Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

LMP: Tartsuk meg városunkban a fiatalokat!

2023. szeptember 29. 11:03
A csütörtökön elfogadott ifjúsági stratégia rögzíti, hogy megtartóerőben Veszprém lehetőségei alatt teljesít, népessége csökken és elöregszik. A fiatalok más városokba, vagy akár külföldre mennek.

Gerstmár Ferenc, az LMP önkormányzati képviselője és polgármesterjelöltje, valamint Ungár Péter, a párt EP-listavezetője közös sajtótájékoztatón hívták fel a figyelmet a városból való elvándorlás visszafordítására, annak jelentőségére. Gerstmár kifejtette, egyre nagyobb a vendégmunkások száma a Veszprémben működő cégeknél, az alacsonyabban képzett munkaerő beáramlik a városba, a magasan képzett fiatalok sokasága elvándorol.

Gerstmár felhívta a figyelmet, hogy a minőségi munkahelyekre, a lakhatási feltételek javítására kell alapozni a jövőt. A fecskelakásokról nem elég beszélni, hanem a bérlakásszám radikális növelésével létre kell hozni azokat. Városi ösztöndíjak és kedvezmények rendszerével kell megszólítani és megtartani a fiatalokat.

Ungár Péter szerint a helyi intézkedések akkor lesznek sikeresek, ha az állami szint megfelelő környezetet teremt hozzájuk. A Zöld Magyarország Programja a következőket kínálja: csökkentené az ország függőségét az autóipartól, helyette válságálló szektorokba fektetnek. Kiterjesztik a családtámogatási eszközöket az egy vagy két gyermeket nevelő családokra is. Állami és önkormányzati bérlakásokat építenek ki, és újra ingyenessé teszik a felsőoktatást.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkaidő statisztikájában a kávészünetek látszólag csak kidobott percek a termelékenységből, viszont több kutatás is igazolta már, hogy a munkahelyen elköltött kávék nem csak az egészségre, hanem a munkabírásra is jó hatással van. Persze ebben az esetben is ott villog a mértékletesség piros lámpája. ma 13:24 Fárad a Tisza? Dóri Fárad a Tisza? A hazafiak riszálják magukat, énekelnek, szavalnak, esküdöznek. De csak egyfajta igazi hazafiság van: ha valaki ott, ahol éppen van, teljes hűséggel és feltétlen erőkifejtéssel helytáll a munkájában. Ennek visszaható ereje van a hazára. Minden más csak vásári mutogatás és tányérozás – mondta Márai Sándor. tegnap 23:24 Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre közélet Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre Lemondott Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, az MSZP két társelnöke a párt választmányának szombati ülésén a június 9-i európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választás eredményei miatt. Erről a két politikus a Facebook-oldalán számolt be. 2024. június 22. 16:35 Gryllus Dániel a költészet szerepéről kultúra Gryllus Dániel a költészet szerepéről Idén Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka alapító tagja nyitotta meg a veszprémi Ünnepi Könyvhetet. A szavakat dallamok követték, Gryllus citerával kísérte magát, s persze a nóták között mesélt könyvekről is, versekről, Kányádiról, Weöres Sándorról… Órákig tudtuk volna hallgatni… 2024. június 22. 17:02

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.