Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
22°C
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
22°C

Halász Bence: nincs miért bánkódnom

2023. augusztus 20. 20:35 // Forrás: MTI
A budapesti világbajnokságon kalapácsvetésben bronzérmes Halász Bence elégedett az eredménnyel, annak ellenére, hogy egy 81 méteres dobását érvénytelenítették.

"Minden volt a mai versenyben, de összességében elégedett lehetek a végeredménnyel" - nyilatkozott a sajtótájékoztatón a 26 éves Halász Bence.

Hozzátette, a május-júniusi időszak környékén nem gondolta volna, hogy ennyi 80 méteres dobást csinál a vb-döntőben. Megjegyezte, a 81,02 méteres dobása, amelyet utólag elvettek, szerinte érvényes volt, de a sorrenden nem változtatott volna.

"Ha tegnap azt mondják, hogy 80,82-vel zárok a döntőben, előre aláírta volna mindenki Szombathelyen" - fogalmazott a Dobó SE versenyzője.

"Sajnálom, hogy nem lett egyéni csúcs, de nincs miért bánkódnom" - nyilatkozott. Kiemelte, a közönség szeretete, buzdítása hatalmas nyomást jelentett, de ma már magabiztosabb volt, mint a szombati selejtezőben.

A későbbi bronzérmes Halász Bence a férfi kalapácsvetés döntőjében a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 20-án. MTI/Derencsényi IstvánA későbbi bronzérmes Halász Bence a férfi kalapácsvetés döntőjében a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 20-án. MTI/Derencsényi István

"Az első nem igazán odatett dobás volt, hogy mégis ekkora lett, abban a közönség is benne van" - jegyezte meg.

Halász Bence elmondta, nagy elődök nyomán indult pályafutása, éveken keresztül felnézett Pars Krisztiánra, akivel együtt edzett. A döntő alatt is sokszor felidézte, hogy mit csinálna a londoni olimpiai bajnok.

Edzője, Németh Zsolt kiemelte, idén kétszer is olyan sérülése volt tanítványának, amit nehezen lehetett helyrehozni.

"De a versenylónak mindig a derbi napján kell a legjobban futni" - tette hozzá.

Hangsúlyozta, ha a bemelegítő dobásokat is figyelembe veszi, Halász Bence élete tíz legnagyobb dobásából hatot a mai napon mutatott be. Másik edzője, Németh László szerint a 82 méter is benne volt Halász teljesítményében.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.