Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A német bajnok három góllal legyőzte a Szegedet

2023. szeptember 21. 20:29 // Forrás: MTI
A Szeged 35-32-re kikapott a német THW Kiel otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában, csütörtökön.

Ez volt a szegediek 250. mérkőzése a BL-ben, mérlegük 117 győzelem, 21 döntetlen és immár 112 vereség.    

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, A csoport:
THW Kiel (német) - OTP Bank-Pick Szeged 35-32 (16-15)
lövések/gólok:
53/35, illetve 51/32
gólok hétméteresből: 4/4, illetve 3/2
kiállítások: 8, illetve 10 perc

A vendégcsapatból Szita Zoltán, Szymon Dzialakiewicz és Carlos Molina, a Bundesliga-címvédő hazaiaktól pedig többek között Vincent Gérard és Steffen Weinhold hiányzott.    

A németek a tőlük megszokott nagy iramban kezdték a meccset és szinte mindig gyorsan kihasználták ellenfelük támadási hibáit, elhúzni azonban nem tudtak, mert a Szeged hamarosan alkalmazkodott a Kiel stílusához és egyenlített. Kárpáti Krisztián vezetőedző időkérése után csapata a meccs során először és utoljára átvette a vezetést (12-13), és bár a házigazdák a folytatásban sem kézilabdáztak hibátlanul, a szünetben egy találattal ők álltak jobban (16-15).

Fotó: ehfcl.eurohandball.comFotó: ehfcl.eurohandball.com

A Kiel a 38. percben vezetett először hárommal, mert a szegediek elrontottak több akciót. A folytatásban is magabiztosabb, hatékonyabb volt a Kiel, egy 7-2-es sorozat végén hat és fél perccel a vége előtt eldöntötte a találkozót, amelyen csak egyszer volt hátrányban.

A vendégek közül Mario Sostaric nyolc, Bánhidi Bence hét gólt lőtt, Mikler Rolandnak 12 védése volt. A németeknél Niclas Ekberg hétszer, Harald Reinkind hatszor talált be, Samir Bellahcene hat, Tomas Mrkva öt védéssel járult hozzá a sikerhez.    

A két csapat 15. egymás elleni BL-meccsén öt szegedi siker és egy döntetlen mellett kilencedik alkalommal nyert a Kiel. A két vereséggel álló csongrádiak jövő szerdán a dán Aalborg HB csapatát fogadják.    

Máthé Dominik francia csapata, a Paris Saint-Germain házigazdaként 35-31-re nyert a horvát PPD Zagreb ellen. A magyar válogatott jobbátlövő mindkét kísérletét gólra váltotta.    

Később: B csoport: Telekom Veszprém-Montpellier HB (francia) 20.45

vehir.hu
további cikkek
Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Telekom Veszprém Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Nem csak az őrületes fordítás és az utolsó másodperces győzelem miatt marad emlékezetes a Telekom Veszprém csütörtök esti BL-negyeddöntője: a dán Aalborg elleni derbin a keretből kimaradó olimpiai bajnok francia irányító, Kentin Mahé az O-szektorból támogatta társait. tegnap 10:41 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). tegnap 7:51 Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! Telekom Veszprém Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! A házigazda Telekom Veszprém hatgólos hátrányból felállva 32-31-re nyert a dán Aalborg Handbold ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtök esti, első felvonásán. A visszavágót jövő szerdán 18.45-kor rendezik Dániában. 2024. április 25. 20:24 Momir Ilics: egy labda dönthet a negyeddöntőben Telekom Veszprém Momir Ilics: egy labda dönthet a negyeddöntőben Momir Ilics, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője szerint egy labda dönthet a dán Aalborg HB elleni párharcban, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. 2024. április 24. 19:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.