Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 11. Árpád
Veszprém
6°C
2023. december 11. Árpád
Veszprém
6°C

Minden korosztálynak készültek a Szakmaszombat szervezői

2023. október 1. 7:25
A IV. Szakmaszombatra került sor a Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Technikumban, ahol pályaválasztási tanácsokkal, színes programokkal várták az érdeklődőket.
 

A Szakmaszombat egyben családi nap volt, minden korosztály megtalálhatta a számára legjobb programot, amelynek segítségével a jövője világosabbá válhatott.

A megnyitón dr. Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is felszólalt. Elsőként megköszönte a szervezőknek a lehetőséget, és, hogy egy rendkívül színvonalas napot sikerült összerakniuk, ahol a fiatalok, és az idősebbek érdeklődését is sikerül felkelteni. Markovszky kifejtette, egykor komoly rangja volt a szakmának, a cél, hogy ez ma is így legyen. Sokan azt gondolják, nincsen rá szükség, ez az esemény viszont bebizonyítja, hogy mennyire jelentős a szakmák világa, s remek kedvcsináló is egyben a jövőre nézve.

Pálinkás Roland önkormányzati képviselő kifejtette, a pályaválasztás soha nem volt egyszerű, de ma talán még nehezebb, mint egykor. Hiszen, ha kíváncsiak vagyunk valamire, rögtön két kattintással olvashatunk az adott szakmáról, ennek a hátulütője az, hogy negatív nyilvános kommentek is láthatóak. Vagyis nem könnyű tiszta döntést hozni, amikor sok minden befolyásolja a tisztán látást.

Pálinkás rávilágított, egy ilyen szakmai nap lehetővé teszi, hogy a szakmák mibenlétét a saját bőrünkön is megtapasztalhassuk.

Kavalecz Gábor Veszprémi Szakképzési Centrum igazgatója elmondta, ez a program jövőképet ad, hiszen több mint harminc szakmát mutatnak be interaktív módon, s családi nap lévén pedig mindenki találhat magának érdekes területet. A megnyitó után színpadi produkciókra is sor került, melyet a fiatal iskolások adtak elő.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Notebookokat hozott a Mikulás a veszprémi iskolákba oktatás Notebookokat hozott a Mikulás a veszprémi iskolákba 754 darab notebookot osztanak szét a napokban a veszprémi iskolák 7. és 10. évfolyamos osztályaiban, országosan pedig 140 ezer ilyen eszköz kerül ingyenesen a diákokhoz a magyar kormány digitális esélyegyenlőségi programjának köszönhetően. 2023. december 7. 11:32 Könnyebb beilleszkedést tesz lehetővé a Szakképzési Centrum a felsőoktatásba Könnyebb beilleszkedést tesz lehetővé a Szakképzési Centrum a felsőoktatásba A Pannon Egyetem és a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikuma szorosabbra fűzte kapcsolatát azzal, hogy kiegészítették már meglévő megállapodásukat. amely eddig alapvetően a vegyipari, informatikai és távközlés területén megvalósult képzéseket foglalta magába.  A Pannon Egyetem a Humántudományi Karon meghirdetett óvodapedagógus,tanító és pedagógia alapszakokat hozzákapcsolja a technikumban folytatott kisgyermekgondozó- és nevelő képzéshez.   2023. december 5. 18:01 Jubileumot ünnepelt a Bárczi Jubileumot ünnepelt a Bárczi Gálával ünnepelte fennállásának 75. évfordulóját a Bárczi Gusztáv iskola pénteken az Agórában.  2023. december 2. 10:22 Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Aki iskolát alapít és újít fel, az bízik a jövőben - mondta a Litéri Református Általános Iskola új épületének átadóünnepségén a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 2023. december 1. 16:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.