Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Autómentes nappal hívták fel a figyelmet a mozgás fontosságára

2023. szeptember 22. 13:10
Az autómentes napon a diákok belekóstolhattak a sportolás különböző formáiba, s kihirdették a legaktívabb általános- és középiskolát is.

Az európai autómentes napot 1998 óta ünnepeljük szeptember 22-én a társadalom környezettudatoságának erősítése érdekében. Városunkban a sportolási lehetőség és a sportági bemutatók szervezéséért az SVSE, a VESC és a VEDAC felelt.

Az atlétikai akadálypályáktól kezdve az ügyességi játékokon keresztül a gyerekek kipróbálhatták a kerékpár-akadálypályát, az evező ergométert, a honvédség szervezésében pedig a lézer és airsoft lövészetet.

A rendőrség közreműködésével tekergős gokartozásra is lehetőség volt. Nem csak a tehetségre és az ügyességre, de a tombola sorsolásnál a szerencsére is szükség volt, értékes nyereményekkel gazdagodhattak a tanulók. A jó idő adott volt ahhoz is, hogy az Óváros térről a Gyárkertig fussanak a fiatalok.

Az eredményhirdetésen Porga Gyula polgármester gratulált a diákoknak, s megköszönve aktivitásukat felhívta figyelmüket a mozgás fontosságára, valamint a közösségi közlekedés előnyeire.

A legaktívabb általános iskola a Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola lett, míg a nagyok versenyét a Veszprémi SZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum nyerte.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Hogyha elképzelünk egy filozófust, különösen olyant, aki háromszáz éve született, valószínűleg az első kép, ami beugrik, az egy poros könyvtár épületében lassú, csigatempóban bogarászó személy, aki olykor elmélázik azon is, van-e egyáltalán értelme a bogarászásnak; vagy esetleg egy közhelyes, tarka réten, domboldalon, a messzi égbe tekintő elme, aki a lét alapkérdésein töri fejét. De arra bizonyosan senki sem gondol, hogy a mai filozófusok úgy fogalmaznak a háromszáz éves Kantról, hogy: kortársunk. Márpedig ez volt az ismétlődő kulcsszó az MTA VEAB Filozófiai Munkabizottságának és a Pannon Egyetem HTK Társadalomtudományi Intézetének közös konferenciáján. ma 18:22 Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Szombaton dél és három óra között várták az érdeklődőket, hogy különböző programokkal hívják fel a figyelmet a felelős állattartásra, s hogy bemutassák a PUMI Veszprémi Állatmenhely lakóit, akik várják, hogy örökbefogadják őket. ma 8:38 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. 2024. április 25. 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.