Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
14°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
14°C

Rossi csapata mentális fejlődését dicsérte

2023. szeptember 8. 6:59 // Forrás: MTI
Marco Rossi szövetségi kapitány elsősorban azt emelte ki a Szerbia vendégeként aratott 2-1-es Eb-selejtezős győzelmet követően, hogy a magyar labdarúgó-válogatott hatalmas fejlődésen ment keresztül mentális szempontból.

"Az első félidőben kifejezetten jól futballoztunk, hátrányban is tartottuk magunkat a megbeszélt taktikához, sikerült is fordítani és megérdemelten vezettünk a szünetben. De Belgrádban meg kell szenvedni a sikerért, ami a szerb csapat erejéből következik. És bizony sokat szenvedtünk. A második félidőben szívvel játszottunk, és hálásak lehetünk Dibusznak a nagyszerű védéseiért" - értékelt az MTI érdeklődésére az olasz szakember.

Kapcsolódó cikk
A magyarok belgrádi győzelmükkel nagyot léptek az Eb-részvétel felé
A magyar labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 2-1-re győzött Szerbia vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat csütörtöki rangadóján, így megerősítette vezető helyét a csoportban.

Az 59. születésnapját szombaton ünneplő szakvezető külön kiemelte Nego Loicot és Nagy Ádámot, akik szerepeltetését márciusban és júniusban sok kritika érte, viszont most ismét bizonyították, hogy erősségei a válogatottnak, mert mindketten nagyszerű teljesítményt nyújtottak.

"Hihetetlen, hogy milyen fejlődésen mentünk keresztül mentális szempontból. Öt éve, a kinevezésemkor magam sem gondoltam volna, hogy ilyen elképesztő önbizalom jellemzi majd a csapatot. Nem emlékszem egyetlen meccsre sem, még vereség esetén sem, amikor ne harcoltunk volna" - reagált arra Rossi, hogy hátrányból három perc alatt fordított a nemzeti együttes.

A magyar válogatott játékosai és Marco Rossi szövetségi kapitány (k) a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Szerbia - Magyarország mérkőzés után a belgrádi Rajko Mitic Stadionban 2023. szeptember 7-én. A magyar csapat 2-1-re nyert. MTI/Czeglédi ZsoltA magyar válogatott játékosai és Marco Rossi szövetségi kapitány (k) a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Szerbia - Magyarország mérkőzés után a belgrádi Rajko Mitic Stadionban 2023. szeptember 7-én. A magyar csapat 2-1-re nyert. MTI/Czeglédi Zsolt

Rossi a második találatot összehozó két belső védő kapcsán - Lang Ádám adott gólpasszt Willi Orbánnak - azon viccelődött, hogy talán vasárnap a csehek elleni barátságos mérkőzésen kipróbálja őket csatárként. A hajrában becserélt újonc Kata Mihályt illetően pedig arról beszélt, sose fél kockázatot vállalni. Úgy vélte, Katának megvan a tehetsége, ahogy a többi kerettagnak is, így nem félt bedobni a mélyvízbe Belgrádban sem ilyen kiélezett szituációban.

"Jól kezdtünk, de a magyaroknak rövid idő alatt sikerült fordítaniuk. Összességében az első 45 perc a magyaroké volt, mert nem volt elég mozgékony a csapatunk. A másodikban viszont elég domináns játékot tudtunk felvonultatni, de nem sikerült gólt szerezni. Néha a szerencsén is múlik az eredmény, ma nem nekünk pattantak jól a labdák, ennek fényében nem tragédia, ami történt" - mondta a szerb szövetségi kapitány, Dragan Stojkovic, aki gratulált Marco Rossi együttesének, egyúttal maga is kiemelte Dibusz Dénes fantasztikus védéseit a második félidő elején.

A belgrádi sikerrel a magyar csapat három ponttal elhúzott a riválistól, a harmadik helyezett Montenegró előtt pedig már öt pont az előnye féltávnál. Az ötösből az első kettő jut ki a jövő évi, németországi kontinensviadalra.

A magyarok vasárnap 18 órától a cseheket fogadják barátságos mérkőzésen a Puskás Arénában, míg az Eb-selejtezőt október 14-én éppen a szerbek ellen folytatják otthon.

vehir.hu
további cikkek
Szurkoljanak a magyar válogatottnak és játsszanak velünk értékes nyereményekért! Szurkoljanak a magyar válogatottnak és játsszanak velünk értékes nyereményekért! Felnőtt férfi labdarúgó válogatottunk sorozatban harmadik alkalommal jutott ki az Európa-bajnokságra, június 14-től pedig kiderül, hogy idén meddig menetel csapatunk Marco Rossi vezetésével. Most ismét egy játékra hívjuk olvasóinkat, ahol leginkább a labdarúgó Európa-bajnoksággal és a magyar válogatottal kapcsolatos tudásra lesz szükség, hogy aztán a szerencsések megnyerhessék a három darab tízezer forint értékű sportszer vásárlási utalvány egyikét. 2024. április 30. 11:15 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet javítva 26. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet javítva 26. A magyar válogatott egy pozíciót javított, így a 26. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, melyet továbbra is a világbajnok Argentína vezet. 2024. április 4. 13:01 Lang Ádám egy hónapig nem futballozhat magyar labdarúgó-válogatott Lang Ádám egy hónapig nem futballozhat Körülbelül egy hónap kihagyás vár Lang Ádámra, a ciprusi élvonalban szereplő Omonia Nicosia magyar futballistájára. 2024. március 31. 19:44 Szoboszlai közönségtalálkozót szervez az Eb előtt magyar labdarúgó-válogatott Szoboszlai közönségtalálkozót szervez az Eb előtt Közönségtalálkozót szervez Szoboszlai Dominik, az Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya. 2024. március 28. 20:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.