Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Félévszázados jubileumát ünnepelte a Ringató Óvoda

2023. szeptember 30. 7:46
Képriportunk a pénteki gálaműsorról.

A Felszabadulás úti lakótelepen 1972-ben kezdték el építeni és egy évvel később adták át az újonnan létrejött városrész gyermekeit befogadó könnyűszerkezetes óvodát Kelet-Németországban gyártott elemekből. Az eredeti épület már nem létezik: 2014-ben elbontották, 2015-ben pedig a helyére felépített vadonatúj létesítménybe költözhettek vissza a csoportok. 

Kapcsolódó cikk
Újjáépült a Ringató Óvoda
A közel 500 millió forintos beruházásnak köszönhetően új udvart, 10 csoportszobát, és egy 300 adagos főzőkonyhát is kialakítottak.

A jubileumi ünnepségen Porga Gyula polgármester arról beszélt, hogy bár egy ezeréves város történetében ötven év nem nagy idő, a magunk életéhez mérve már igen tekintélyesnek tűnik. A politikus dicsérettel szólt azokról a városépítőkről, akik az új lakótelep mellé rögtön óvodát is álmodtak, hiszen ezekből az intézményekből nő ki Veszprém jövője. Az első hat év meghatározó a személyiség fejlődésében, ezért is fontos az a munka, amit az elmúlt években az óvodapedagógusok, dajkák, konyhások végeztek, hiszen mindannyiuknak fontos feladata van, egy közösség akkor tud megerősödni és jól működni, ha mindenki a saját területén, a saját feladatát végzi odaadással. 

A jubileumi ünnepségen felléptek az óvoda jelenlegi növendékei, de a műsor szélesebb kulturális palettából is merített.

 

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Szombaton dél és három óra között várták az érdeklődőket, hogy különböző programokkal hívják fel a figyelmet a felelős állattartásra, s hogy bemutassák a PUMI Veszprémi Állatmenhely lakóit, akik várják, hogy örökbefogadják őket. tegnap 8:38 LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   2024. április 27. 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. 2024. április 27. 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.