Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 20. Illés
Veszprém
23°C
2024. július 20. Illés
Veszprém
23°C

Népzenére mulathatunk az újabb veszprémi fesztiválon

2023. szeptember 12. 11:26
Folkfesztivált rendeznek a hétvégén Veszprémben: a régió népművészei mellett olyan nagynevű előadókkal is találkozhatunk, mint a Csík Zenekar vagy Szalóki Ági.

Szeptember 15. és 17. között a népzene és néptánc beköltözik Veszprém belvárosába: az Óváros téren két helyszínen, a Szentháromság téren és a Dubniczay-palota udvarán koncertekkel, táncházakkal, családi programokkal várják a magyar népzene világát szerető közönséget.

Pénteken koncertekkel indul a programsorozat: délután fél öttől Pusztai Boglárka és zenekara indítják a hétvégét az Óváros téren, ezen a helyszínen a vármegye fiatal népdalénekesei és hangszeres zenészei lépnek fel. Az első este fénypontja a Csík Zenekar várbéli koncertje lesz kilenctől, zárásként pedig az Óváros téren a Rézeleje Fanfárosok moldvai csángó táncházában rophatjuk.

Szombaton nap közben minden korosztályt megszólító családi programokkal készülnek a szervezők, este Szalóki Ági és Bognár Szilvia fellépése csábít majd a Szentháromság térre 21 órára, és onnan egy kapualjnyira, a Dubniczay-palota udvarán 22:30-tól a Hungarian FolkEmbassy  prezentálásában kapcsolódhatunk be táncházi mulatságba. Vasárnap délelőtt a gyerekeket várják Ricsi bácsi játszóházába és a Nemzeti Művelődési Intézet kézműves foglalkozására az Óváros térre, ahol a Kabóca Bábszínház műsora zárja a fesztivált. A fesztivál teljes programja itt található

A programsorozathoz kapcsolódóan a V-Busz egyes járatain is találkozhatunk a művészekkel: szerdán Pusztai Boglárka és zenekara, csütörtökön pedig Benkő Zsuzsanna színész, bábszínész szórakoztatja az utasokat egyes járatokon. A pontos menetrend ide kattintva tekinthető meg.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Így alakul át és válik digitális élményközponttá a Dimitrov Így alakul át és válik digitális élményközponttá a Dimitrov Hamarosan visszaköltözik a kultúra a Dimitrov épületébe, viszont teljesen más formában, mint eddig ismerős volt. Sőt, az, ami várhatóan ősszel megnyílik az újragondolt épületben egész Közép-Európában egyedi lesz. Hétfő délután Porga Gyula polgármester és a CODE digitális élményközpont – ez lesz a Dimitrov új neve – megvalósítói tartottak körbevezetést néhány veszpréminek. Portálunk ott volt ezen az alkalmon és most olvasóinknak is eláruljuk, hogy mit is jelent pontosan az immerzív tér, ami a CODE-ban épül. 2024. június 4. 0:36 Nosztalgiaérzés felmelegítve - újra megnyitott a Kiskuti csárda Nosztalgiaérzés felmelegítve - újra megnyitott a Kiskuti csárda Azt mondják, hogy felmelegítve csak a töltött káposzta jó. A konyhában minden bizonnyal tényleg így van, de ha egy közel kétszáz évre visszatekintő éttermet élesztenek újjá hasonló szellemiséggel, mint egykor működött, ez az alaptétel ugyancsak érvényes. Legalábbis Veszprémben a Kiskuti csárdában sikerült, ami hétvégén nyitott meg, miután az Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően felújították és újra élettel töltötték meg. 2024. június 3. 16:37 Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál Magyar Mozgókép Fesztivál Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál A Nemzeti Filmintézet támogatásával, és az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében visszatér városunkba június 12. és 15. között a Moz.Go, azaz a Magyar Mozgókép Fesztivál.   2024. május 10. 0:10 Közvetetten az EKF elismerése is a balatonfüredi Modern Műtér építészeti díja Közvetetten az EKF elismerése is a balatonfüredi Modern Műtér építészeti díja A Balaton környezetében épített példaértékű új, illetve felújított, bővített, átalakított meglevő épületek elismerésére életre hívott díjjal idén családi házat, CLT pavilont, képzőművészeti gyűjteményt és borteraszt is jutalmazott a bírálóbizottság, amelyek között az egyik a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően újult meg Balatonfüreden. 2024. május 8. 10:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.