Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C

Lehetőséget adnak a jövő veszprémi óvodapedagógusainak

2023. szeptember 5. 22:23
Együttműködési keretmegállapodást kötött a Pannon Egyetem és Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata annak érdekében, hogy a fenntartó az egyetem hallgatói számára szakmai gyakorlatot biztosítson az óvodákban.
 

A kedd délutáni sajtónyilvános esemény keretében Porga Gyula polgármester beszélt a megállapodás fontosságáról: az önkormányzati ellátórendszerben vannak olyan területek, ahol komoly munkaerőhiány van, az egyik legjelentősebb szektor az óvodapedagógiai állások. A város és a Pannon Egyetem közös megoldást talált erre a problémára, köszönhetően annak, hogy az egyetem sikeresen indította el a tanító- és óvodapedagógus képzési szakokat.

A hallgatói részről megnövekedett érdeklődésre való tekintettel – a tavalyi évhez képest csaknem háromszorosára nőtt a felvételt nyertek száma – szükség volt gyakorlati helyek biztosítására is, melyre így a városi fenntartású intézményekben kaptak lehetőséget.

Korábban ehhez hasonló megállapodást kötött a Pannon Egyetem a Veszprémi Tankerületi Központtal, a tanítóképzési gyakorlati helyek biztosítására is.

A keretmegállapodást az egyetem megbízásából prof. dr. Navracsics Judit, a Humántudományi Kar dékánja írta alá, aki az egyetem és a város közötti szoros együttműködésről, és azok közös felelősségvállalásáról beszélt. Kifejtette, hogy a kar a régió kiszolgálásra törekszik, hiszen vidéki egyetemként a Budapesten is népszerű szakokkal szemben nehezebb a hallgatókért versenyezni. Olyan képzéseket kell indítani, amely a régió szakemberhiányára adnak megfelelő választ, mint például az egyre népszerűbb mentálhigiéniás szakemberek képzése.

Az egyetemnek előzetes megállapodása már volt a Ringató Óvodával, de a kar népszerűsége miatt idén a polgármester és az önkormányzat segítségét kérték, így a megállapodás keretében ezt kiterjesztik az összes önkormányzati fenntartású óvodára is.

Navracsics Judit kiemelte: a kulturális oktatásnak társadalmi szinten is helyt kell kapnia, és az együttműködési keretmegállapodással aláírásával a város és az egyetem között még szorosabb kapcsolat jött lére.

Balogh Dóra
Domján Attila
további cikkek
Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat A kormány meghosszabbítja a kamatstopot mind a kis- és középvállalkozások, mind a családok számára és a diákhitel esetében - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón csütörtökön Budapesten. ma 14:23 Gondoskodik a képviselő a Módszertani bölcsődéről Gondoskodik a képviselő a Módszertani bölcsődéről Miután a korábbi években a veszprémi önkormányzat felújította a Módszertani bölcsőde épületét és teljes energetikáját, valamint rendbe rakta az udvart is, az utolsó néhány hasznos eszköz beszerzésében már a belvárosi körzet önkormányzati képviselője, Bázsa Botond segített az intézménynek. ma 14:46 Művészet a szabadban kultúra Művészet a szabadban Nagy Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész „20. századi portrék” című szabadtéri kiállításának, melyet negyven darab különleges portrészobor alkot, immár a színházkert ad otthont. Szerda délután nyitották meg a kőből faragott műalkotásokból álló kiállítást, amit a város egy magángyűjteményből, a Körmendi Galériától vásárolta meg.   tegnap 16:28 A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A magyarok összességében kedvezően fogadják az új palackvisszaváltási rendszer bevezetését, a lakosság háromnegyede igyekezni fog, hogy minden betétdíjas palackot visszaváltson - derül ki a Reacty Digital kutatásából.  tegnap 11:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.