Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hollywoodban az EKF nyitórendezvényének zenéje

2023. november 6. 13:54
A legjobb ötbe került a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros program nyitóceremóniájának zenéje a Hollywood Music In Media Awards jelöltjei között. A gálát november 16-án tartják majd a filmek fővárosában.

A Hollywood Music In Media Awards egy amerikai díjszervezet, amely az eredeti zenét díjazza a vizuális média minden formájában, beleértve a filmeket, tévéműsorokat, videojátékokat, reklámokat, dokumentumfilmeket, klipeket és zenés műsorokat.

A szervezetet még 2009-ben alapították, azóta egyre nagyobb elismertségre tett szert a zeneszerzői körökben. A díjátadó egyszerre jelent bemutatkozási lehetőséget a fiatal zeneszerzőknek, ugyanakkor tisztelgés a legendás zenei alakok előtt.

Idén ebbe a körbe került be Pacsay Attila zeneszerző is, akit a 2023-as veszprémi EKF nyitóünnepségének zenéjéért jelöltek a legjobbak közé.

Pacsay Attila számára egyébként nem ismeretlen a hollywoodi közeg, 2006-ban ő volt a zeneszerzője a Maestro című rövidfilmnek, amely akkor a legjobb animációs rövidfilm kategóriában az Oscar-jelöltek közt is ott volt.

A Hollywood Music In Media Awards díjkiosztó gáláját magyar idő szerint november 16-án tartják majd.

vehir.hu
további cikkek
Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Háromhetes, 1200 fős, nagyszabású felmérés indul e héten Veszprémben, amely a város elmúlt hét évének változásait, kiemelten a VEB2023 EKF program hatásait kutatja. A 2017-es széleskörű vizsgálatra alapozott reprezentatív kutatás egyik célja, hogy kiderüljön, miképp látják a veszprémiek saját városukat, annak változásait, fejlődését, élhetőségét. ma 15:23 Ilyen bókot sem kap mindennap a királyné Ilyen bókot sem kap mindennap a királyné Nem várt helyről érkezett dicséret a veszprémi EKF-programra, de van olyan eset, amikor az eredményeket már nem lehet mismásolni. 2024. január 24. 13:03 EKF után: a cél változatlan, az eszközök alakulnak Európa Kulturális Fővárosa EKF után: a cél változatlan, az eszközök alakulnak Január elején Athénban hivatalosan is átadta a stafétabotot Veszprém az utód EKF városoknak, a programév lezárulta mégsem pontot hagy maga után: ez itt még csak a kettőspont helye. Arról, milyen eredményeket hozott 2023 Veszprém és a Bakony-Balaton régió életében, illetve mi várható a folytatásban, sajtótájékoztatón számolt be Porga Gyula, Veszprém polgármestere, Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója és Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter. 2024. január 22. 23:53 Mintha véget sem ért volna az EKF-év Európa Kulturális Fővárosa Mintha véget sem ért volna az EKF-év Egy komplett nemzetközi kulturális hálózat viszi a jó hírét Veszprémnek és az EKF-régiónak a jövőben köszönhetően a Kulturális és Innovációs Minisztériummal kötött háromoldalú megállapodásnak, amit csütörtökön írtak alá Veszprémben. A sajtónyilvános eseményen kiderült az is, hogy mi vár a veszprémiekre azután, hogy december 31-gyel véget ért az ünnepi év. 2024. január 18. 21:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.