Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bemutatták a Séd legújabb lapszámát

2023. október 4. 14:53
Hétfő délután a Dubniczay-palotában ismertették a Séd kritikai lap legújabb, negyvenhatodik számát.

Elsőként Géczi János főszerkesztő köszöntötte a megjelenteket, s rögtön egy örömhírrel kezdte, hiszen a lapbemutató idején már nyilvánosságra hozták, hogy Karikó Katalin Nobel-díjas lett. Géczi elmesélte, Karikó lányát, Francia Zsuzsannát már több mint egy évtizede vendégül látta az egyetemen, az Éjszakai Egyetem elnevezésű programsorozat keretében. Az olimpiai bajnok evezős édesanyja, Karikó Katalin Géczi szaktársa volt az egyetemen, jelenleg pedig közösen dolgoznak a Nobel-díjas kutatóbiológus önéletrajzi írásán.

A kis kitekintés után megkezdődött a lap bemutatása, Géczi felhívta rá a figyelmet, hogy bár rengeteg esemény zajlik a városban, a mostani lapszám kimondottan sok cikket tartalmaz, de nem a programokról írt kritikákból bővelkedik leginkább. A nagysikerű Gyárkert koncertjeiről születtek írások, többek között Nyakas Krisztián tollából, de szóba kerül például a Foton, illetve az Acticity épületeinek története, árnyoldalaival együtt.

A lap leginkább a zenével és a képzőművészettel foglalkozik, Dallos Zsuzsa Ladányi Tamás asztrofotós kiállításáról ír, A csillagokkal révülő címmel. Pintér Viktória a Balkán:Most Fesztről írt, Ami élő, változik címmel.

A bemutatón jelen volt Herth Viktória művészettörténész, valamint Mórocz Anikó újságíró, akik saját meglátásaikat mondták el írásaiknak témái kapcsán. A lap már a terjesztési pontokon megtalálható, de online is olvasható.

Szabó Eszter
további cikkek
A veszprémi várnegyed egyik legkülönlegesebb műtárgyát ismerhetik meg a látogatók Work in progress A veszprémi várnegyed egyik legkülönlegesebb műtárgyát ismerhetik meg a látogatók Különleges helyszínt fedezhetnek fel a Veszprémi Érsekség Work in Progress programsorozatának résztvevői. Február 24-én és 25-én, az idegenvezetők világnapja alkalmából szervezett „sisakos túrán” az érdeklődők megtekinthetik a Szent Mihály Főszékesegyház altemplomát, valamint a 18. század egyik legnagyobb hatású veszprémi püspökének monumentális barokk síremlékét, amelynek restaurálása idén vette kezdetét. tegnap 16:55 Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Háromhetes, 1200 fős, nagyszabású felmérés indul e héten Veszprémben, amely a város elmúlt hét évének változásait, kiemelten a VEB2023 EKF program hatásait kutatja. A 2017-es széleskörű vizsgálatra alapozott reprezentatív kutatás egyik célja, hogy kiderüljön, miképp látják a veszprémiek saját városukat, annak változásait, fejlődését, élhetőségét. 2024. február 21. 15:23 Tárgyakon és történeteken keresztül elevenedik meg a történelem Tárgyakon és történeteken keresztül elevenedik meg a történelem Új állandó tárlattal köszönti a tavaszt a Laczkó Dezső Múzeum. Még töltik a vitrineket, jövő péntektől azonban bárki megtekintheti a Veszprém történelmét a tárgyakon keresztül bemutató kiállítást. 2024. február 20. 19:59 Holtszezon: a kultúra meghatározó alakjai lepik el a várost a hétvégén Holtszezon: a kultúra meghatározó alakjai lepik el a várost a hétvégén Február 22-25. között immár harmadik alkalommal rendezik meg a Holtszezon Nemzetközi Kortárs Irodalmi Fesztivált. Az EKF programja idén is rendkívül színes kínálattal jelentkezik, koncertet ad a 30Y, a Felső tízezer, workshopot tart a FISZ, és a fantasy is komoly szerepet kap. 2024. február 20. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.