Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
-4°C
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
-4°C

Autómentes nappal hívták fel a figyelmet a mozgás fontosságára

2023. szeptember 22. 13:10
Az autómentes napon a diákok belekóstolhattak a sportolás különböző formáiba, s kihirdették a legaktívabb általános- és középiskolát is.

Az európai autómentes napot 1998 óta ünnepeljük szeptember 22-én a társadalom környezettudatoságának erősítése érdekében. Városunkban a sportolási lehetőség és a sportági bemutatók szervezéséért az SVSE, a VESC és a VEDAC felelt.

Az atlétikai akadálypályáktól kezdve az ügyességi játékokon keresztül a gyerekek kipróbálhatták a kerékpár-akadálypályát, az evező ergométert, a honvédség szervezésében pedig a lézer és airsoft lövészetet.

A rendőrség közreműködésével tekergős gokartozásra is lehetőség volt. Nem csak a tehetségre és az ügyességre, de a tombola sorsolásnál a szerencsére is szükség volt, értékes nyereményekkel gazdagodhattak a tanulók. A jó idő adott volt ahhoz is, hogy az Óváros térről a Gyárkertig fussanak a fiatalok.

Az eredményhirdetésen Porga Gyula polgármester gratulált a diákoknak, s megköszönve aktivitásukat felhívta figyelmüket a mozgás fontosságára, valamint a közösségi közlekedés előnyeire.

A legaktívabb általános iskola a Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola lett, míg a nagyok versenyét a Veszprémi SZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum nyerte.

Szabó Eszter
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.