Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 20. Illés
Veszprém
22°C
2024. július 20. Illés
Veszprém
22°C

Lehetőséget adnak a jövő veszprémi óvodapedagógusainak

2023. szeptember 5. 22:23
Együttműködési keretmegállapodást kötött a Pannon Egyetem és Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata annak érdekében, hogy a fenntartó az egyetem hallgatói számára szakmai gyakorlatot biztosítson az óvodákban.
 

A kedd délutáni sajtónyilvános esemény keretében Porga Gyula polgármester beszélt a megállapodás fontosságáról: az önkormányzati ellátórendszerben vannak olyan területek, ahol komoly munkaerőhiány van, az egyik legjelentősebb szektor az óvodapedagógiai állások. A város és a Pannon Egyetem közös megoldást talált erre a problémára, köszönhetően annak, hogy az egyetem sikeresen indította el a tanító- és óvodapedagógus képzési szakokat.

A hallgatói részről megnövekedett érdeklődésre való tekintettel – a tavalyi évhez képest csaknem háromszorosára nőtt a felvételt nyertek száma – szükség volt gyakorlati helyek biztosítására is, melyre így a városi fenntartású intézményekben kaptak lehetőséget.

Korábban ehhez hasonló megállapodást kötött a Pannon Egyetem a Veszprémi Tankerületi Központtal, a tanítóképzési gyakorlati helyek biztosítására is.

A keretmegállapodást az egyetem megbízásából prof. dr. Navracsics Judit, a Humántudományi Kar dékánja írta alá, aki az egyetem és a város közötti szoros együttműködésről, és azok közös felelősségvállalásáról beszélt. Kifejtette, hogy a kar a régió kiszolgálásra törekszik, hiszen vidéki egyetemként a Budapesten is népszerű szakokkal szemben nehezebb a hallgatókért versenyezni. Olyan képzéseket kell indítani, amely a régió szakemberhiányára adnak megfelelő választ, mint például az egyre népszerűbb mentálhigiéniás szakemberek képzése.

Az egyetemnek előzetes megállapodása már volt a Ringató Óvodával, de a kar népszerűsége miatt idén a polgármester és az önkormányzat segítségét kérték, így a megállapodás keretében ezt kiterjesztik az összes önkormányzati fenntartású óvodára is.

Navracsics Judit kiemelte: a kulturális oktatásnak társadalmi szinten is helyt kell kapnia, és az együttműködési keretmegállapodással aláírásával a város és az egyetem között még szorosabb kapcsolat jött lére.

Balogh Dóra
Domján Attila
további cikkek
Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Közel száz denevér érkezett április második felében a veszprémi Érseki Palota padlásterébe, ahol a nőstény egyedek és néhány hete született kölykeik a nyári hónapokat töltik. Az „érsekségi denevérek” visszatérő vendégek a közel 250 éves barokk épületben, ezért a Veszprémi Főegyházmegye a várnegyed megújításának munkálatait úgy ütemezi, hogy a védett – fényre és zajra is érzékeny – állatokat ne zavarják, sőt az Érseki Palota díszkivilágítását is módosították. tegnap 22:35 Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe. 2024. július 18. 15:23 Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Pannon Egyetem Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Második alkalommal rendezték meg a HOPE fenntarthatósági konferenciát a Pannon Egyetemen csütörtökön. 2024. július 18. 22:55 Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Balaton Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Drasztikusan megnövekedett a Magyar Vöröskereszt által működtetett Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat által ellátottak száma a júliusi tartós hőhullám miatt, az önkéntesek már csaknem kétezer bajbajutotton segítettek - derül ki a szervezet MTI-hez szerdán eljuttatott közleményéből. 2024. július 17. 14:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.