Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
16°C
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
16°C

Családi fesztivállal ünneplik Európa Kulturális Fővárosát Zircen

2023. augusztus 12. 12:58
Kétnapos fesztivált rendeztek Zircen augusztus 11-én és 12-én, az Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával.
 

A Zircikon nevű rendezvényen nap közben gyerekprogramokkal, kézműves foglalkozással várják a családokat, este pedig koncerteken sorakoztatják fel a magyar könnyűzenei élet nagy neveit. 

Pénteken Halász Judit szórakoztatta a legkisebbeket, szombat délelőtt az Alma zenekar és a Kuttyomfitty társulat meseelőadása vonzott a Reguly Antal Múzeum hátsó udvarába a közönséget. 

Még nem késő csatlakozni! Délután az amatőr színjátszásé lesz a főszerep ugyanezen a helyszínen. Negyed háromtól a Reguly Antal általános iskola színjátszó csoportja adja elő Miro Gavran Felejtsd el Hollywoodot című vígjátékát, ezt követően pedig Petőfi Sándor A helység kalapácsa című vígeposzát láthatjuk Wenczel Zsuzsanna rendezésében. 

A rendezvény ideje alatt a város múzeumai is nyitva tartanak, a Bakonyi Természettudományi Múzeumban botanikai, zoológiai és geológiai témájú múzeumpedagógiai foglalkozásokat szerveznek. A természet szerelmeseit a Pintér-hegyen solymász bemutatóval, madárgyűrűzéssel várják.


Az Alkotmány úti rendezvénytéren népszerű zenekarok váltják egymást a színpadon. Pénteken a Margaret Island nyitotta a sort, majd a Punnany Massif következett. Szombaton már délután hattól a zenéé a főszerep, ekkor érkezik a KFT, akiket a Magna Cum Laude, a Bagossy Brothers és Dj Sterbinszky követ. 

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Mindszenty 80: Hit, Kultúra és Közösség Veszprémben kultúra Mindszenty 80: Hit, Kultúra és Közösség Veszprémben Március 5-én lesz nyolcvan éve, hogy 1944-ben, XII. Pius pápa kinevezte Mindszenty Józsefet a Veszprémi Egyházmegye püspökévé. E jeles évfordulóra emlékezve Dr. Udvardy György érsek atya örömmel hirdette meg a "Mindszenty 80 évet" , amely most vasárnap vette kezdetét a Veszprémi Főegyházmegyében. ma 13:13 Azt hittük, a régmúltban kevesebb hús fogyott, de kiderült, hogy tévedtünk Azt hittük, a régmúltban kevesebb hús fogyott, de kiderült, hogy tévedtünk Ezt a cikket eredetileg azzal az a felütéssel indítottuk volna, hogy manapság több húst fogyasztunk, mint a történelem során valaha. Aztán utánanéztünk, és kiderült, hogy ez nem igaz. Ráadásul nemcsak a mennyiség okozott meglepetéseket. 2024. március 1. 19:30 Végre egy kiállítás, ahol nem törött cserepekkel teli poros tárolók között bolyongunk Végre egy kiállítás, ahol nem törött cserepekkel teli poros tárolók között bolyongunk Törött és kopott cserepekkel, edényekkel teli poros tárolók, informatívnak beállított, de valójában unalmas molinók. Nem éppen az a kép, ami alapján nagy kedvet kapnánk egy helytörténeti kiállításhoz. Pedig egy város, az otthonunk múltja lehet nagyon izgalmas is, például ha személyes tárgyakon és történeteken keresztül, innovatív módon közelítjük meg. Szerencsére a Laczkó Dezső Múzeum új, Veszprém történelmét bemutató Emlékgép című állandó kiállítása is ilyen lett. 2024. március 1. 17:07 Egy boszorkány tündéri cukrászdáról álmodik... de miért kerülik azt az emberek? Kabóca Bábszínház Egy boszorkány tündéri cukrászdáról álmodik... de miért kerülik azt az emberek? Egy boszorkány tündéri cukrászdáról álmodik... de miért kerülik azt az emberek? Amika Éppenitt községben próbál szerencsét az édes sütemények varázslatos világában. Azonban hamarosan kiderül, hogy valami mégsem stimmel... Mi lehet az oka, hogy Amika cukrászdáját senki sem látogatja? A Kabóca Bábszínház legújabb bemutatóját, A boszorkány cukrászdája című tárgyjátékot március 2-től láthatják a nézők. 2024. március 1. 15:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.