Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
-1°C
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
-1°C

Bambuszrajongó állatok születtek Veszprémben

2023. október 2. 14:24
Két vörös macskamedve szerelméből jöttek a világra a Veszprémi Állatkert legújabb lakói.

A macskamedvéket természetes lakhelyükön a Himalája alacsonyabb hegységeiben kell keresni, habár veszélyeztetett állatként már csak elvétve lehet találkozni vele. Ezért is indult tenyészprogram a megmentesükre az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége gondozásában, amely szervezetnek a veszprémi vadaspark is tagja, ahol már több éve él egy vörös macskamedve pár.

Az ő szerelmükből tavaly már született utód pár hónapja pedig újabb két macskamedve kölyök látta meg a napvilágot.

A vörös macskamedvéket egyébként kis pandának is nevezik, ez az elnevezés viszont nem helytálló, hiszen fajuknak semmilyen kapcsolata nincs a nagy pandákkal, akik ugyanezen a környéken élnek és még életmódjuk is hasonló.

A vörös macskamedvék ugyanúgy imádnak fára mászni és egyik kedvenc eledelük a bambusz, de szeretik a szőlőt és a banánt is, ahogy azt a Veszprémi Állatkert illetékesétől megtudtuk.

A két új jövevény jól van, jelenleg az anyjuk védelmezi őket, viszont, akinek sikerül elkapni egy kíváncsibb pillanatot, az akár észre is veheti őket az odújukból kipillantva.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Új példaképeket is szereztek a gyerekek az Állatvédelmi Témahéten Új példaképeket is szereztek a gyerekek az Állatvédelmi Témahéten Csaknem kéthetes állatvédelmi rendezvénysorozatot tartott idén is a Veszprémi Dózsa György Általános Iskola, mely csütörtökön díjátadóval zárult, ahol az intézmény hivatalosan is a zoo vörös pandájának örökbefogadójává vált. 2023. október 12. 15:06 A Veszprémi Állatkert is segített a bajba jutott elefánt bikán A Veszprémi Állatkert is segített a bajba jutott elefánt bikán Magyarország vezető állatkertjei – köztük az élvonalban a Veszprémi Állatkerttel – látványos fejlődésen mentek keresztül az elmúlt évtizedben: a szűk kifutók helyett tágas állattartó és bemutató helyek épültek, valódi természetes közeget nyújtva az állatoknak. Azonban nem csak infrastrukturálisan volt szemmel látható a fejlődés, de a hazai állatkertészeti szakma is jelentős változásokon ment keresztül. Jól képzett, nemzetközi tapasztalattal rendelkező munkatársak, állatkerti szakállatorvosok gondoskodnak állatkerti lakóink mindennapjairól, ezzel felzárkóztatva a szakmát az európai élmezőnyhöz. 2023. augusztus 2. 10:42 Földön, vízen, levegőben is járt az elefánt, mielőtt Veszprémbe érkezett Földön, vízen, levegőben is járt az elefánt, mielőtt Veszprémbe érkezett Pár hét múlva már személyesen is lehet találkozni Bully-val, a Veszprémi Állatkert legújabb lakójával. A hatéves ázsiai elefánt Koppenhágából érkezett Magyarországra, nem mindennapi utazás keretében. 2023. július 17. 14:43 A vidéki élet szépségeivel ismerkedhetünk a Veszprémi Állatkertben A vidéki élet szépségeivel ismerkedhetünk a Veszprémi Állatkertben Csütörtök délelőtt hivatalosan is átadták a Veszprémi Állatkert egyik legnagyobb és legújabb fejlesztését, a háziállat-bemutatót. A látogatók így közvetlen közelről ismerkedhetnek meg a legkülönfélébb magyar háztáji és haszonállatokkal, mint például a magyar tarka szarvasmarha, a szőke mangalica vagy a kendermagos magyar tyúk. Amellett, hogy számos érdekességet megtudhatnak legjellegzetesebb hazai állatainkról, igazi "állatovi" is várja az ide látogatókat, ugyanis számos kisállat: bocik, csacsik és malacok futkároznak az új kifutókban. 2023. június 22. 17:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.