Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 16. Valter
Veszprém
24°C
2024. július 16. Valter
Veszprém
24°C

Három döntős helyezés világversenyekről

2023. augusztus 14. 13:50 // Forrás: VEDAC
Az idei EYOF-on és az Universiadén is döntős eredményeknek örülhettünk Fertig Fanni, Czeller Gábor és Strigencz Zalán révén.

A július és az augusztus a világversenyek hónapjai az atlétikában. Az elmúlt időszakban több rangos viadalon is részt vehettek a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolói is, akik megállták a helyüket.

A kínai Csengtuban rendezték meg az egyetemi és főiskolás világbajnokságot, az Universiadét, ahol két atléta képviselte a veszprémi színeket.

Strigencz Zalán diszkoszvető saroksérülése ellenére becsülettel helyt állt, bejutott a 12-es döntőbe, és végül a tizedik helyet szerezte meg 49.75 méteres eredményével. Az atlétát Mozsdényi Dávid készítette fel.

Czeller Gábor nagyot lépett előre idén - Fotó: VEDACCzeller Gábor nagyot lépett előre idén - Fotó: VEDAC

A férfi kalapácsvetőknél Czeller Gáborért szoríthattunk, aki 70.33 méteres eredményével a hetedik helyen zárt. A dobóatléta Zentai Tibor és Dobos Máté edzők irányításával készült, és az idei évben nagyot lépett előre a számszerűsíthető méterek tekintetében.

A szlovéniai Maribor adott otthont az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak, ahol Fertig Fanni indulhatott a VEDAC képviseletében. Mozsdényi Dávid tanítványa új egyéni csúcsot elérve, 62.51 méteres eredménnyel az előkelő ötödik helyet szerezte meg kalapácsvetésben.

Mindhárom dobóatléta eredménye biztató a következő évek sportteljesítményére nézve.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.