Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Átadták a Szupermenzát a Báthoryban

2023. október 20. 15:26
Negyvenmilliós beruházás keretein belül újult meg a Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola menzája, méghozzá a Hungast cégcsoportnak köszönhetően.
 

Csütörtök délelőtt ünnepélyes keretek között adták át a megújult menzát. Hegedűs Barbara alpolgármester is felszólalt. A város nevében elmondta, néhány évvel ezelőtt indították el a gyermekétkeztetésre irányuló közbeszerzést, amelyben kikötötték, milyen jellegű fejlesztéseknek kell megvalósulniuk.

Így is történt, s további fejlesztések vannak folyamatban. Hegedűs kifejtette, a menzán túlmutató jelentősége is van a szóban forgó helyszínnek, hiszen egyfajta közösségi térként is szolgálhat. Elhanyagolhatatlan az is, hogy a diákok egészséges, jó minőségű ételeket fogyasszanak, és mostmár egy modern, igényes környezetben tehetik meg.

Enyedi Csaba, a Hungast kommunikációs igazgatója elmondta, a szupermenza program nem csupán a külsőségekről szól. Ugyanennyire fontos, hogy az egészséges étkezést trendivé tegyék, hiszen sajnos ez a két dolog nem feltétlen mindenhol adott egyszerre.

A konyhai fejlesztések miatt energiatakarékosabb megoldásokkal tudnak élni, mint korábban. Az étkező dizájnja pedig egyértelműen az egészséges táplálkozás népszerűsítését is szolgálja. Egyébként ugyanilyen fejlesztés történt a Hriszto Botev Általános Iskolában is, valamint a középiskolás központi kollégiumban. A két iskola beruházását a Bakonygaszt, még a kollégiumét az EKF finanszírozta.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Alkoholmentesített bort kóstoltunk Alkoholmentesített bort kóstoltunk Egyre nagyobb szeletet hasítanak ki az alkoholpiaci tortából az alkoholmentes vagy alacsony alkoholtartalmú italok, az igények kiszolgálására pedig megjelentek olyan termékek, mint az alkoholmentesített borok. Egy palackot mi is megbontottunk, hogy lássuk, merre tart a világ. De kinek jó ez, és miért alakul ki a trend? tegnap 22:12 A múlt héten több mint 60 ezren fordultak orvoshoz A múlt héten több mint 60 ezren fordultak orvoshoz Az év hetedik hetében - február 12. és február 18. között - 60 100-an fordultak influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) csütörtökön. tegnap 11:17 'Nyugatiak vagyunk mi is, csak normálisak' politika 'Nyugatiak vagyunk mi is, csak normálisak' Hogyan próbál Magyarország lavírozni a nagyhatalmak különböző érdekei közt és hogyan jöhet ki mégis jól ebből egy ilyen kis ország Európában? Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója ezekről is beszélt szerda este Veszprémben a Mathias Corvinus Collegium veszprémi képzési központjának előadásán, ahol legújabb, Huszárvágás című könyvét is bemutatta. tegnap 11:28 Holtszezon: a kultúra meghatározó alakjai lepik el a várost a hétvégén Holtszezon: a kultúra meghatározó alakjai lepik el a várost a hétvégén Február 22-25. között immár harmadik alkalommal rendezik meg a Holtszezon Nemzetközi Kortárs Irodalmi Fesztivált. Az EKF programja idén is rendkívül színes kínálattal jelentkezik, koncertet ad a 30Y, a Felső tízezer, workshopot tart a FISZ, és a fantasy is komoly szerepet kap. 2024. február 20. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.