Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C

Közös zenélés a zene világnapján

2023. szeptember 26. 16:22 // Forrás: VEB 2023
Szeptember 29-én, a zene világnapja alkalmából közösségben élhetik meg a zenélés örömét fiatalok és idősebbek, kezdők és képzett zenészek a Pannon Köztéren. A Hangjáték ünnepi programja egy délutánba sűrítve mutatja meg a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa zenei fejlesztési programjának lényegét: zenélni jó!  A Hangjáték két éve adja át a zenélés örömét egyre szélesebb rétegeknek.
 

A Hangjáték azzal a célkitűzéssel indult, hogy Veszprémben, az UNESCO Zene Városában zenéljenek vagy énekeljenek a legtöbben. E cél eléréséhez változatos zenei kínálattal, szabadon választható magánórákkal és rengeteg ingyenes eseménnyel járul hozzá az egyre népszerűbb projekt. A szeptember 29-ei ünnepi alkalom a legsikeresebb foglalkozásokból szemezget, hogy az is kedvet kapjon, akit eddig elkerült a zenélés csodája. 

Hogyan vezethetjük be a babákat a zenealkotás birodalmába, hogyan tanulhat meg egy óvodás hangszeren játszani? Prejczer Kata népszerű foglalkozásai a legkisebbeknek, az újszülöttektől 3 éves korosztályig szól, Huszti Laci ukulelés zeneovija pedig már az óvodás korosztályt vonja be a zeneszeretők közé. A népdalok világát Navratil Andrea vezetésével ízlelgethetik kicsik és nagyok, megismerve Veszprém megye népdalkincsét. Jankovics Zoltán és Franczia Dani workshopjain olyan ősi hangszereket is ki lehet próbálni 29-én, mint az ausztrál didgeridoo és az ütőhangszerek egész arzenálja. A legegyszerűbbtől az elektronikus hangszerekig ívelő skálát Vér Péter kurzusa egészíti ki, ahol a samplerek és szintetizátorok megszólaltatásával kísérletezhet a közönség. Mindegyik program szabadon kipróbálható és ingyenesen látogatható. 

A Hangjáték egész évben futó ingyenes foglalkozásai rengeteg zenei igényt és irányultságot lefednek Tóth Árpi pop-up kórusától kezdve Palya Bea népszerű énekes workshopjain keresztül egészen a hangszeres zenéig. “A programok elsődleges célja, hogy zenei sikerélményekhez, így a zenélés öröméhez vezessenek” - foglalja össze a célokat Főző Zsolt, a Hangjáték vezetője. A projekt keretében indult el helyi zenetanárok összefogásával a Hangár Könnyűzenei Központ, ahol jelenleg több mint 120 fiatal és felnőtt tanul, de a CityRocks óriászenekara is a Hangjátéknak köszönhetően valósíthatta meg nyáron az év egyik legizgalmasabb közösségi zenélését, amikor is több mint 400 amatőr zenész zenélt együtt a veszprémi GyárKertben. A Hangjátékon keresztül eddig közel 250 eseményen, több mint 5300 résztvevő élte át és osztotta meg a zenélés örömét.

Részletes program:

Közös Zenélés a Hangjátékkal a Zene Világnapja alkalmából

Időpont: 2023. szeptember 29., péntek, 16:00h - 20:15h
Helyszín: Pannon Egyetem E Kamaraterme és Pannon KözTér Nagyterme 
(Veszprém, Egyetem u. 10, 8200)


Pannon Egyetem E Kamaraterem

16:00 - 16:30 Hang-játszótér Prejczer Katával (0-3 éves korig)
16:45 - 17:15 Dúdoló - népdaléneklés Navratil Andreával (gyerekeknek és felnőtteknek)
17:30 - 18:00 Ukele Tanulj vele! - Zeneovi Huszti Lacival (3-6 éves korig)
18:15 - 18:45 Didgeridoo Jankovics Zoltánnal (gyerekeknek és felnőtteknek)
19:00 - 19:30 Hangfürdő Franczia Danival (gyerekeknek és felnőtteknek)
19:45 - 20:15 Örömdobolás Franczia Danival (gyerekeknek és felnőtteknek)

Pannon KözTér Nagyterem

16:30 - 17:00 Elektronikus zenei workshop Vér Péterrel (gyerekeknek és felnőtteknek)

vehir.hu
további cikkek
Így alakul át és válik digitális élményközponttá a Dimitrov Így alakul át és válik digitális élményközponttá a Dimitrov Hamarosan visszaköltözik a kultúra a Dimitrov épületébe, viszont teljesen más formában, mint eddig ismerős volt. Sőt, az, ami várhatóan ősszel megnyílik az újragondolt épületben egész Közép-Európában egyedi lesz. Hétfő délután Porga Gyula polgármester és a CODE digitális élményközpont – ez lesz a Dimitrov új neve – megvalósítói tartottak körbevezetést néhány veszpréminek. Portálunk ott volt ezen az alkalmon és most olvasóinknak is eláruljuk, hogy mit is jelent pontosan az immerzív tér, ami a CODE-ban épül. 2024. június 4. 0:36 Nosztalgiaérzés felmelegítve - újra megnyitott a Kiskuti csárda Nosztalgiaérzés felmelegítve - újra megnyitott a Kiskuti csárda Azt mondják, hogy felmelegítve csak a töltött káposzta jó. A konyhában minden bizonnyal tényleg így van, de ha egy közel kétszáz évre visszatekintő éttermet élesztenek újjá hasonló szellemiséggel, mint egykor működött, ez az alaptétel ugyancsak érvényes. Legalábbis Veszprémben a Kiskuti csárdában sikerült, ami hétvégén nyitott meg, miután az Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően felújították és újra élettel töltötték meg. 2024. június 3. 16:37 Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál Magyar Mozgókép Fesztivál Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál A Nemzeti Filmintézet támogatásával, és az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében visszatér városunkba június 12. és 15. között a Moz.Go, azaz a Magyar Mozgókép Fesztivál.   2024. május 10. 0:10 Közvetetten az EKF elismerése is a balatonfüredi Modern Műtér építészeti díja Közvetetten az EKF elismerése is a balatonfüredi Modern Műtér építészeti díja A Balaton környezetében épített példaértékű új, illetve felújított, bővített, átalakított meglevő épületek elismerésére életre hívott díjjal idén családi házat, CLT pavilont, képzőművészeti gyűjteményt és borteraszt is jutalmazott a bírálóbizottság, amelyek között az egyik a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően újult meg Balatonfüreden. 2024. május 8. 10:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.