Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
-1°C
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
-1°C

Megállítaná az inflációt az MSZP

2023. szeptember 26. 16:19
Országos és helyi ügyekről is beszéltek veszprémi sajtótájékoztatójukon az MSZP politikusai kedd délután.

Megélhetési és költségvetési válság van, aminek már a Fidesz sem tagadja a létezését, sőt, a kormánypárt politikusai egymásra mutogatva keresik a felelősöket – mondta dr. Tóth Bertalan, az MSZP országgyűlési frakcióvezetője. A frakcióvezető kifejtette: a fizetések és a nyugdíjak elinflálódtak, a KSH adatai szerint is reálbér-csökkenést tapasztalhatunk Magyarországon. Tóth szerint a helyzetnek létezik megoldása: haza kell hozni az uniótól nekünk járó pénzeket, emelni kell a minimálbért, rendezni kell a nyugdíjak helyzetét, jobban kell védeni a munkavállalói jogokat – különösen a vendégmunkásokat foglalkoztató cégeknél. Megfelelő színvonalú oktatást kell biztosítani – rendezni kell a tanárok fizetését, nem pedig Brüsszelre mutogatni, hiszen az oktatás finanszírozása mindig is a kormány feladata volt. Ezeket a javaslatokat a szocialisták a parlament elé is benyújtották.

Hartmann Ferenc, a párt önkormányzati képviselője  arról számolt be, hogy az ellenzéki frakciók közösen nyújtottak be kezdeményezést a közgyűlésnek, amellyel határozottabb fellépést kívánnak elérni a márkói dolomitbánya ügyében. Hartmann hangsúlyozta: a bánya területén elhelyezett hulladék veszélyezteti a karsztbázist, Veszprém ivóvizét, ezért kezdeményezték, hogy az önkormányzat tegyen lépéseket. 

A kezdeményezés részleteiről és fogadtatásáról közgyűlési tudósításunkban számolunk be csütörtökön. 

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Az önkormányzatok autonómiájáért emeltek szót baloldali képviselők Az önkormányzatok autonómiájáért emeltek szót baloldali képviselők Az önkormányzatok autonómiája miatt aggódik Grőber Attila (DK) Veszprém Vármegye és Pápa önkormányzati képviselője, valamint Hartmann Ferenc (MSZP) Veszprém önkormányzati képviselője. A politikusok erről hétfőn beszéltek a megyeszékhelyen. 2023. október 9. 14:08 Változik az önkormányzati lakások bérlésének szabályozása közgyűlés Változik az önkormányzati lakások bérlésének szabályozása Újra összegyűltek az önkormányzati képviselők csütörtökön, hogy megvitassák a város életét érintő kérdéseket. 2023. szeptember 28. 22:23 A veszprémi fejlesztésekért is aggódik az MSZP A veszprémi fejlesztésekért is aggódik az MSZP Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője Veszprém vármegyei körúton vett részt hétfőn, ennek keretében pedig a megyeszékhelyre is ellátogatott, ahol a baloldali párt helyi vezetőjével, Hartmann Ferenccel tartottak sajtótájékoztatót országos és helyi ügyekről szocialista szemmel.   2023. július 25. 12:49 Ellenzéki frakciók: nem látni, hogyan kompenzálják a rátótiakat a lőtérhasználat és a bázisépítés miatt Ellenzéki frakciók: nem látni, hogyan kompenzálják a rátótiakat a lőtérhasználat és a bázisépítés miatt A korábbi honvédelmi miniszter által a gyulafirátótiaknak tett ígéretek valóra váltását várják az ellenzéki frakciók. 2023. július 13. 16:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.