Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 16. Valter
Veszprém
26°C
2024. július 16. Valter
Veszprém
26°C

Félévszázados jubileumát ünnepelte a Ringató Óvoda

2023. szeptember 30. 7:46
Képriportunk a pénteki gálaműsorról.

A Felszabadulás úti lakótelepen 1972-ben kezdték el építeni és egy évvel később adták át az újonnan létrejött városrész gyermekeit befogadó könnyűszerkezetes óvodát Kelet-Németországban gyártott elemekből. Az eredeti épület már nem létezik: 2014-ben elbontották, 2015-ben pedig a helyére felépített vadonatúj létesítménybe költözhettek vissza a csoportok. 

Kapcsolódó cikk
Újjáépült a Ringató Óvoda
A közel 500 millió forintos beruházásnak köszönhetően új udvart, 10 csoportszobát, és egy 300 adagos főzőkonyhát is kialakítottak.

A jubileumi ünnepségen Porga Gyula polgármester arról beszélt, hogy bár egy ezeréves város történetében ötven év nem nagy idő, a magunk életéhez mérve már igen tekintélyesnek tűnik. A politikus dicsérettel szólt azokról a városépítőkről, akik az új lakótelep mellé rögtön óvodát is álmodtak, hiszen ezekből az intézményekből nő ki Veszprém jövője. Az első hat év meghatározó a személyiség fejlődésében, ezért is fontos az a munka, amit az elmúlt években az óvodapedagógusok, dajkák, konyhások végeztek, hiszen mindannyiuknak fontos feladata van, egy közösség akkor tud megerősödni és jól működni, ha mindenki a saját területén, a saját feladatát végzi odaadással. 

A jubileumi ünnepségen felléptek az óvoda jelenlegi növendékei, de a műsor szélesebb kulturális palettából is merített.

 

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál A mohácsi csata IV. tömegsírjánál idén nyáron megkezdett feltárás is igazolja, hogy mintegy kétezer letérdeltetett foglyot kaszaboltak le szablyával az ütközetet követően. tegnap 15:22 Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak HEREND mára világelső kézműves luxus porcelánt készítő manufaktúrává vált. Herend nevének hallatán a világon mindenki a tökéletes minőségű luxus porcelánokra gondol, amely Magyarország országimázsának része. Ugyanígy a Forma 1 Magyar Nagydíj szervezői is, akik 2024. évben ismét a Herendi Porcelánmanufaktúrára bízták meg, hogy tervezze meg és készítse el a magyar verseny győzelmi és konstruktőri trófeáit. tegnap 13:48 A csehbányai falunap a generációk ünnepe közélet A csehbányai falunap a generációk ünnepe A nyár egyik legjobban várt eseménye Csehbányán idén is a hagyományőrző falunap volt szombaton, amely a hőség ellenére összehozta a lakosok minden generációját egy felejthetetlen közös ünneplésre. A falu apraja-nagyja összegyűlt, hogy közösen ünnepeljék a helyi kultúrát és hagyományokat, és ezúttal is sikerült egy különleges napot varázsolniuk. 2024. július 14. 15:56 Rálőttek Donald Trumpra Rálőttek Donald Trumpra Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. 2024. július 14. 1:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.