képviselő, akik az Országgyűlésben ülnek? Jogos a kérdés, hogy jobb lenne-e, ha ezt a döntést is közvetlenül az emberekre bíznák, ahogy az időről időre felmerül, amikor éppen turnusváltás van a Sándor-palotában. Cikkünkben bemutatjuk a rendszerváltás korának dilemmáit a közvetlen elnökválasztással kapcsolatban, végül rátérünk arra, hogy mi kellett ahhoz, hogy 2024-ben Sulyok Tamás jelölt lehessen. ma 10:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.