Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rekordszámú részvétel a Sportágválasztón

2023. október 5. 18:42
Hatalmas érdeklődés övezte a Veszprémi Sportágválasztót, amelyet hétvégén az Erdész utcai sportkomplexumban rendeztek, de a Fiatalok napja programjaira is számos veszprémi fiatal volt kíváncsi. 

Az eseményt Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő nyitotta meg, aki a szervező Veszprém Megyei Testnevelő Tanárok Egyesületét méltatta, hiszen a sportágválasztó megrendezésével a fiataloknak lehetősége nyílik több sportágba is belekóstolni.

Sótonyi Mónika önkormányzati képviselőSótonyi Mónika önkormányzati képviselő

A fiatalok a futsal mellett bepillantást nyerhettek a röplabda és a kosárlabda világába is, nem feledve, hogy különböző küzdősport-bemutatókat, táncműsorokat is tartottak az egyesületek.

A vállalkozó szellemű gyermekek a falmászást is kipróbálhatták, de a kézilabda szerelmesei sem távoztak csalódottan. A szervezők egészségügyi tanácsokkal is ellátták a fiatalokat.

Az esemény zárásaként a Decathlon jóvoltából értékes sportszereket nyerhettek a gyermekek.

A Veszprém Megyei Testnevelő Tanárok Egyesületének (VMTTE) elnöke, Kavalecz Gábor kiemelte, a rendezvény az Európa Kulturális Fővárosa-programsorozat keretében jöhetett létre, majd reményét fejezte ki, hogy jövőre hasonlóan sikeres lesz majd a sportágválasztó.

Fiataloktól, fiataloknak, fiatalokról

Eredetileg a város terve az volt, hogy a sporteseményt egy napon tartják meg a Fiatalok Napja kulturális és közéleti programjaival, ám ezt akkor az időjárás felülírta. Így tehát egy hét különbséggel, de a résztvevők részéről ugyanolyan lelkesedéssel lett a Sportágválasztó és a Fiatalok Napja egy egyhetes rendezvénysorozat.

Mindkettő szervezésében végig jelen volt Hegedűs Barbara, alpolgármester is, aki a VEDIÖK-kel és a partner szervezetekkel, immáron Veszprém új Ifjúsági koncepciója mentén koordinálta a szervezést. Az alpolgármester egyébként a Fiatalok Napján kiemelte, hogy egy olyan különleges rendezvényről van szó, amit a helyi fiatalok találtak ki maguknak és javarészt ők is szervezték meg. Azon a hűvös és esős idő ellenére is több százan vettek részt.

Az alábbiakban videónkban és képgalériánkon bemutatjuk ezeknek a programoknak a legjobb pillanatait.

 

 

Galéria
Veszprémi Sportágválasztó 2023.

vehir.hu
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.