Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 15. Zsófia
Veszprém
21°C
2024. május 15. Zsófia
Veszprém
21°C

Újjáépült a Ringató Óvoda

2015. június 15. 16:35
A közel 500 millió forintos beruházásnak köszönhetően új udvart, 10 csoportszobát, és egy 300 adagos főzőkonyhát is kialakítottak.

Az átalakításra azért volt szükséges, mert az óvoda 1972-ben NDK-ból importált könnyűszerkezetes technológiával épült, és ez az idő múlásával mind tartószerkezeti, mind épületgépészeti szempontból leromlott állapotúvá vált.


Nézze meg képeken a megújult Ringató Körzeti Óvodát!


A tavaly decemberi alapkőletételnél hitet tettek amellett, hogy a lakótelep szívében egy olyan óvodát építenek fel, amely nem csak az óvodavezetőknek és a gyermekeknek, hanem a szülőknek is örömet okoz majd- mondta Porga Gyula Veszprém polgármestere az óvoda hivatalos átadóján hétfő délután. Reméli, hogy a Ringató mintájára minél több veszprémi óvodát tudnak felújítani a közeljövőben.

porga gyulaporga gyula

Ferenczy Gábor, a Pro Veszprém Kft. ügyvezetője a 490 millió forintos újjáépítésről elmondta, hogy az épület gazdaságosan üzemeltethető, és az energiatakarékossági szempontok kiemelt figyelmet kaptak a tervezésnél. A beruházás során 10 csoportszobát, 300 adagos főzőkonyhát, és összesen 64 helyiséget alakítottak ki. A csoportszobák déli tájolásúak, és rendelkeznek terasszal valamint kertkapcsolattal.

A projekt során megvalósult az udvar új koncepció szerinti teljes kertépítészeti újjáépítése is: mintegy 31 db fát, 1495 db cserjét és 895 db évelőt ültettek el, és új játszóelemeket helyeztek ki. Az átépített udvar alapterülete bruttó 5691 m2 lett.

ferenczy gáborferenczy gábor

Az óvoda átépítését nagy izgalommal várták a gyermekekkel - árulta el Major Ildikó, a Ringató Óvoda vezetője. „Nagy ajándék ez nekünk, hiszen igényes és modern körülmények között végezhetjük a munkánkat. Külön érték számunkra a megújult konyha, hiszen ez már egy magasabb minőséget képvisel” - mondta.

major ildikómajor ildikó

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A nyulacska csoport adott műsortA nyulacska csoport adott műsort

Galéria
Átadták a Ringató Körzeti Óvodát
Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Meglőtték Robert Fico szlovák kormányfőt Meglőtték Robert Fico szlovák kormányfőt Lőtt sérüléssel került kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnök – tájékoztatott szlovák médiaforrásokra hivatkozva a BBC. ma 15:29 A sarki fény után újabb izgalmas égi jelenséget kapott lencsevégre a világhírű veszprémi asztrofotós A sarki fény után újabb izgalmas égi jelenséget kapott lencsevégre a világhírű veszprémi asztrofotós Ladányi Tamás képén egyszerre látszódnak azok a napfoltcsoportok, amelyek a múlt pénteki sarki fényt okozták, miközben átrepül előttük egy menetrend szerinti Boeing 737-es repülőgép. ma 13:29 Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint - mondta a nemzetgazdasági miniszter a tárca szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. ma 10:30 Kalandos úton kerültek elő a veszprémi várnegyed Szentháromság-szoborcsoportjának eredeti szobrai Kalandos úton kerültek elő a veszprémi várnegyed Szentháromság-szoborcsoportjának eredeti szobrai Meglepő helyen, egy veszprémi kollégium kertjében bukkantak rá a szakemberek a várnegyed Szentháromság-szobrának eredeti, a kilencvenes évek elején műkő másolatokra cserélt részeire. ma 12:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.