Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
14°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
14°C

Akik minden nap bátorságra tanítanak – Itt a Life&Style magazin őszi száma

2023. október 16. 15:59
Nap mint nap királynék földjén járunk. Olyan nők nyomában, akik bátrak voltak, inspiráltak, nem maradtak árnyékban. Csupa ilyen nőt ünnepel a Life & Style magazin őszi, tematikus lapszáma is.

Milliószor elmondott, már-már elcsépelt mondás, mégis van benne igazság: erőnket az mutatja meg igazán, amikor képesek vagyunk a komfortzónánkon kívül is cselekedni, olyan kihívásokat is elfogadni, ahol nem vagyunk biztosak benne, hogy meg tudjuk ugorni a lécet vagy hogy egyszerűen nekünk való. De ha egy icipicit motoz bennünk valami, sok esetben érdemes a kíváncsiságnak eleget tenni. Lékai-Kiss Ramóna is így volt vele, amikor elvállalta A Nagy Ő című reality műsorvezetői posztját, később mégis rájött, mennyire élvezi ezt a feladatot. Az év legjobb női műsorvezetőjének választott Ramónával színházról és televíziózásról, a nők felé támasztott elvárásokról és veszprémi gyökereiről is beszélgettünk.

Fotó: TV2Fotó: TV2

De nem csak Ramóna bizonyítja, hogy a hátrányból előnyt is lehet kovácsolni. Gyurkó Alexandra paraúszóként határozottan tisztában van ezzel: vele született májbetegsége miatt kilenc hónapos korában transzplantációs műtéten kellett átesnie, ez a hendikep azonban nem állította meg, sorra nyeri az érmeket, folyton képzi magát és igazi példakép, aki azt is elárulta, mi az a győztes mentalitás, ami átlendíti a nehézségeken.

A sztereotípiák és előítéletek lebontásáról, önmagunk vállalásáról Varga Erika, a Romani Design ötletgazdája és Pataki Ági sztármodell és filmproducer is sokat tudna mesélni – szerencsére ezt meg is tették lapunk hasábjain. Míg előbbivel a roma közösség helyzetbe hozásáról és aktivizmusról beszélgettünk, utóbbival az idő múlásáról és a boldogság mibenlétéről is szót ejtettünk.

Meghozni egy rizikós döntést, kiállni önmagunkért persze nem állítjuk, hogy könnyű lenne, és azt sem, hogy minden esetben azonnal jutalmazni fogja a törekvéseinket az élet: kétségtelen például, hogy idehaza nem minden munkaadó fogja értékelni, ha odaállunk eléjük, hogy több hónapos alkotói szabadságra mennénk elkerülve a kiégést, a sabbaticalról szóló cikkünkben mégis elmondjuk, miért jó az, ha átmenetileg lelépünk a munka világából mondjuk egy hátizsákkal járni Ázsiát.

Fotó: Vámosi PatrikFotó: Vámosi Patrik

Stresszlevezetésnek egyébként az sem rossz, ha időnként szó szerint falra mászunk – mutatjuk, hol tehetjük meg ezt biztonságos körülmények között, hogy az igazán élmény legyen. Azt is eláruljuk, hogyan segít a jóga önmagunk elfogadásában, és Veszprém új vegán éttermébe is ellátogatunk, ami még csak véletlenül sem akar téríteni.

További inspirációért lapozza fel a Life & Style magazin új Királynék földjén – Inspiráló nők lapszámát, mely már elérhető Veszprém és a környék legismertebb közösségi helyein, kulturális intézményeiben és vendéglátóhelyein.

vehir.hu
további cikkek
Az éttermek mint történelmi korok tükrei Life&Style Az éttermek mint történelmi korok tükrei Együtt fejlődött a modern emberrel, társadalmi osztályokat választott szét, máskor közelebb hozott egymáshoz. Szükségszerűségből indult, ma viszont már-már státuszszimbólumként is lehet tekinteni rájuk. Az étterembe járásnak megvan a maga kultúrája, ami érdekes hullámvasútat írt le az ókori görögöktől mai napjainkig és ebben a veszprémi éttermek sem voltak kivételek. 2023. október 16. 13:03 Világgá mentem, majd jövök! Világgá mentem, majd jövök! Mi lenne, ha egy nap a fenti mondat nemcsak amolyan szarkasztikus kijelentésként hangzana el a munkaidő végén, hanem teljesen komolyan is gondolnánk, és másnap már a reptéren csekkolnánk be a Nepálba tartó járatunkra, ahonnan csak fél év múlva térnénk vissza a munkahelyre? Álom? Nem feltétlenül. A sabbatical intézménye Nyugaton már bevett, de itthon is akad néhány olyan szerencsés, aki hosszabb időre főnöki jóváhagyással kicsekkol a munkahelyéről, hogy a szabadságát pihenéssel és régóta dédelgetett álmok megvalósításával töltse. 2023. október 15. 22:01 "Érdemes olyan dolgokba is belevágni, melyekre elsőre kapásból nemet mondasz" "Érdemes olyan dolgokba is belevágni, melyekre elsőre kapásból nemet mondasz" Lékai-Kiss Ramóna, veszprémi születésű színésznő, műsorvezető tizenhét évesen került a fővárosba, amikor is a Barátok közt című napi sorozatban megismerhette az ország. Azóta sorra bizonyítja, hogy a televízióban, valamint a színpadon a helye, ő lett az idei év legjobb női műsorvezetője, a Hazatalálsz című sorozatnak köszönhetően pedig ismét láthatják a nézők hétköznap esténként. Veszprém a szülővárosa, mint megjegyezte, ő nem visszajár a királynék városába, hanem hazajön. Nyár végén beszélgettünk például arról, miért kell ma egy nőnek többet bizonyítania, mint egy férfinak, és arról, mennyire tudja kiélni Ramóna – a tornacipős és egyben magassarkús lány – a nőiségét, és mennyiben segít ebben a szakmája. 2023. október 16. 13:20 Megérkezett a Life&Style magazin nyári száma Megérkezett a Life&Style magazin nyári száma Javában tombol a nyár, ami lehet a kikapcsolódás és a megnyugvás időszaka is, másokat mégis ez az időszak inspirál leginkább az alkotásra, ezek a hónapok bizsergetik legjobban a kreatív energiákat. A Life&Stlye magazin legújabb számában mindegyikből hozunk példákat, ezek megismeréséhez pedig el sem kell hagyni a Bakony-Balaton térséget. 2023. július 17. 12:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.