Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 16. Valter
Veszprém
25°C
2024. július 16. Valter
Veszprém
25°C

Történelmi VEDAC-szereplés

2023. augusztus 11. 13:28 // Forrás: VEDAC
A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) történetében először fordult elő, hogy egy világversenyen három érmet is szereztek sportolói. A jeruzsálemi U20-as Európa-bajnokságon Csatári Jázmin, Csekő Miklós és Kövér Fanni is bronzérmet érdemelt ki nagyszerű teljesítményével.

Az Eb második napján bizakodva várhattuk a női kalapácsvetés döntőjét, ahol Csatári Jázmin volt érdekelt. Zentai Tibor és Dobos Máté tanítványa remekül kezdett, 62.47 méteres eredménnyel nyitott, amivel rögvest az élre állt. A második sorozatban a ciprusi Valentina Savva 64.69 méterrel megelőzte a veszprémi kiválóságot. Jázmin a hatodik körig második helyen állt, ekkor a német Jada Julien 62.92 méterrel fellépett a második pozícióba, így Jázmin a bronzérmet vehette át.

Fotó: VEDACFotó: VEDAC

Másnap Csekő Miklós volt érdekelt a férfi kalapácsvetés fináléjában, aki 73.33 méterrel nyitotta a versengést, amit a második sorozatban 76.87 méterre javított. Ezt az eredményt még a hatodik körben tudta megközelíteni, akkor 76.52 méterig jutott. Miklóst végül megelőzte a finn Max Lampinen, aki 79 .72 méterrel nyerte meg a számot és a ciprusi IosifKesidis (77.73).

Az Eb zárónapján Kövér Fanni női gerelyhajításban bizonyíthatott. Török Krisztián tanítványa végig rendkívül kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, 52.67 méterrel kezdett, ezt a negyedik sorozatban 53.09 méterre javította. Az utolsó, hatodik sorozatban 52.48 méteren ért földet a gerely. Fanni összességében a harmadik helyet szerezte meg, a számot a szerb Világos Adriana nyerte 58.38 méterrel, míg az ezüstérema horvát Veronika Sokotához került (55.41).

A VEDAC ezzel történelmet írt, hiszen korábban még egyszer sem fordult elő, hogy a veszprémi klub egy világversenyen három medáliát is begyűjtsön.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.