Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 7. Gizella
Veszprém
21°C
2024. május 7. Gizella
Veszprém
21°C

Atlétikai vb – 202 csapat több mint 2100 versenyzője indul

2023. augusztus 10. 20:57 // Forrás: MTI
202 csapat több mint 2100 atlétája szerepel majd a jövő szombaton kezdődő és augusztus 27-ig tartó budapesti világbajnokságon.

A nemzetközi szövetség (WA) csütörtökön jelentette be, hogy a végleges nevezési lista alapján a tavalyi vb 44 egyéni győztese közül 38-an jelezték részvételüket a magyar fővárosban, a peruiak kétszeres 2022-es aranyérmese, Kimberly Garcia a 20 és 35 kilométeres gyaloglásban is indul.   

A jamaicai Shelly-Ann Fraser-Pryce tovább javítaná csúcsát, és hatodik világbajnoki címére készül női 100 méteren, és hatodik vb-aranyéremért küzd majd a lengyel kalapácsvető Pawel Fajdek is. 

Molnár Janka gátfutó a budapesti atlétikai világbajnokságra készülő sportolók edzésén a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 7-én. MTI/Szigetváry ZsoltMolnár Janka gátfutó a budapesti atlétikai világbajnokságra készülő sportolók edzésén a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 7-én. MTI/Szigetváry Zsolt

A vb-n minden idők legnagyobb létszámú magyar csapata, 63 hazai atléta indul. Közülük 32-en szereztek indulási jogot a kvalifikációs lista alapján, a rendező ország jogán pedig 31 megfelelő tudásszinttel rendelkező atlétát nevezhetett a magyar szövetség, melyet a WA jóváhagyott.

A vb-t a Nemzeti Atlétikai Központban rendezik, az utcai futó- és gyaloglóversenyeknek a Hősök tere ad otthont.

Kapcsolódó cikk
Három veszprémi versenyző az atlétikai vb-n!
Augusztus 19-től Magyarországra, Budapestre figyel az egész világ. Érkezik az év legjobban várt sporteseménye, az atlétikai világbajnokság. A hatvanhárom fős magyar csapatban három veszprémi atléta, a Sportolj Velünk SE kiválóságai is bizonyíthatnak.
vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.