Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 13. Antal, Anett
Veszprém
17°C
2024. június 13. Antal, Anett
Veszprém
17°C

Rangos elismerést kapott a Paszta

2023. szeptember 28. 12:34
Szeptember 21-24. között zajlott Komlón a IX. Komlói Amatőr Színházi Találkozó. A Komáromi Sándor vezette Paszta komoly sikerekkel tért haza.

Ahogy Pataki András, a fesztivál igazgatója elmondta, az amatőr színjátszás Magyarországon rendkívül sokszínű színjátszásra utal, hiszen a gyerekektől a diákokon át az egyetemi, felnőtt és nyugdíjas színkörökig mindenki beletartozik, sőt, a nem hivatásos független színházi szféra egyenesen a kulturális alapellátás feladatait is vállalja.

A Pannon Egyetemen 2021-ben a VEB2023 komplex pályázataként Komáromi Sándor vezetésével jött létre egy országosan egyedülálló kezdeményezés: az egyetem oktatói és hallgatói közösen működtetnek színjátszó csoportokat, és közösen kínálnak élménypedagógiai programokat családoknak, iskoláknak, a régió közösségeinek.

A tanévhez kötődő munka mellett nyáron táborokat is kínálnak, úgy, mint a PASZTA Tehetséggondozó Tábort, melyet idén másodszor szervezett meg Magyarpolányban a lelkes tanári gárda, Herczeg Diána és Oláh Júlia drámatanárok, Glassl Dominik drámatanár hallgató, Móczár Bence és Tegyi Kornél színművészek, valamint Komáromi Sándor művészeti vezető.

A táborban harminckilenc diák vett részt, és közösen hoztak létre egy modern West side story átiratot, melynek központjában a generációkon át húzódó és értelmetlen gyűlölet kérdésköre áll. A sok mozgással, tánccal és intenzív csatajelenetekkel tarkított előadás az IS THERE ANYBODY OUT THERE? címet kapta, utalva a híres Pink Floyd film egy betétdalára.

A KASZT-on tizennégy hazai és határon túli színház vett részt előadásával. A nagy múltú társulatok között igazi friss kezdeményezésként képviselte magát a PASZTA, előadásuk második helyezést ért el, megosztott második helyként a bajai színtársulattal.

A produkció emellett a Magyar Szín-Játékos Szövetség által kezelt minősítési rendszerben, mely bronz-ezüst-arany kategóriákban minősíti adott évad produkcióit, arany minősítést kapott!

„Hatalmas siker ez friss csapatunknak, öt ráfordított tábori műhelynap végeredményeként. Szívből gratulálunk minden díjazottnak, köztük a RÉV Színháznak is, akik a színházi nevelés kitartó éllovasai közé tartoznak, és töretlenül hisznek abban, amiben mi is, hogy a legfontosabb munka a következő generációval végzett tisztességes munka” – fogalmazott Komáromi Sándor.

A PASZTA produkciója hamarosan Veszprémben is látható lesz, a Madách200 – Gondolat Fesztivál programsorozatának részeként.

vehir.hu
további cikkek
Can you make it? – A Pannon Egyetem három volt diákja telefon és pénz nélkül vágott át Európán Can you make it? – A Pannon Egyetem három volt diákja telefon és pénz nélkül vágott át Európán Mi kell ahhoz, hogy készpénz, hitelkártya és mobiltelefon nélkül, egy tálca Red Bullt valutaként használva vágjunk át fél Európán? Ezt a kérdést válaszolta meg három volt diákja a Pannon Egyetemnek, Horváth Ádám, Csrepka Máté és Hutvágner Dániel, amikor részt vettek a Red Bull „Can You Make It?” kihívásban. A verseny során 1257 nevű csapatukkal Milánóból Berlinbe utaztak, összegyűjtve a legtöbb pontot a magyar csapatok közül. ma 14:51 Kárpáti Barbara lett a legjobb színész a Pannon Várszínházban Kárpáti Barbara lett a legjobb színész a Pannon Várszínházban Lezárult a közönségszavazás a Pannon Várszínházban: a közönség Kárpáti Barbarát szavazta meg az évad legjobbjának, míg az előadások közül A lepkegyűjtő bizonyult a legjobbnak.   tegnap 11:04 Történelmi sikert értek el az iparisok Ipari középiskola Történelmi sikert értek el az iparisok Harmadik helyet szereztek az Ipari Technikum tanulói a Grassalkovich Országos Történelem Versenyen. 2024. június 11. 13:26 Tehetségmentor-programját mutatta be a Veszprémi Érseki Főiskola Tehetségmentor-programját mutatta be a Veszprémi Érseki Főiskola Péntek délután a Veszprémi Érseki Főiskola Tehetségpedagógiai műhelyének évadzáró konferenciájára került sor, ahol Nagy-Vargha Zsófia, fiatalokért felelős helyettes államtitkár is részt vett, előadott. 2024. június 8. 10:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.