Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
22°C
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
22°C

A speciális nevelési igényű gyerekek óvodai ellátásáért nyújt be indítványt az ellenzék

2023. október 31. 11:36
A speciális nevelési igényű gyerekek számának felmérését és ellátásuk megszervezését kezdeményezik a novemberi közgyűlésre benyújtott indítványukban az ellenzéki képviselők.

A kezdeményezésről kedden számolt be Hartmann Ferenc, az MSZP-LMP-Párbeszéd frakcióvezetője és Kovács Rajmund, a Függetlenek-Szakszervezet-Reformerek frakció képviselője.

Kovács Rajmund elmondta: a nemrég elfogadott ifjúsági koncepció fontos kihívásnak nevezi a speciális nevelési igényű gyerekek ellátását, ám ehhez kevés adat áll rendelkezésre, és nem megoldott a szolgáltatás, a gyerekek egy része Várpalotára jár óvodába. Mindezt a szakemberhiánnyal magyarázzák, a helyzetet pedig a koncepció maga is "égető problémának" nevezte, amit mielőbb orvosolni kell.

Hartmann Ferenc hozzátette: ennek a megoldásnak az első lépése, hogy felmérik a speciális támogatást igénylő valamint autista gyerekek pontos számát, megvizsgálják, hogy hol, milyen forrásból, milyen körülmények között lehetséges számukra a szolgáltatást biztosítani. Hartmann megjegyezte: öt óvodai csoportnyi gyerekről beszélünk, akik jelenleg Veszprémben nem jutnak hozzá ahhoz a színvonalú ellátáshoz, ami számukra is élhetőbbé tenné a várost.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől - az amerikai elnök a közösségi médiában közzétett közleményben jelentette be ezt a szándékát vasárnap. tegnap 20:40 Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Egy jó kísérletnek tartja, de majd az idő igazolja, hogy valóban működőképes-e az Európai Unió új online szabályzási rendszere Tuzson Bence, igazságügyi miniszter szerint, aki a Századvég nyári egyetemén vett részt Veszprémben. A miniszter az előadásában elmondta azt is, hogy milyen logika szerint lehetne hatékonyabban felvenni a versenyt az online bűnözőkkel, valamint a mesterséges intelligencia adta lehetőségekről is beszélt az államigazgatási munkában. 2024. július 20. 23:06 Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Közel száz denevér érkezett április második felében a veszprémi Érseki Palota padlásterébe, ahol a nőstény egyedek és néhány hete született kölykeik a nyári hónapokat töltik. Az „érsekségi denevérek” visszatérő vendégek a közel 250 éves barokk épületben, ezért a Veszprémi Főegyházmegye a várnegyed megújításának munkálatait úgy ütemezi, hogy a védett – fényre és zajra is érzékeny – állatokat ne zavarják, sőt az Érseki Palota díszkivilágítását is módosították. 2024. július 19. 22:35 Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe. 2024. július 18. 15:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.