Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
1°C
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
1°C

Elindult az ivóvíz és szennyvíz-hálózatok fejlesztése városunkban

2023. augusztus 10. 20:32
Az ivóvíz és szennyvíz rekonstrukciós fejlesztések célja a nem megfelelő, elöregedett ivóvíz és szennyvíz hálózati rendszerelemek cseréje, illetve felújítása a hatékonyság- és az üzembiztonság növelésének érdekében. A kiírt pályázatokra sikeresen pályázott a Bakonykarszt.
 

A fejlesztés eredményeként több mint 16 km hosszban, az alábbi településeken újul meg az ivóvíz ellátó hálózat egy része: Devecser, Dörgicse, Farkasgyepű, Hajmáskér, Hidegkút, Márkó, Nemesvámos, Olaszfalu, Papkeszi, Sóly, Szentantalfa, Szentkirályszabadja, Tagyon, Tótvázsony, Városlőd, Veszprém, Zirc. Továbbá a fejlesztés eredményeként közel 2 km hosszban, az alábbi településeken újul meg az szennyvízelvezető hálózat egy része: Balatonszőlős, Dörgicse, Hegymagas, Veszprém.

A sajtótájékoztatón felszólalt V. Németh Zsolt, az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért felelős államtitkára. Kifejtette, ha visszatekint az elmúlt évtizedekre, látszik, a víziközmű-szolgáltatók aranykoráról beszélhetünk. Hozzátette, az uniós csatlakozáskor kialakított követelményeknek még egy évtizede nem tudtunk megfelelni, több mint háromszáz településen nem volt megfelelő minőségű ivóvíz, mára ez tizenegyre csökkent. A szennyvíztisztító telepek száma 880-ra duplázódott uniós programok segítségével.

Példaértékűnek nevezte a jelenlegi beruházást, miközben folyik az integráció is: a 2010-ben 400 szolgáltató mára 38-ra csökkent, többségük év végére állami tulajdonú lesz, köztük a Bakonykarszt is. Az állami szerepvállalással nő a megbízhatóság.

Porga Gyula polgármester is felszólalt. Mint kifejtette, nem csak a látványos fejlesztésekről kell beszélni a városban, de a közszolgáltatásokról is, melynek minősége a legmagasabb szinten kell, hogy legyen. Veszprémben van egy, a rekonstrukciós feladatokat előre meghatározó terv, így a víziközmű-szolgáltatóval együtt az útfelújítások megvalósultak, majd a pályázati lehetőség okán az önkormányzat partner volt: több mint 100 millió forintos önerővel járultunk hozzá. A terv a megőrzés és a minőség fokozása.

Kugler Gyula vezérigazgató megköszönte Navracsics Tibor területfejlesztésért felelős miniszternek, Ovádi Péter országgyűlési képviselőnek és Magyarország Kormányának, hogy Veszprém térségét a pályázat befogadásával támogatta.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Művészet a szabadban kultúra Művészet a szabadban Nagy Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész „20. századi portrék” című szabadtéri kiállításának, melyet negyven darab különleges portrészobor alkot, immár a színházkert ad otthont. Szerda délután nyitották meg a kőből faragott műalkotásokból álló kiállítást, amit a város egy magángyűjteményből, a Körmendi Galériától vásárolta meg.   2023. november 29. 16:28 Balassa Valéria és Balczár Lajos kapta a Hornig-díjat Balassa Valéria és Balczár Lajos kapta a Hornig-díjat Idén, Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése Balassa Valériának és dr. Balczár Lajosnak ítélte oda a kitüntetést, melyet kedd délután a Deák Ferenc utcai rendezvényközpontban ünnepélyes keretek között vehettek át. 2023. november 29. 15:01 Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Alakulásuk után rögvest egy mindenkit bezáró világjárvánnyal kellett szembenézniük, ez mégsem rengette meg az elképzeléseiket: a Cholnoky Kerekasztal várt, kitartott, újra aktivizálódott és ma már negyedik születésnapját ünnepelhette. 2023. november 28. 15:43 Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek V-Busz Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek 2024. február 1-től egy vonaljegy áráért utazhatnak a veszprémi helyi járatokon a diákok, jelentette be Porga Gyula polgármester. A V-Busz életében azonban nem ez lesz az egyetlen újítás a jövő évben, hamarosan új elektromos járművekkel is bővülhet a buszflotta. 2023. november 28. 11:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.