Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
20°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
20°C

Mini koncertek a világot jelentő színpadok mini másában Veszprémben

2023. október 24. 14:01
Veszprémben a Hotel mögött a Kossuth utca felől áll egy furcsa fából készült épület, benne néhány székkel és egy színpadnak látszó pódiummal. A Mini Carnegie Hallt a híres NewYork-i koncertterem ihlette, de Veszprémben egészen más funkciója van. Itt a zenében tehetséges és elhivatott gyermekeknek segít inspirálódni és kibontakoztatni a tehetségüket.

Mit tehetünk, ha Veszprém legapróbb zenei tehetségei már unják a zeneiskolai hangversenytermek egyforma, szürke rutinját, nem jön az a bizonyos inspiráló, kreativitással eltöltő adrenalinfröccs? – Ez a probléma fogalmazódott meg a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros programsorozat zenei projektjeiért felelős csapatban és erre keresték az átütő megoldást.

Ezt végül meg is találták a Mini Carnegie Hall ötletében, ami lényegében egy aprócska koncertterem lett a belváros szívében, ám berendezésében és stílusában a legnagyobb és legimpozánsabb helyszínek világa köszön vissza.

New Yorkban az 57. utcában a Carnegie Hallt a világ komolyzenei templomaként is számon tartják. Egy olyan ikonikus épület, ahol vakító fények körében a világot jelentő deszkákra lépni minden zenét tanuló fiatal legnagyobb álmai közt van.

Ezt a hangulatot igyekeztek Veszprémben is megidézni miniben és már október elejétől, a zene világnapjától kezdődően minden este a régió zeneiskoláinak egy-egy növendéke ad rövid koncertet este hat órától.

Ez a gyermekeknek egy új élmény a mindennapos gyakorlás mellett, az utca emberének pedig ismét egy csöppnyi zenei kultúra 2023-ban.

vehir.hu
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.