Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
0°C
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
0°C

Népzenére mulathatunk az újabb veszprémi fesztiválon

2023. szeptember 12. 11:26
Folkfesztivált rendeznek a hétvégén Veszprémben: a régió népművészei mellett olyan nagynevű előadókkal is találkozhatunk, mint a Csík Zenekar vagy Szalóki Ági.

Szeptember 15. és 17. között a népzene és néptánc beköltözik Veszprém belvárosába: az Óváros téren két helyszínen, a Szentháromság téren és a Dubniczay-palota udvarán koncertekkel, táncházakkal, családi programokkal várják a magyar népzene világát szerető közönséget.

Pénteken koncertekkel indul a programsorozat: délután fél öttől Pusztai Boglárka és zenekara indítják a hétvégét az Óváros téren, ezen a helyszínen a vármegye fiatal népdalénekesei és hangszeres zenészei lépnek fel. Az első este fénypontja a Csík Zenekar várbéli koncertje lesz kilenctől, zárásként pedig az Óváros téren a Rézeleje Fanfárosok moldvai csángó táncházában rophatjuk.

Szombaton nap közben minden korosztályt megszólító családi programokkal készülnek a szervezők, este Szalóki Ági és Bognár Szilvia fellépése csábít majd a Szentháromság térre 21 órára, és onnan egy kapualjnyira, a Dubniczay-palota udvarán 22:30-tól a Hungarian FolkEmbassy  prezentálásában kapcsolódhatunk be táncházi mulatságba. Vasárnap délelőtt a gyerekeket várják Ricsi bácsi játszóházába és a Nemzeti Művelődési Intézet kézműves foglalkozására az Óváros térre, ahol a Kabóca Bábszínház műsora zárja a fesztivált. A fesztivál teljes programja itt található

A programsorozathoz kapcsolódóan a V-Busz egyes járatain is találkozhatunk a művészekkel: szerdán Pusztai Boglárka és zenekara, csütörtökön pedig Benkő Zsuzsanna színész, bábszínész szórakoztatja az utasokat egyes járatokon. A pontos menetrend ide kattintva tekinthető meg.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Idén is eljön Veszprémbe az egyik legnépszerűbb amerikai gospelkórus gospel Idén is eljön Veszprémbe az egyik legnépszerűbb amerikai gospelkórus Tavaly kipróbálták, Veszprém pedig befogadta. Sőt, várakozásokon felüli teltházat csinált a Veszprém Arénában az első Gospel karácsony. Az USA-ból érkező színesbőrű énekesek akkor az év egyik legkülönlegesebb zenei élményét hozták el Veszprémbe, idén a szervezők megkísérlik megismételni a tavalyi előadást, néhány újítással. Ezekről is szó volt a hétfői sajtótájékoztatón, ahol bejelentették mindezt. 2023. november 13. 23:06 Hollywoodban az EKF nyitórendezvényének zenéje Európa Kulturális Fővárosa Hollywoodban az EKF nyitórendezvényének zenéje A legjobb ötbe került a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros program nyitóceremóniájának zenéje a Hollywood Music In Media Awards jelöltjei között. A gálát november 16-án tartják majd a filmek fővárosában. 2023. november 6. 13:54 Mini koncertek a világot jelentő színpadok mini másában Veszprémben zene Mini koncertek a világot jelentő színpadok mini másában Veszprémben Veszprémben a Hotel mögött a Kossuth utca felől áll egy furcsa fából készült épület, benne néhány székkel és egy színpadnak látszó pódiummal. A Mini Carnegie Hallt a híres NewYork-i koncertterem ihlette, de Veszprémben egészen más funkciója van. Itt a zenében tehetséges és elhivatott gyermekeknek segít inspirálódni és kibontakoztatni a tehetségüket. 2023. október 24. 14:01 Veszprémben találkoznak Európa hegedűkészítői Veszprémben találkoznak Európa hegedűkészítői Európa országaiból sereglenek a hegedűkészítő mesterek október 17-19. között Veszprémbe, hogy megmérettessék legszebben szóló hangszereiket. A rendezvény programjában nemzetközi szaktekintélyek előadásai, koncertek, hangszerkiállítás és hegedűhangzási verseny is szerepel. 2023. október 17. 14:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.