Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bemutatták a Séd legújabb lapszámát

2023. október 4. 14:53
Hétfő délután a Dubniczay-palotában ismertették a Séd kritikai lap legújabb, negyvenhatodik számát.

Elsőként Géczi János főszerkesztő köszöntötte a megjelenteket, s rögtön egy örömhírrel kezdte, hiszen a lapbemutató idején már nyilvánosságra hozták, hogy Karikó Katalin Nobel-díjas lett. Géczi elmesélte, Karikó lányát, Francia Zsuzsannát már több mint egy évtizede vendégül látta az egyetemen, az Éjszakai Egyetem elnevezésű programsorozat keretében. Az olimpiai bajnok evezős édesanyja, Karikó Katalin Géczi szaktársa volt az egyetemen, jelenleg pedig közösen dolgoznak a Nobel-díjas kutatóbiológus önéletrajzi írásán.

A kis kitekintés után megkezdődött a lap bemutatása, Géczi felhívta rá a figyelmet, hogy bár rengeteg esemény zajlik a városban, a mostani lapszám kimondottan sok cikket tartalmaz, de nem a programokról írt kritikákból bővelkedik leginkább. A nagysikerű Gyárkert koncertjeiről születtek írások, többek között Nyakas Krisztián tollából, de szóba kerül például a Foton, illetve az Acticity épületeinek története, árnyoldalaival együtt.

A lap leginkább a zenével és a képzőművészettel foglalkozik, Dallos Zsuzsa Ladányi Tamás asztrofotós kiállításáról ír, A csillagokkal révülő címmel. Pintér Viktória a Balkán:Most Fesztről írt, Ami élő, változik címmel.

A bemutatón jelen volt Herth Viktória művészettörténész, valamint Mórocz Anikó újságíró, akik saját meglátásaikat mondták el írásaiknak témái kapcsán. A lap már a terjesztési pontokon megtalálható, de online is olvasható.

Szabó Eszter

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.