Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

Akik minden nap bátorságra tanítanak – Itt a Life&Style magazin őszi száma

2023. október 16. 15:59
Nap mint nap királynék földjén járunk. Olyan nők nyomában, akik bátrak voltak, inspiráltak, nem maradtak árnyékban. Csupa ilyen nőt ünnepel a Life & Style magazin őszi, tematikus lapszáma is.

Milliószor elmondott, már-már elcsépelt mondás, mégis van benne igazság: erőnket az mutatja meg igazán, amikor képesek vagyunk a komfortzónánkon kívül is cselekedni, olyan kihívásokat is elfogadni, ahol nem vagyunk biztosak benne, hogy meg tudjuk ugorni a lécet vagy hogy egyszerűen nekünk való. De ha egy icipicit motoz bennünk valami, sok esetben érdemes a kíváncsiságnak eleget tenni. Lékai-Kiss Ramóna is így volt vele, amikor elvállalta A Nagy Ő című reality műsorvezetői posztját, később mégis rájött, mennyire élvezi ezt a feladatot. Az év legjobb női műsorvezetőjének választott Ramónával színházról és televíziózásról, a nők felé támasztott elvárásokról és veszprémi gyökereiről is beszélgettünk.

Fotó: TV2Fotó: TV2

De nem csak Ramóna bizonyítja, hogy a hátrányból előnyt is lehet kovácsolni. Gyurkó Alexandra paraúszóként határozottan tisztában van ezzel: vele született májbetegsége miatt kilenc hónapos korában transzplantációs műtéten kellett átesnie, ez a hendikep azonban nem állította meg, sorra nyeri az érmeket, folyton képzi magát és igazi példakép, aki azt is elárulta, mi az a győztes mentalitás, ami átlendíti a nehézségeken.

A sztereotípiák és előítéletek lebontásáról, önmagunk vállalásáról Varga Erika, a Romani Design ötletgazdája és Pataki Ági sztármodell és filmproducer is sokat tudna mesélni – szerencsére ezt meg is tették lapunk hasábjain. Míg előbbivel a roma közösség helyzetbe hozásáról és aktivizmusról beszélgettünk, utóbbival az idő múlásáról és a boldogság mibenlétéről is szót ejtettünk.

Meghozni egy rizikós döntést, kiállni önmagunkért persze nem állítjuk, hogy könnyű lenne, és azt sem, hogy minden esetben azonnal jutalmazni fogja a törekvéseinket az élet: kétségtelen például, hogy idehaza nem minden munkaadó fogja értékelni, ha odaállunk eléjük, hogy több hónapos alkotói szabadságra mennénk elkerülve a kiégést, a sabbaticalról szóló cikkünkben mégis elmondjuk, miért jó az, ha átmenetileg lelépünk a munka világából mondjuk egy hátizsákkal járni Ázsiát.

Fotó: Vámosi PatrikFotó: Vámosi Patrik

Stresszlevezetésnek egyébként az sem rossz, ha időnként szó szerint falra mászunk – mutatjuk, hol tehetjük meg ezt biztonságos körülmények között, hogy az igazán élmény legyen. Azt is eláruljuk, hogyan segít a jóga önmagunk elfogadásában, és Veszprém új vegán éttermébe is ellátogatunk, ami még csak véletlenül sem akar téríteni.

További inspirációért lapozza fel a Life & Style magazin új Királynék földjén – Inspiráló nők lapszámát, mely már elérhető Veszprém és a környék legismertebb közösségi helyein, kulturális intézményeiben és vendéglátóhelyein.

vehir.hu
további cikkek
What the rug?! Life&Style What the rug?! Hatvan órányi munka és négy kilóméter hosszú fonál. Ez csak pár adat, ami Ozsváth Gergely „Mentha” egyik legújabb alkotását jellemzi. A rappert nem kell Veszprémben senkinek bemutatni, hiszen a huszonöt éve fennálló Hősök rap formáció egyik frontembere kreatív sokoldalúságáról már mindenki számára ismert.   2024. május 31. 9:19 Az olasz meló Life&Style Az olasz meló Gianni Annonit mindenki közeli jó barátként üdvözli Budapest belvárosában található étterme, a Trattoria Pomo D'Oro falain belül. Nem is csoda, hiszen több, mint harminc éve lépte át a magyar határt, és azóta valódi otthonként tekint Magyarországra. Minden oldalát azonban lehetetlen lenne kiismerni, mert egyszerre TV-s showman, gasztropolitikus, vendéglátós, családapa és persze ízig-vérig olasz, akinek a keresztény értékek a legfontosabb kapaszkodók az életben. Giannival beszélgettünk a hazai gasztronómia helyzetéről, arról, hogy mennyire különbözően éli meg egy magyar és egy olasz az érzelmeit, mit jelent számára a boldogság, de a modern társadalom is éles kritikát kapott a népszerű étterem-tulajdonostól.     2024. május 31. 9:19 „A csalódások nemcsak elvesznek tőlünk, de adni is tudnak” „A csalódások nemcsak elvesznek tőlünk, de adni is tudnak” Orvos-Tóth Noémi neve néhány évvel ezelőtt robbant be a köztudatba, amikor megjelent első könyve, az Örökölt sors. A következő években számos országban megjelenik a mű, Brazíliától Olaszországig. Többek között arról kérdeztük, hogy látja jelenleg a magyar társadalom mentális egészségét, és milyen irányba haladunk. Szó esett nehézségekről és arról is, miként lehet eljutni odáig, hogy az ember szeresse önmagát, s az életét. 2024. május 31. 8:41 A balkáni Dalí, aki magasról tesz a beskatulyázásra Life&Style A balkáni Dalí, aki magasról tesz a beskatulyázásra Ez az interjú nem olyan lesz, mint amit megszokhattunk egy magazin hasábjain. Habár a valóságban egy újságíró és egy festőművész beszélgetett, valójában egy pszichoterápiás tréning volt a beszélgetés. Gyulai Attila, veszprémi képző- és előadóművésszel atomi szintre lebontottuk a művészekkel, és úgy általában a műszettel szemben támasztott sztereotípiákat. Kidobtuk a skatulyákat, amiken még Pablo Picasso is felhúzta magát. A végén megmaradt az alkotás szépsége, aminek egészében a falra kiakasztott kép csupán egy vékony szelet. Az útkeresés, a soha nem létező zsákutcák és a lélek légzése sokkal fontosabb. 2024. május 31. 9:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.