Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kerékpárút és kerékpárforgalmi létesítmények építése Veszprém-Gyulafirátót szakaszon

2023. július 14. 12:51
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósult meg a Széchenyi Terv 2020 Terület- és településfejlesztési Operatív Programjának keretében. A TOP-6.4.1-16-VP1-2019-00003 azonosítószámú projekt keretében valósul meg a kerékpárút és kerékpárforgalmi létesítmények építése a Veszprém-Gyulafirátót szakaszon.
Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott, vissza nem térítendő támogatás összege a TOP-6.4.1-16-VP1-2019-00003projekt keretében 905. 999. 920.-Ft. A támogatás intenzitása a projekt elszámolható költségeinek 100 %-a. A beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg, a Széchenyi 2020 program keretében.
 

A térségben kevés kerékpárforgalmi létesítmény található, és ezek többsége is elsősorban Veszprém városához kötődik. A település felől elsősorban a Balaton felé vezet kerékpáros útvonal, Balatonalmádi és Balatonfűzfő végponttal, ahol kapcsolódik a Balaton menti kerékpárhálózathoz. Veszprém-Kádárta déli oldalától - a 82. sz. főúton található körforgalmú csomóponttól – meglévő kerékpárút vezet Veszprémig. A konkrét tervezési szakaszokon kerékpáros létesítmény eddig nem épült. A kerékpárosok a meglévő önkormányzati utakat, országos közutakat és gyalogosforgalmi létesítményeket használták a települések közötti közlekedésre.

A kerékpárforgalmi létesítmény az országos kerékpárút-törzshálózat része, a 8A. vonal a Győr - Zirc - Veszprém - Balatonalmádi - Keszthely - Őriszentpéter településeket köti össze. Az érintett szakasz Veszprém - Kádárta déli oldalán befejeződő kerékpárúttól  Veszprém - Gyulafirátot északi,  külterületi részén induló erdei kerékpárútig tart. A teljes szakasz hossza 5,032 km, mely tartalmaz önálló kerékpárutat, elválasztott közös gyalog és kerékpárutat, mezőgazdasági utat, és forgalomtechnikai beavatkozást egyaránt.

A projektben megvalósult szemléletformáló kampány is, melynek célja, hogy minél tudatosabban (mind közlekedésbiztonság terén, mind pedig környezettudatosság terén) közlekedjenek a város és a térség kerékpárosai. A fő célközönség az iskolás és óvodás korú gyerekek.

A projektben 39 196 016 Ft önerőből kerékpáros pihenőket is kialakított a Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata, belterületen az alábbi helyszíneken:

 1. állomás - 8411 Veszprém-Kádárta, Feketeér utca Hrsz.  8601, 8602, 8605   

 2. állomás - 8412 Veszprém-Gyulafirátót, Vizi utca Hrsz.  9708                                                

 3. állomás - 8412 Veszprém-Gyulafirátót, Buszforduló Hrsz.:9546

A projekt hozzájárul ahhoz, hogy a térségben egybefüggő, szakadásmentes hálózat jöhessen létre egészen a Bakony térségétől a Balaton partjáig.

Projekt információk: https://veszprem.hu/onkormanyzat/europai-unios-projektek/8162-veszprem-gyulafiratot

vehir.hu
további cikkek
LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   tegnap 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. tegnap 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11 WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt Az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb tanulmányából aggasztó kép rajzolódik ki: a magyar serdülők a világ élvonalában vannak az alkohol kipróbálásában. ma 8:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.