Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
15°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
15°C

A boldogság évadát nyitotta meg a Veszprémi Petőfi Színház

2023. augusztus 25. 11:47
A 2023/24-es színházi évad a boldogság jelzőt kapta, szerda délután hivatalosan és ünnepélyesen is megnyitották az új évadot a Veszprémi Petőfi Színházban.

Bár ahogy a teátrum igazgatója, Oberfrank Pál fogalmazott, nyáron sem volt megállás, rendkívül tartalmas időszak áll a társulat mögött, az évadnyitó ülés valójában egy pillanatnyi megállás, amelyre nagy szükség van. Fontos rituálisan megélni a pillanatot, és a jövőbe nézés mellett értékelni az elmúlt időszakot, fogalmazott Oberfrank.

Kifejtette, az időjárás sok esetben nem állt a színház mellé a nyáron, mégis sikerült minden akadályt szépen venni. Oberfrank elmondta, a kultúra templomában, ahol sokféle alkotókedv találkozik számos fejlesztés történt, ami még nagyobb biztonságot, valamint rugalmasságot ad a teátrum dolgozóinak. A vezető azzal zárta gondolatait, hogy töretlenül az idei évadban is nagy szerepet és figyelmet szánnak az ifjúság tehetséggondozására.

Brányi Mária alpolgármester büszke a társulatra a töretlen munka miatt, a helytállás, valamint a szakadatlan sikerek miatt. Sok erőt kívánt a Veszprémi Petőfi Színháznak, és hasonló összefogásokat, amelyekből mindig lehet meríteni.

Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház igazgatóhelyettes-kreatív menedzsere úgy fogalmazott, a boldogság évada az idei, hiszen boldognak lehet lenni a legnagyobb kihívások közepette is. Folytatta, cél, hogy a közönség sorai közt ülő színházkedvelők ahogy az életben, úgy az előadásokban is megtalálják a boldogságot. Zsuzsanna megerősítette, hogy az ifjúság idén is nagy szerepet kap, ahogy már eddig is remekül működött például a PetőfIfi Akadémia, amely már egy végzős osztályt is kinevelt.

Nagy Károly atya a boldogság fogalmáról beszélt, mint kifejtette, sokan úgy hiszik, a materiális dolgok jelentik az örömöt, miközben a boldogságot valójában mi magunk építjük. A boldogság valami olyan, amire készen áll az ember, de nem képes pontosan meghatározni. A lelket nyugtatja, s erőt ad.

Az idei évad közelgő előadásairól itt olvashatnak.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14 Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. 2024. április 20. 9:00 Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor Kossuth-díjas színész volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket a színésznek. A Veszprémhez szorosan kötődő művész életformájáról, többlakiságáról is mesélt, amelyről egy videós összeállítást is megtekinthetnek. 2024. április 17. 13:29 Élet és halál kérdése a színpadon Élet és halál kérdése a színpadon Anat Gov: Happy Ending című drámáját mutatja be pénteken a Veszprémi Petőfi Színház. Az onkológián játszódó történet saját elmúlásukkal szembesíti a szereplőket – és a nézőket. 2024. április 11. 21:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.