Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 16. Valter
Veszprém
26°C
2024. július 16. Valter
Veszprém
26°C

Jó kenyér mellé, jó kávé - megnyílt a Derce Tejivó

2023. október 7. 21:52
A Derce csapata lassan két éve színesiti Veszprém közéletét, és ennyi idő alatt már a harmadik helyüket nyitották meg a városban. 

A Derce Pékbisztró és a Derce kávézó mellett most már a Derce Tejivóban is élvezhetjük a minőségi kézműves péksüteményeket, a speciality kávékat és helyi termelőtől származó tejtermékeket. Péntek délelőtt a sajtó munkatársait várta Papp Zsanett, a Derce megálmodója reggelire, hogy megmutassák a Kossuth utca alján nyílt tejivót, mely szombat óta már a nagyközönséget is várja.

Papp Zsanett, Hegedűs Barbara, Markovits AlízPapp Zsanett, Hegedűs Barbara, Markovits Alíz

Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója a helyszínen elmondta: az utcakép program egy újabb helyszínét avathatták fel, a cél pedig, hogy olyan helyeket teremtsenek, amelyek élettel töltik meg a történelmi belvárost.

Hegedűs Barbara alpolgármester kiemelte: az EKF célkitűzése, hogy ne csak turistákat vonzzanak Veszprémbe, hanem az itt élőknek is minél több lehetőséget biztosítsanak. Az utcakép-fejlesztési programnak köszönhetően pedig ezek a vendéglátóhelyek lehetőséget teremtenek a veszprémieknek, hogy egy jó kávé társaságában élvezhessék a gyönyörű belvárosi tereiket.

Papp Zsanett nagyapja is pék volt, így a tulajdonos már gyermekkora óta tudja, hogy péknek lenni nem könnyű, sok munkával jár, de megéri a fáradozásokat. Ő közgadásznak tanult, hobbija volt a kenyérsütés, amit végül szakmára váltott. Úgy tűnik, nagy sikerrel, hiszen az elsőként nyílt Derce Pékbisztró rövid időn belül a veszprémiek egyik kedvenc látványpékségévé vált.

Nem csak péksüteményeket vásárolhatunk náluk, a hozzájuk való kencéket és sajtokat a Tekeresvölgyi sajtmanufaktúrától hozzák, a kávék nagyon finomak, a sütemények pedig Streit Krisztina munkáját dicsérik, aki a DESSZEReTlek tulajdonosa, és valószínűleg isteni süteményei nem szorulnak bemutatásra a környékbeliek számára.

Balogh Dóra
Domján Attila
további cikkek
Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál A mohácsi csata IV. tömegsírjánál idén nyáron megkezdett feltárás is igazolja, hogy mintegy kétezer letérdeltetett foglyot kaszaboltak le szablyával az ütközetet követően. tegnap 15:22 Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak HEREND mára világelső kézműves luxus porcelánt készítő manufaktúrává vált. Herend nevének hallatán a világon mindenki a tökéletes minőségű luxus porcelánokra gondol, amely Magyarország országimázsának része. Ugyanígy a Forma 1 Magyar Nagydíj szervezői is, akik 2024. évben ismét a Herendi Porcelánmanufaktúrára bízták meg, hogy tervezze meg és készítse el a magyar verseny győzelmi és konstruktőri trófeáit. tegnap 13:48 A csehbányai falunap a generációk ünnepe közélet A csehbányai falunap a generációk ünnepe A nyár egyik legjobban várt eseménye Csehbányán idén is a hagyományőrző falunap volt szombaton, amely a hőség ellenére összehozta a lakosok minden generációját egy felejthetetlen közös ünneplésre. A falu apraja-nagyja összegyűlt, hogy közösen ünnepeljék a helyi kultúrát és hagyományokat, és ezúttal is sikerült egy különleges napot varázsolniuk. 2024. július 14. 15:56 Rálőttek Donald Trumpra Rálőttek Donald Trumpra Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. 2024. július 14. 1:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.