Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jó kenyér mellé, jó kávé - megnyílt a Derce Tejivó

2023. október 7. 21:52
A Derce csapata lassan két éve színesiti Veszprém közéletét, és ennyi idő alatt már a harmadik helyüket nyitották meg a városban. 

A Derce Pékbisztró és a Derce kávézó mellett most már a Derce Tejivóban is élvezhetjük a minőségi kézműves péksüteményeket, a speciality kávékat és helyi termelőtől származó tejtermékeket. Péntek délelőtt a sajtó munkatársait várta Papp Zsanett, a Derce megálmodója reggelire, hogy megmutassák a Kossuth utca alján nyílt tejivót, mely szombat óta már a nagyközönséget is várja.

Papp Zsanett, Hegedűs Barbara, Markovits AlízPapp Zsanett, Hegedűs Barbara, Markovits Alíz

Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója a helyszínen elmondta: az utcakép program egy újabb helyszínét avathatták fel, a cél pedig, hogy olyan helyeket teremtsenek, amelyek élettel töltik meg a történelmi belvárost.

Hegedűs Barbara alpolgármester kiemelte: az EKF célkitűzése, hogy ne csak turistákat vonzzanak Veszprémbe, hanem az itt élőknek is minél több lehetőséget biztosítsanak. Az utcakép-fejlesztési programnak köszönhetően pedig ezek a vendéglátóhelyek lehetőséget teremtenek a veszprémieknek, hogy egy jó kávé társaságában élvezhessék a gyönyörű belvárosi tereiket.

Papp Zsanett nagyapja is pék volt, így a tulajdonos már gyermekkora óta tudja, hogy péknek lenni nem könnyű, sok munkával jár, de megéri a fáradozásokat. Ő közgadásznak tanult, hobbija volt a kenyérsütés, amit végül szakmára váltott. Úgy tűnik, nagy sikerrel, hiszen az elsőként nyílt Derce Pékbisztró rövid időn belül a veszprémiek egyik kedvenc látványpékségévé vált.

Nem csak péksüteményeket vásárolhatunk náluk, a hozzájuk való kencéket és sajtokat a Tekeresvölgyi sajtmanufaktúrától hozzák, a kávék nagyon finomak, a sütemények pedig Streit Krisztina munkáját dicsérik, aki a DESSZEReTlek tulajdonosa, és valószínűleg isteni süteményei nem szorulnak bemutatásra a környékbeliek számára.

Balogh Dóra
Domján Attila
további cikkek
LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   tegnap 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. tegnap 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11 WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt Az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb tanulmányából aggasztó kép rajzolódik ki: a magyar serdülők a világ élvonalában vannak az alkohol kipróbálásában. ma 8:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.