Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jó kenyér mellé, jó kávé - megnyílt a Derce Tejivó

2023. október 7. 21:52
A Derce csapata lassan két éve színesiti Veszprém közéletét, és ennyi idő alatt már a harmadik helyüket nyitották meg a városban. 

A Derce Pékbisztró és a Derce kávézó mellett most már a Derce Tejivóban is élvezhetjük a minőségi kézműves péksüteményeket, a speciality kávékat és helyi termelőtől származó tejtermékeket. Péntek délelőtt a sajtó munkatársait várta Papp Zsanett, a Derce megálmodója reggelire, hogy megmutassák a Kossuth utca alján nyílt tejivót, mely szombat óta már a nagyközönséget is várja.

Papp Zsanett, Hegedűs Barbara, Markovits AlízPapp Zsanett, Hegedűs Barbara, Markovits Alíz

Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója a helyszínen elmondta: az utcakép program egy újabb helyszínét avathatták fel, a cél pedig, hogy olyan helyeket teremtsenek, amelyek élettel töltik meg a történelmi belvárost.

Hegedűs Barbara alpolgármester kiemelte: az EKF célkitűzése, hogy ne csak turistákat vonzzanak Veszprémbe, hanem az itt élőknek is minél több lehetőséget biztosítsanak. Az utcakép-fejlesztési programnak köszönhetően pedig ezek a vendéglátóhelyek lehetőséget teremtenek a veszprémieknek, hogy egy jó kávé társaságában élvezhessék a gyönyörű belvárosi tereiket.

Papp Zsanett nagyapja is pék volt, így a tulajdonos már gyermekkora óta tudja, hogy péknek lenni nem könnyű, sok munkával jár, de megéri a fáradozásokat. Ő közgadásznak tanult, hobbija volt a kenyérsütés, amit végül szakmára váltott. Úgy tűnik, nagy sikerrel, hiszen az elsőként nyílt Derce Pékbisztró rövid időn belül a veszprémiek egyik kedvenc látványpékségévé vált.

Nem csak péksüteményeket vásárolhatunk náluk, a hozzájuk való kencéket és sajtokat a Tekeresvölgyi sajtmanufaktúrától hozzák, a kávék nagyon finomak, a sütemények pedig Streit Krisztina munkáját dicsérik, aki a DESSZEReTlek tulajdonosa, és valószínűleg isteni süteményei nem szorulnak bemutatásra a környékbeliek számára.

Balogh Dóra
Domján Attila
további cikkek
Megválasztották államfőnek Sulyok Tamást köztársasági elnök Megválasztották államfőnek Sulyok Tamást Megválasztotta Sulyok Tamást köztársasági elnökké az Országgyűlés hétfőn. Az Alkotmánybíróság elnöke, aki a tisztségre egyedüli jelölt volt, 134 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson. ma 18:19 A magyar parlament is döntött Svédország NATO-csatlakozásának támogatásáról A magyar parlament is döntött Svédország NATO-csatlakozásának támogatásáról 188 igen szavazattal, 6 nem ellenében elfogadta az Országgyűlés a Svédország NATO-hoz való csatlakozásáról szóló jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló javaslatot. ma 18:09 Közönségtalálkozó a veszprémi bamakós csapattal Budapest-Bamako Közönségtalálkozó a veszprémi bamakós csapattal A Vehir.hu a veszprémi bamakós csapat médiapartnereként szeretettel vár mindenkit a közönségtalálkozón, ahol Vermes Gábor és Szűcs Dávid elmesélik az élményeiket és legizgalmasabb tapasztalataikat az idei Budapest-Bamako Rally-ról. A helyszínen megtekinthető lesz az a több mint negyvenéves Mercedes W123 típusú autó is, amivel a két helyi férfi megtette a 9200 km-es távot. ma 15:14 Miért nem a nép választja meg a köztársasági elnököt? Miért nem a nép választja meg a köztársasági elnököt? Vajon miért alakult úgy Magyarországon, hogy a köztársasági elnököt nem a nép választja meg, hanem az a 199 képviselő, akik az Országgyűlésben ülnek? Jogos a kérdés, hogy jobb lenne-e, ha ezt a döntést is közvetlenül az emberekre bíznák, ahogy az időről időre felmerül, amikor éppen turnusváltás van a Sándor-palotában. Cikkünkben bemutatjuk a rendszerváltás korának dilemmáit a közvetlen elnökválasztással kapcsolatban, végül rátérünk arra, hogy mi kellett ahhoz, hogy 2024-ben Sulyok Tamás jelölt lehessen. ma 10:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.