Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
30°C
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
30°C

Katasztrófa a Burning Man Festivalon

2023. szeptember 3. 10:50 // Forrás: BBC // borítókép: @autobiographica via instagram
Egy ember meghalt és több ezren rekedtek a sivatag közepén az özönvízszerű esőzés miatt az Egyesült Államok legismertebb fesztiválján.

Egy ember meghalt és több ezren a fesztivál helyszínén rekedtek a nevadai Black Rock-sivatagban. Az özönvízszerű esőzés sártengerré változtatta a sivatagot, a hatóságok lezárták az utakat, mert a járművek elsüllyednének a mocsarassá vált homokban.

A sivatag közepén megrendezett Burning Man az Egyesült Államok legismertebb fesztiválja. A rendezvényre szombaton csapott le a felhőszakadás, ami járhatatlanná tette az utakat. A helyi hatóságok tájékoztatása szerint a helyzeten csak rontott, hogy többen mégis megpróbálták autójukkal elhagyni a helyszínt, és ezzel széttrancsírozták a felázott talajt. Az előrejelzések szerint további eső érkezésére kell számítani, így még több napba telhet, mire a fesztiválozók elhagyhatják a sivatagot. A résztvevőket emiatt arra figyelmeztetik: takarékoskodjanak az élelemmel és az ivóvízzel, mivel ezek utánpótlását sem tudják biztosítani. A fesztivál mellékhelyiségei is használhatatlanná váltak. 

A Burning Man Festivalt 1990-ben rendezték meg először a Nevada állambeli Black Rock-sivatagban. A világ egyik legnépszerűbb fesztiváljára minden évben rendkívül nehéz jegyeket szerezni. 

Schöngrundtner Tamás

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.