Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
1°C
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
1°C

Balatonalmádiban készítik az év strandételét

2023. augusztus 3. 12:36 // Forrás: Balatoni Kör
A Balatoni Kör által idén kilencedik alkalommal meghirdetett Év strandétele verseny nyerteseit a fövenyesi Kalóz strandbisztróban tartott eredményhirdetésen mutatták be.

Az idei Év strandétele a balatonalmádi strandon található Terasz bisztró Balatoni nyelves nevű, spenótos krémsajttal, paradicsommal, bacsalikommal és egy bakonyi füstölt marhanyelvvel készített házi lepénye lett, mellyel a bruschetta műfaját sikerült nagyon szerethetően újragondolniuk. 3300 forintért önmagában komplett ebédnek vagy vacsorának is tökéletes választás és egyben bármelyik büfében könnyen elkészíthető.

Balatoni nyelves (Fotó: Heim Alexandra)Balatoni nyelves (Fotó: Heim Alexandra)

Bisztró kategóriában idén a Balatonbogláron évek óta kultétteremnek számító Gianpiero's "hideg tökfőzelék feltétlenül" nevű étele nyert, melyet garnélás vagy más, hagyományos feltéttel is kérhetnek azok, akik makacsul ragaszkodnak hozzá. 

A Tork képviselője, Sipos Norbert az Év felfedezettje díjat a Lángos world büfé Pofás fogas pil-pil lángosának adta, melyet Balatonmária nagy szabad strandján készítenek.

Erős mezőnyben az alsóörsi Fogas bisztró Zeller "Raviolija" lett idén a legjobb vegetáriánus étel, melynek gombás tölteléke tészta helyett vékonyra szelt zeller lapok közé került.

Zeller ravioli (Fotó: Heim Alexandra)Zeller ravioli (Fotó: Heim Alexandra)

A zömmel gasztronómiai szakújságírókból álló zsűrihez idén Csillag Richárd balatoni séf csatlakozott, aki tavaly negyedik lett az ifjú szakács világbajnokságon, a Tork különdíját átadó Sipos Norberttel együtt így két séf is volt a zsűriben.

Kardos Gábor, a verseny ötletgazdája kiemelte: "ez a verseny a strandgasztronómia máig egyetlen szakmai megmérettetése és a "retró" kínálat megújításával jelentősen hozzájárult, hogy a hazai gasztronómia legizgalmasabban fejlődő szegmensévé váljon a korábban sokat kritizált strandgasztronómia egy évtized leforgása alatt." 

"A balatoni strandgasztronómia fejlődését és a Beach Food trend kreativitását az idén különösen nehéz gazdasági környezet és a hazai médiában a Balatont külföldi tengerpartokkal példátlanul negatívan összehasonlító cikkek tucatjai sem törhették meg. Akik a Balaton szerelmeseiként hűek maradnak kedvenc hazai tavunkhoz vendéglátósként idén jelentős áldozatokat hozva bizonyítják, miért érdemes a lehető legjobbat nyújtani és a nehezebb körülmények között is különleges ételeket kínálni akár 2-3000 forintért is."

vehir.hu
további cikkek
Játsszon velünk és tesztelje tudását az ételek világában! Játsszon velünk és tesztelje tudását az ételek világában! Ön mennyire mozog otthonosan a konyhában? Mikor étteremben jár, tudja pontosan, hogy hogyan készül a választott étele, vagy hogy mi a története? A Vehír legújabb kvízjátékában most értékes nyereményekért tesztelheti ezt a tudásását. 2023. november 16. 16:00 Kincsek az erdőből (is) Kincsek az erdőből (is) Egy sokszor mű világban a tiszta, természetes ízek, termékek igazi kincsnek számítanak. Ennyi indok éppen elég, hogy kilátogassunk a pénteken megnyílt tízéves Bakony Expóra. Bónusz: az erdő csodás világában is elmerülhetünk. 2023. november 10. 22:43 Amerika csak egy sütésnyire van Amerika csak egy sütésnyire van Évek óta szerepel a bakancslistámon, hogy New Yorkban töltsem a Halloweent, Murphy azonban rendre közbeszól, amikor már előkészíteném az utazást. És bár egyelőre a meccsünkben ő áll nyerésre, nekem is megvannak a magam eszközei, hogy kibabráljak vele. Ezúttal egy kosár idénygyümölccsel, meg egy sütővel. 2023. október 22. 12:04 Balaton Wine & Gourmet - giccsnek is hívhatnánk, de csak a szürke hétköznapokért élni, igazán időpocsékolás gasztro Balaton Wine & Gourmet - giccsnek is hívhatnánk, de csak a szürke hétköznapokért élni, igazán időpocsékolás A Balaton Wine & Gourmet fesztivál olyan, mint az ország tortája: nem mindenkinek való, mégis mindenki akar belőle magának egy szeletet. Második éve próbál összecsiszolódni a rendezvénysorozat a veszprémiekkel, és úgy tűnik kezdjük megszokni az ízét. 2023. szeptember 29. 10:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.