Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
-4°C
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
-4°C

LMP: Tartsuk meg városunkban a fiatalokat!

2023. szeptember 29. 11:03
A csütörtökön elfogadott ifjúsági stratégia rögzíti, hogy megtartóerőben Veszprém lehetőségei alatt teljesít, népessége csökken és elöregszik. A fiatalok más városokba, vagy akár külföldre mennek.

Gerstmár Ferenc, az LMP önkormányzati képviselője és polgármesterjelöltje, valamint Ungár Péter, a párt EP-listavezetője közös sajtótájékoztatón hívták fel a figyelmet a városból való elvándorlás visszafordítására, annak jelentőségére. Gerstmár kifejtette, egyre nagyobb a vendégmunkások száma a Veszprémben működő cégeknél, az alacsonyabban képzett munkaerő beáramlik a városba, a magasan képzett fiatalok sokasága elvándorol.

Gerstmár felhívta a figyelmet, hogy a minőségi munkahelyekre, a lakhatási feltételek javítására kell alapozni a jövőt. A fecskelakásokról nem elég beszélni, hanem a bérlakásszám radikális növelésével létre kell hozni azokat. Városi ösztöndíjak és kedvezmények rendszerével kell megszólítani és megtartani a fiatalokat.

Ungár Péter szerint a helyi intézkedések akkor lesznek sikeresek, ha az állami szint megfelelő környezetet teremt hozzájuk. A Zöld Magyarország Programja a következőket kínálja: csökkentené az ország függőségét az autóipartól, helyette válságálló szektorokba fektetnek. Kiterjesztik a családtámogatási eszközöket az egy vagy két gyermeket nevelő családokra is. Állami és önkormányzati bérlakásokat építenek ki, és újra ingyenessé teszik a felsőoktatást.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Minimális áremelkedéssel indult a karácsonyfaszezon Minimális áremelkedéssel indult a karácsonyfaszezon Alig a tavalyi ár felett juthatnak idén a vásárlók fenyőhöz: a lucfenyőt 5, az ezüstfenyőt 6, míg a nordmann fenyőt 8 ezer forint körüli méterenkénti áron kínálják az utcai és piaci standokon megjelent alkalmi fenyőárusok - ismertette a múlt héten végzett felmérésének eredményét hétfőn az Agroinform.hu. ma 9:43 Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Aki iskolát alapít és újít fel, az bízik a jövőben - mondta a Litéri Református Általános Iskola új épületének átadóünnepségén a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 2023. december 1. 16:16 A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya a Civil Közösségi Szolgáltató Központokkal együttműködve idén is megszervezi az Adventi Civil Börzét, idén ráadásul nemcsak a rászorulók karácsonyát tehetjük szebbé, de a gazdátlan állatokét is. 2023. december 1. 14:53 Pedagógusnak lenni egy életen át közélet Pedagógusnak lenni egy életen át Csütörtökön tartotta az önkormányzat az éves emlékdiploma ünnepséget, melyet azoknak a tiszteletreméltó pedagógusoknak rendeztek, akik oklevelüket ötven, hatvan, sőt hetven éve szerezték meg és harminc éven át pedagógusként dolgoztak.   2023. december 1. 12:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.