Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
21°C
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
21°C

Bemutatták a Séd legújabb lapszámát

2023. október 4. 14:53
Hétfő délután a Dubniczay-palotában ismertették a Séd kritikai lap legújabb, negyvenhatodik számát.

Elsőként Géczi János főszerkesztő köszöntötte a megjelenteket, s rögtön egy örömhírrel kezdte, hiszen a lapbemutató idején már nyilvánosságra hozták, hogy Karikó Katalin Nobel-díjas lett. Géczi elmesélte, Karikó lányát, Francia Zsuzsannát már több mint egy évtizede vendégül látta az egyetemen, az Éjszakai Egyetem elnevezésű programsorozat keretében. Az olimpiai bajnok evezős édesanyja, Karikó Katalin Géczi szaktársa volt az egyetemen, jelenleg pedig közösen dolgoznak a Nobel-díjas kutatóbiológus önéletrajzi írásán.

A kis kitekintés után megkezdődött a lap bemutatása, Géczi felhívta rá a figyelmet, hogy bár rengeteg esemény zajlik a városban, a mostani lapszám kimondottan sok cikket tartalmaz, de nem a programokról írt kritikákból bővelkedik leginkább. A nagysikerű Gyárkert koncertjeiről születtek írások, többek között Nyakas Krisztián tollából, de szóba kerül például a Foton, illetve az Acticity épületeinek története, árnyoldalaival együtt.

A lap leginkább a zenével és a képzőművészettel foglalkozik, Dallos Zsuzsa Ladányi Tamás asztrofotós kiállításáról ír, A csillagokkal révülő címmel. Pintér Viktória a Balkán:Most Fesztről írt, Ami élő, változik címmel.

A bemutatón jelen volt Herth Viktória művészettörténész, valamint Mórocz Anikó újságíró, akik saját meglátásaikat mondták el írásaiknak témái kapcsán. A lap már a terjesztési pontokon megtalálható, de online is olvasható.

Szabó Eszter
további cikkek
Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben VeszprémFest Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben De nem csak az Africa. A VeszprémFest szombati zárónapjára Kaliforniából érkezett a Toto, és bár a zenekar tagjai közül többen már a hatvanas éveiket tapossák, kétórás fellépésüket úgy tolták végig az eső miatt az arénába költöztetett koncerten, hogy esélyt sem adtak adnak annak a kritikának, hogy csupán egy kelet-európai haknira jöttek Veszprémbe. tegnap 14:34 Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál A Mendelssohn Kamarazenekar tizedik alkalommal rendezi meg Veszprémben július 29. és augusztus 3. között az Auer Fesztivált a veszprémi születésű Auer Lipót hegedűművész és hegedűpedagógus emlékére. tegnap 11:51 A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni VeszprémFest A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni Van az a sztereotípia a jazz-zenészekről és úgy általában a jazzről, hogy azt füstös new yorki bárokban afroamerikai zenészek adják elő szintén hasonló összetételű közönségnek. Ezzel pedig jelentősen szegregálva műfajt és a közönséget is. Ezért is bátor vállalkozás minden évben a VeszprémFesttől, hogy a koncertsorozat valamelyik napját a jazznek szentelik. Viszont, ha elfogadjuk, hogy a VeszprémFest a két évtizedes múltjával már-már küldetést vállal, hogy hirdesse a zenei sokszínűséget, akkor szinte kötelező a jazzes nap a fesztiválon. Gregory Porterben pedig hű szövetséges találtak ebben a küldetésben, aki immáron másodszor lépett fel péntek este a veszprémi színpadon, koncertje pedig sztereotípia-romboló volt. 2024. július 20. 15:23 ,A Művészetek Völgye nemcsak rangidős, de abszolút élvonalbeli szereplője is a magyar fesztiválszezonnak' ,A Művészetek Völgye nemcsak rangidős, de abszolút élvonalbeli szereplője is a magyar fesztiválszezonnak' A kapolcsi Művészetek Völgye Magyarország egyik legjelentősebb művészeti és kulturális fesztiválja - amelyet évente rendeznek meg a festői Káli-medencében - pénteken a 34. alkalommal nyitotta meg kapuit az érdeklődők számára. A fesztivál, ahol tíz napon át a művészeteké és a közösségi élményeké a főszerep több falu összefogásából épült fel, úgy, mint Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend. 2024. július 20. 13:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.