Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
1°C
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
1°C

MLSZ: a cél új Orbánok és Stlyesok megtalálása

2023. szeptember 5. 14:34 // Forrás: MTI
Nem hagyja figyelmen kívül a magyar kötődésű, a válogatott számára esetlegesen segítséget jelentő futballistákat a szövetség.

Többek között erről is beszámolt Barczi Róbert sportigazgató a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hétfői elnökségi ülésén, amelyen a professzionális klubok stabil pénzügyi helyzete, illetve a játékosügynökök tevékenységének szigorú szabályozása is téma volt.

A szervezet honlapjának beszámolója szerint az MLSZ sportigazgatósága, illetve a klubok által használt, átlátható és átfogóbb visszajelzési lehetőséget biztosító felület gyakorlati használatát mutatta be az elnökség tagjai számára Barczi Róbert. A két éve megkezdett szakmai folyamat lényege az egységes, egymásra épülő országos munka. Ezt elősegítendő, a rendszerben résztvevő különböző szintű utánpótlásközpontok, rendszeres és alapos információt adnak a sportigazgatóság számára az elvégzett feladatokról, és a fejlődés üteméről, ami a klubok támogatását, értékelését, valamint a pozitív folyamatok biztosítását is elősegíti.

A közlemény szerint szintén a szakmai terület eredménye a korábbinál hatékonyabb játékosmegfigyelői rendszer kiépítése. "A cél, az új Orbán Willik, Stlyes Callumok megtalálása a magyar válogatottak számára. A scouting-rendszer az olyan tehetségeket sem hagyja figyelmen kívül, akiknek egyetlen felmenőjük magyar, és külföldön élnek, futballoznak" - fogalmaz az MLSZ, példaként említve az angol bajnok Manchester City akadémiáján pallérozódó Michael Okekét.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), és ezzel összhangban az MLSZ, 2023-tól újra vizsgához köti a labdarúgóügynöki tevékenység gyakorlását. Az elsődleges cél, hogy az ügynöki munka szakmai és etikai normái biztosítva legyenek, és ezzel összhangban a játékosok, edzők, klubok és szövetségek számára igazságos és transzparens rendszer jöjjön létre. A tagszövetségek, így az MLSZ számára további feladat egy új nemzeti szabályzat megalkotása a FIFA által meghatározott kereteken belül, melyet hétfőn fogadott el az elnökség. Ezen szabályzat hatálya - a vizsgakötelezettség mellett - a belföldi tranzakciókra terjed ki. A nemzeti és a nemzetközi szabályzat egyaránt 2023. október 1-jén lép életbe. Ezt követően már csak licenccel rendelkező személy járhat el labdarúgó-ügynökként.

Az elnökség tovább erősítette a professzionális klubok működésére vonatkozó licencelőírásokat. Ahogy az MLSZ beszámolójából kiderül, a magyar szövetség szigorú pénzügyi monitoring rendszerének, illetve a klubok fejlődő munkájának köszönhetően közel egy évtizede stabil rend van az NB I-es és NB II-es egyesületek háza táján. A közmű-áremelkedéssel és az inflációval is megbirkózott a magyar labdarúgás egésze, ideértve a több mint 1400 amatőr egyesületet - derült ki az MLSZ elnökségének ülésén megtartott beszámolóból.

Nyitókép: mlsz.hu

vehir.hu
további cikkek
Rossi szerint a németek a favoritok, de nyitott a csoport magyar labdarúgó-válogatott Rossi szerint a németek a favoritok, de nyitott a csoport Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a jövő évi Európa-bajnokság A csoportjának favoritja a házigazda német együttes, ugyanakkor úgy vélte, a továbbjutást jelentő második helyért nyílt lesz a küzdelem a skótok, a svájciak és a magyarok között. 2023. december 2. 21:16 Csányi: minimális célnak a továbbjutást kell kitűzni magyar labdarúgó-válogatott Csányi: minimális célnak a továbbjutást kell kitűzni Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke minimális célnak a csoportból való továbbjutást nevezte meg a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságon, miután a válogatott a házigazda németeket, illetve a skótokat és a svájciakat kapta ellenfélül a szombati sorsoláson. 2023. december 2. 20:30 A házigazda németekkel, a skótokkal és a svájciakkal egy csoportban a magyarok magyar labdarúgó-válogatott A házigazda németekkel, a skótokkal és a svájciakkal egy csoportban a magyarok A magyar labdarúgó-válogatott a házigazda németekkel, valamint a skótokkal és a svájciakkal került azonos csoportba a jövő évi, németországi Európa-bajnokság Hamburgban rendezett szombati sorsolásán. 2023. december 2. 19:00 Konferencia-liga: az utolsó pillanatban fordítva győzött a Ferencváros ország-világ Konferencia-liga: az utolsó pillanatban fordítva győzött a Ferencváros A Ferencváros az utolsó pillanatban gólt szerezve 2-1-re győzött csütörtökön a szerb Cukaricki vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga ötödik fordulójában, így továbbra is a továbbjutást jelentő második helyen áll a csoportjában. 2023. november 30. 23:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.