Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
12°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
12°C

A Szeged egy góllal legyőzte a PPD Zagrebet

2023. október 26. 21:06 // Forrás: MTI
A Szeged házigazdaként 27-26-ra nyert a horvát PPD Zagreb ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában, csütörtökön.

Eredmény, csoportkör, 6. forduló, A csoport:
OTP Bank-Pick Szeged - PPD Zagreb (horvát) 27-26 (13-15)
-------------------------------------------------------
    lövések/gólok: 45/27, illetve 36/26
    gólok hétméteresből: 0, illetve 5/4
    kiállítások: 8, illetve 12 perc

A továbbjutás szempontjából rendkívül fontos meccsen a szegediek keretéből Szita Zoltán, Nagy Martin és Szymon Dzialakiewicz hiányzott.    

Remekül kezdtek a hazaiak, 3-0-ra elléptek, ám a horvátok gyorsan felvették a játék tempóját és a 13. percben egyenlítettek (6-6). A 19. percben egy 4-1-es sorozat végén már kettővel vezettek az egyre hatékonyabban védekező zágrábiak, ráadásul a szegediek piros lap miatt elveszítették Borut Mackovseket, így Bodó Richárd egyedül maradt a balátlövő posztján. Nyitott védekezéssel, majd létszámfölényes támadásokkal próbálkoztak a házigazdák, de a fegyelmezetten, taktikusan kézilabdázó PPD Zagreb ezeknek is megtalálta az ellenszerét, és a szünetben 15-13-as előnyben volt.

A második félidő elején mindkét oldalon sok volt a hiba, a vendégek tudatosan lassították a játékot, és továbbra is látszott rajtuk, hogy alaposan felkészültek ellenfelükből. A szegediek nagy küzdelemben 5-1-es sorozatot produkáltak és egyenlítettek (18-18), a folytatásban viszont hiányzott a lendület és az átütőerő a támadásaikból, az "állóháborúban" pedig jobbnak bizonyultak a horvátok. A 15. perc (8-7) után az 52. percben vezetett ismét a hazai csapat (23-22), amely három és fél perccel a vége előtt kapust cserélt, majd emberelőnybe került. 

 A horvát Milos Kos (b) és a szegedi Mikler Roland (j) a kézilabda férfi Bajnokok Ligája csoportkörében, az A csoport 6. fordulójában játszott OTP Bank-Pick Szeged - PPD Zagreb mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2023. október 26-án. MTI/Ujvári Sándor A horvát Milos Kos (b) és a szegedi Mikler Roland (j) a kézilabda férfi Bajnokok Ligája csoportkörében, az A csoport 6. fordulójában játszott OTP Bank-Pick Szeged - PPD Zagreb mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2023. október 26-án. MTI/Ujvári Sándor

Egygólos szegedi vezetésnél, húsz másodperccel a vége előtt Luka Stepancic lövését kivédte a zágrábiak kapusa, de az utolsó támadást remekül kivédekezte a hazai együttes, így izgalmas végjátékot követően sikerült nyernie. A Szegednek kilenccel több kapura lövése volt, mint ellenfelének.

Stepancic, Miguel Martins és Imanol Garciandía négy-négy góllal, Mikler Roland hat védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Milos Kos öt, Lovre Klarica és Timur Gyibirov négy-négy találattal, Matej Mandic nyolc védéssel zárt. 

A két csapat 19. egymás elleni BL-meccsén öt horvát siker és három döntetlen mellett 11. alkalommal nyert a Szeged. 

A két győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel álló magyar csapat a következő fordulóban, három hét múlva az északmacedón Eurofarm Pelisztert fogadja.

vehir.hu
további cikkek
A THW Kiel kilencgólos hátrányból továbbjutott férfi kézilabda BL A THW Kiel kilencgólos hátrányból továbbjutott A címvédő német SC Magdeburg és a Veszprémet búcsúztató dán Aalborg HB után a spanyol Barcelona és a német THW Kiel is elődöntőbe jutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. tegnap 22:16 Vehír21 podcast: a BL-kudarc lehetséges okai Vehír21 podcast Vehír21 podcast: a BL-kudarc lehetséges okai Portálunk új podcastjében, a Vehír21-ben a hét legfontosabb (sport)témáját, a Telekom Veszprém csalódást keltő Bajnokok Ligája-búcsúját járták körbe sportrovatunk munkatársai. ma 0:44 Dr. Csík Zoltán: a csapat és a szakmai stáb továbbra is a vezetőség teljes bizalmát élvezi Telekom Veszprém Dr. Csík Zoltán: a csapat és a szakmai stáb továbbra is a vezetőség teljes bizalmát élvezi A Telekom Veszprém közösségi oldala péntek délután tette közzé dr. Csík Zoltán nyílt levelét, amelyben a vezérigazgató kijelentette, hogy a csapat és a szakmai stáb a BL-kiesés után is élvezi a vezetőség teljes bizalmát. tegnap 17:12 Nincs új a nap alatt Erről jut eszembe… Nincs új a nap alatt Nem sikerült bravúrt véghez vinni a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának, mert a történtek ismeretében bravúr lett volna kiharcolni a továbbjutást az Aalborg ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből. Így a Niklas Landin és Mikkel Hansen fémjelezte dán csapat jutott a legjobb négy közé. Tegyük hozzá: nem érdemtelenül. 2024. május 2. 4:03

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.