Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 7. Gizella
Veszprém
19°C
2024. május 7. Gizella
Veszprém
19°C

Orbán Viktor: örök szövetség áll fent a magyarság és a sport között

2023. augusztus 26. 17:15 // Forrás: MTI
Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Magyar Zene Házában az atlétikai világbajnokság tiszteletére rendezett műsoron és fogadáson vett részt, ahol a világ sportvezetőivel és sportdiplomatákkal találkozott - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan a kormányfő sajtófőnöke.

Orbán Viktor köszöntőjében elmondta: örök szövetség áll fent a magyarság és a sport között.

Akik itt voltak az elmúlt napokban Budapesten, láthatták, hogy Magyarország ősi és modern, nemzeti és nyitott, láthatták, hogy milyenek igazából a magyarok: szenvedélyesek és tisztelettudóak, itt a sport szeretete és a sporthősök tisztelete felülír szinte mindent. Nem csoda, hogy ennyi kiváló sportrendezvényt láttunk már vendégül - folytatta. Csak az elmúlt pár évben voltak itt már vizes vb-k, vízilabda és úszó eb-k, volt vívó és judo-világbajnokság, kézilabda-eb, Giro d'Italia, Európa-liga döntő, s reméljük, hogy hamarosan Bajnokok Ligája döntő is - sorolta.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke (j) kezet fog az atlétikai világbajnokság tiszteletére rendezett műsor és fogadás kezdete előtt a Magyar Zene Házánál 2023. augusztus 26-án. A kormányfő a világ sportvezetőivel és sportdiplomatákkal találkozott. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer ZoltánA Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke (j) kezet fog az atlétikai világbajnokság tiszteletére rendezett műsor és fogadás kezdete előtt a Magyar Zene Házánál 2023. augusztus 26-án. A kormányfő a világ sportvezetőivel és sportdiplomatákkal találkozott. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Budapest a sportszerető világ találkozási központja lett - állapította meg Orbán Viktor.

Ha ezt a szép hosszú listát összerakjuk, úgy tűnhet, hogy ha nem is egyszerre, de "több darabban" már mi is rendeztünk olimpiát - mondta a kormányfő.

Magyarország nyolcadik a nyári olimpiák összesített éremtáblázatán, mögöttünk nagyobb és népesebb nemzetek sorakoznak a rangsorban. Mindezt úgy, hogy az első tíz helyezett ország közül mi vagyunk az egyetlenek, akik még nem rendezhettek olimpiai játékokat. Ez aligha maradhat így az idők végezetéig - vélekedett Orbán Viktor.

A miniszterelnök a béke fontosságáról is beszélt, kiemelve: a magyarok ezt a világbajnokságot a békének ajánlották fel.

Végezetül megköszönte a vb szervezőinek és rendezőinek embert próbáló munkáját.

Schmidt Ádám: a maratoni verseny mérföldkő, van mire büszkének lennünk

"A szervezőbizottság a maratoni útvonal kijelölésénél nagy figyelmet fordított arra, hogy a belvároson keresztül haladjanak a versenyzők, ugyanis négy kört tesznek meg, így ismétlődhetnek a képsorok, és az atléták, illetve a több mint egymilliárd néző a lehető legszebb arcát láthatja Budapestnek" - mondta az MTI-nek Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár szombaton a Hősök terén.

Hozzátette: látva azt, hogy mennyi ember jött ki szurkolni a helyszínre és tudva azt, hogy hányan nézik televízión keresztül, "szerintem okunk van rá, hogy kihúzzuk magunkat és büszkék legyünk arra, micsoda fővárossal rendelkezünk".

A vb kormánybiztosa azt is kiemelte, hogy az elmúlt nyolc nap sportdiplomáciai szempontból nagyon intenzív időszak volt, mivel egy ilyen kiemelt sportesemény, mint az atlétikai világbajnokság erősíti a nemzetközi kapcsolatokat.

"A Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjai közül nagyon sokan vannak jelen a vb-n, Thomas Bachhal, a szervezet elnökével az élen, és nekünk fontos, hogy mindenki azzal az érzéssel távozzon, és úgy hagyja el az hazánkat, hogy szeretne ide minél előbb visszajönni" - fogalmazott.

Hangsúlyozta: a visszajelzések alapján mindenki elégedett, örömmel nézték végig a péntek esti programot a stadionban, és boldogan jöttek ki a Hősök terére is".    

Erre szokták mondani, hogy "van mire büszkének lennünk" - zárta gondolatait Schmidt Ádám.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.