Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az utolsó negyedévben is kiemelkedő programokkal várja az érdeklődőket a Művészetek Háza

2023. szeptember 27. 22:10
A Simoga-ház emeletén, a felújított S-Stúdióba várta a sajtó képviselőit a Művészetek Háza szerda délután, hogy ismertessék az EKF évében még ránk váró őszi-téli programokat.
 

Grászli Bernadett, a Művészetek Háza igazgatója köszöntőjében elsőként kiemelte, hogy az intézmény idén két nagy elismerésben is részesült: elnyerték a családbarát szempontok szerint történő múzeumi működés elismerésének szakmai díját, a Családbarát Múzeum címet, illetve az Európai Múzeumakadémia besorolásában helyt kaptak a nyolc legjobb művészeti múzeum között is.

Programok tekintetében a kiemeltek közé tartozik Székátiratok címmel az az utazó kiállítás, melynek következő állomása Veszprém. A kiállítás eredetileg a Néprajzi Múzeum időszaki kiállítása, ahol az intézmény gyűjteményéből való székek láthatóak kortárs alkotásokkal. A kiállítás lényege, hogy olyan ülőbútorokat terveztek, amelyek funkcionálisan használhatók, és nem múzeumi műtárgyak, viszont a gyűjteményi műtárgyakból inspirálódnak.

Can Togay és Herth Viktória, művészettörténész, aki a ,,Csendnapok" programját mutatta beCan Togay és Herth Viktória, művészettörténész, aki a ,,Csendnapok" programját mutatta be

A Balatorium, amely a kulturális és művészeti projekteken keresztül kezdeményez párbeszédet a Balaton ökológiai rendszeréről és értékeiről is a végéhez közeledik, és a Művészetek Házával közös kiállítással zárul, amely a projekt eredményeit hivatott bemutatni. A részletekről Can Togay, az EKF művészeti és kreatív főtanácsadója beszélt, aki elmondta: Soós Borbála kurátor vezetésével mutatják be a három elemből álló kiállítást. Az első a Víz-Víztest nevet kapta, amely a víz embereket összekötő kommunikációs erejét mutatja meg, a Jövőképek, amely a Balaton és környéke jövőjét vízionálja, és a Slow Walk – a Lassú tájbejárás, amely a mindennapi rohanásban nem érékelhető tájrészletek megfigyelésére összpontosít. A kiállítást október 19-én nyitják meg.

A Csendnapok 2023-ban is ismét a Művészetek Háza Veszprém szervezésében csendsétával, erdőmerüléssel, zenével, irodalommal, beszélgetéssel és tánccal járja körbe a csend témáját.

Sulyok BalázsSulyok Balázs

A Téglából házat, várost, hazát című kiállítás új elemként épül be az őszi programok közé és 2023. 10. 13. - 2023. 10. 29. között látogatható.

A Tegulárium helyszínt biztosít az építészeti alkotások bemutatására, megmutatva, hogy az építészetnek megérdemelt és kiemelt helye van a művészetek között – mondta el Sulyok Balázs, a város főépítésze.

A Csendnapok részletes programja:
https://www.veszpreminfo.hu/hu/esemenyek/csendnapok-2023
Művészetek Háza aktuális programok:
https://www.muveszetekhaza.hu/hu/aktualis

vehir.hu
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.