Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 11. Árpád
Veszprém
6°C
2023. december 11. Árpád
Veszprém
6°C

Rangos elismerést kapott a Paszta

2023. szeptember 28. 12:34
Szeptember 21-24. között zajlott Komlón a IX. Komlói Amatőr Színházi Találkozó. A Komáromi Sándor vezette Paszta komoly sikerekkel tért haza.

Ahogy Pataki András, a fesztivál igazgatója elmondta, az amatőr színjátszás Magyarországon rendkívül sokszínű színjátszásra utal, hiszen a gyerekektől a diákokon át az egyetemi, felnőtt és nyugdíjas színkörökig mindenki beletartozik, sőt, a nem hivatásos független színházi szféra egyenesen a kulturális alapellátás feladatait is vállalja.

A Pannon Egyetemen 2021-ben a VEB2023 komplex pályázataként Komáromi Sándor vezetésével jött létre egy országosan egyedülálló kezdeményezés: az egyetem oktatói és hallgatói közösen működtetnek színjátszó csoportokat, és közösen kínálnak élménypedagógiai programokat családoknak, iskoláknak, a régió közösségeinek.

A tanévhez kötődő munka mellett nyáron táborokat is kínálnak, úgy, mint a PASZTA Tehetséggondozó Tábort, melyet idén másodszor szervezett meg Magyarpolányban a lelkes tanári gárda, Herczeg Diána és Oláh Júlia drámatanárok, Glassl Dominik drámatanár hallgató, Móczár Bence és Tegyi Kornél színművészek, valamint Komáromi Sándor művészeti vezető.

A táborban harminckilenc diák vett részt, és közösen hoztak létre egy modern West side story átiratot, melynek központjában a generációkon át húzódó és értelmetlen gyűlölet kérdésköre áll. A sok mozgással, tánccal és intenzív csatajelenetekkel tarkított előadás az IS THERE ANYBODY OUT THERE? címet kapta, utalva a híres Pink Floyd film egy betétdalára.

A KASZT-on tizennégy hazai és határon túli színház vett részt előadásával. A nagy múltú társulatok között igazi friss kezdeményezésként képviselte magát a PASZTA, előadásuk második helyezést ért el, megosztott második helyként a bajai színtársulattal.

A produkció emellett a Magyar Szín-Játékos Szövetség által kezelt minősítési rendszerben, mely bronz-ezüst-arany kategóriákban minősíti adott évad produkcióit, arany minősítést kapott!

„Hatalmas siker ez friss csapatunknak, öt ráfordított tábori műhelynap végeredményeként. Szívből gratulálunk minden díjazottnak, köztük a RÉV Színháznak is, akik a színházi nevelés kitartó éllovasai közé tartoznak, és töretlenül hisznek abban, amiben mi is, hogy a legfontosabb munka a következő generációval végzett tisztességes munka” – fogalmazott Komáromi Sándor.

A PASZTA produkciója hamarosan Veszprémben is látható lesz, a Madách200 – Gondolat Fesztivál programsorozatának részeként.

vehir.hu
további cikkek
"Az operett műfaját ellenünk fordították, ideje látni, milyen jó is az!" "Az operett műfaját ellenünk fordították, ideje látni, milyen jó is az!" A Veszprémi Petőfi Színház december nyolcadikán mutatja be Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjét. A rendező Mészáros Árpád Zsolt színművész, akinek ez élete első rendezése. Részletesen beszámolt arról, hogyan látta megvalósíthatónak a színpadra állítást, és kiemelte a Veszprémi Petőfi Színház egész társulatát a műszakkal együtt, véleménye szerint az ország teátrumai példát vehetnének a csapatról... 2023. december 7. 22:20 Notebookokat hozott a Mikulás a veszprémi iskolákba oktatás Notebookokat hozott a Mikulás a veszprémi iskolákba 754 darab notebookot osztanak szét a napokban a veszprémi iskolák 7. és 10. évfolyamos osztályaiban, országosan pedig 140 ezer ilyen eszköz kerül ingyenesen a diákokhoz a magyar kormány digitális esélyegyenlőségi programjának köszönhetően. 2023. december 7. 11:32 Könnyebb beilleszkedést tesz lehetővé a Szakképzési Centrum a felsőoktatásba Könnyebb beilleszkedést tesz lehetővé a Szakképzési Centrum a felsőoktatásba A Pannon Egyetem és a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikuma szorosabbra fűzte kapcsolatát azzal, hogy kiegészítették már meglévő megállapodásukat. amely eddig alapvetően a vegyipari, informatikai és távközlés területén megvalósult képzéseket foglalta magába.  A Pannon Egyetem a Humántudományi Karon meghirdetett óvodapedagógus,tanító és pedagógia alapszakokat hozzákapcsolja a technikumban folytatott kisgyermekgondozó- és nevelő képzéshez.   2023. december 5. 18:01 Kínai barátok hozták el Veszprémbe a kultúrájukat Kínai barátok hozták el Veszprémbe a kultúrájukat A kínai Ningbo város lakosságszáma pont akkora, mint Magyarországé: 9,6 millió ember. Ez a város pedig Veszprémmel ápol már húsz éve partnervárosi kapcsolatot. Ennek egyik eredménye a Pannon Egyetemre szervezett fotókiállítás, aminek a megnyitóján a hazánkban tartózkodó ningbói delegáció is részt vett hétfőn. 2023. december 4. 15:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.