Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
0°C
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
0°C

Közös zenélés a zene világnapján

2023. szeptember 26. 16:22 // Forrás: VEB 2023
Szeptember 29-én, a zene világnapja alkalmából közösségben élhetik meg a zenélés örömét fiatalok és idősebbek, kezdők és képzett zenészek a Pannon Köztéren. A Hangjáték ünnepi programja egy délutánba sűrítve mutatja meg a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa zenei fejlesztési programjának lényegét: zenélni jó!  A Hangjáték két éve adja át a zenélés örömét egyre szélesebb rétegeknek.
 

A Hangjáték azzal a célkitűzéssel indult, hogy Veszprémben, az UNESCO Zene Városában zenéljenek vagy énekeljenek a legtöbben. E cél eléréséhez változatos zenei kínálattal, szabadon választható magánórákkal és rengeteg ingyenes eseménnyel járul hozzá az egyre népszerűbb projekt. A szeptember 29-ei ünnepi alkalom a legsikeresebb foglalkozásokból szemezget, hogy az is kedvet kapjon, akit eddig elkerült a zenélés csodája. 

Hogyan vezethetjük be a babákat a zenealkotás birodalmába, hogyan tanulhat meg egy óvodás hangszeren játszani? Prejczer Kata népszerű foglalkozásai a legkisebbeknek, az újszülöttektől 3 éves korosztályig szól, Huszti Laci ukulelés zeneovija pedig már az óvodás korosztályt vonja be a zeneszeretők közé. A népdalok világát Navratil Andrea vezetésével ízlelgethetik kicsik és nagyok, megismerve Veszprém megye népdalkincsét. Jankovics Zoltán és Franczia Dani workshopjain olyan ősi hangszereket is ki lehet próbálni 29-én, mint az ausztrál didgeridoo és az ütőhangszerek egész arzenálja. A legegyszerűbbtől az elektronikus hangszerekig ívelő skálát Vér Péter kurzusa egészíti ki, ahol a samplerek és szintetizátorok megszólaltatásával kísérletezhet a közönség. Mindegyik program szabadon kipróbálható és ingyenesen látogatható. 

A Hangjáték egész évben futó ingyenes foglalkozásai rengeteg zenei igényt és irányultságot lefednek Tóth Árpi pop-up kórusától kezdve Palya Bea népszerű énekes workshopjain keresztül egészen a hangszeres zenéig. “A programok elsődleges célja, hogy zenei sikerélményekhez, így a zenélés öröméhez vezessenek” - foglalja össze a célokat Főző Zsolt, a Hangjáték vezetője. A projekt keretében indult el helyi zenetanárok összefogásával a Hangár Könnyűzenei Központ, ahol jelenleg több mint 120 fiatal és felnőtt tanul, de a CityRocks óriászenekara is a Hangjátéknak köszönhetően valósíthatta meg nyáron az év egyik legizgalmasabb közösségi zenélését, amikor is több mint 400 amatőr zenész zenélt együtt a veszprémi GyárKertben. A Hangjátékon keresztül eddig közel 250 eseményen, több mint 5300 résztvevő élte át és osztotta meg a zenélés örömét.

Részletes program:

Közös Zenélés a Hangjátékkal a Zene Világnapja alkalmából

Időpont: 2023. szeptember 29., péntek, 16:00h - 20:15h
Helyszín: Pannon Egyetem E Kamaraterme és Pannon KözTér Nagyterme 
(Veszprém, Egyetem u. 10, 8200)


Pannon Egyetem E Kamaraterem

16:00 - 16:30 Hang-játszótér Prejczer Katával (0-3 éves korig)
16:45 - 17:15 Dúdoló - népdaléneklés Navratil Andreával (gyerekeknek és felnőtteknek)
17:30 - 18:00 Ukele Tanulj vele! - Zeneovi Huszti Lacival (3-6 éves korig)
18:15 - 18:45 Didgeridoo Jankovics Zoltánnal (gyerekeknek és felnőtteknek)
19:00 - 19:30 Hangfürdő Franczia Danival (gyerekeknek és felnőtteknek)
19:45 - 20:15 Örömdobolás Franczia Danival (gyerekeknek és felnőtteknek)

Pannon KözTér Nagyterem

16:30 - 17:00 Elektronikus zenei workshop Vér Péterrel (gyerekeknek és felnőtteknek)

vehir.hu
további cikkek
Idén is eljön Veszprémbe az egyik legnépszerűbb amerikai gospelkórus gospel Idén is eljön Veszprémbe az egyik legnépszerűbb amerikai gospelkórus Tavaly kipróbálták, Veszprém pedig befogadta. Sőt, várakozásokon felüli teltházat csinált a Veszprém Arénában az első Gospel karácsony. Az USA-ból érkező színesbőrű énekesek akkor az év egyik legkülönlegesebb zenei élményét hozták el Veszprémbe, idén a szervezők megkísérlik megismételni a tavalyi előadást, néhány újítással. Ezekről is szó volt a hétfői sajtótájékoztatón, ahol bejelentették mindezt. 2023. november 13. 23:06 Hollywoodban az EKF nyitórendezvényének zenéje Európa Kulturális Fővárosa Hollywoodban az EKF nyitórendezvényének zenéje A legjobb ötbe került a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros program nyitóceremóniájának zenéje a Hollywood Music In Media Awards jelöltjei között. A gálát november 16-án tartják majd a filmek fővárosában. 2023. november 6. 13:54 Mini koncertek a világot jelentő színpadok mini másában Veszprémben zene Mini koncertek a világot jelentő színpadok mini másában Veszprémben Veszprémben a Hotel mögött a Kossuth utca felől áll egy furcsa fából készült épület, benne néhány székkel és egy színpadnak látszó pódiummal. A Mini Carnegie Hallt a híres NewYork-i koncertterem ihlette, de Veszprémben egészen más funkciója van. Itt a zenében tehetséges és elhivatott gyermekeknek segít inspirálódni és kibontakoztatni a tehetségüket. 2023. október 24. 14:01 Veszprémben találkoznak Európa hegedűkészítői Veszprémben találkoznak Európa hegedűkészítői Európa országaiból sereglenek a hegedűkészítő mesterek október 17-19. között Veszprémbe, hogy megmérettessék legszebben szóló hangszereiket. A rendezvény programjában nemzetközi szaktekintélyek előadásai, koncertek, hangszerkiállítás és hegedűhangzási verseny is szerepel. 2023. október 17. 14:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.