Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Pixelekből, régen és most

2010. június 10. 5:16
Cseh iskolások kezdeményezték azt a fotózást, amely a nemzetközi környező világ projekt mozgalom részévé vált.

A veszprémi Ipari Szakközépiskola és Gimnázium diákjaiból álló csapat részt vett a budapesti Ludwig Múzeum Pixelekből emelt emlékművek programjában. Munkáikat bemutatták a szerda délután az iskolában, az érdeklődők láthatták a képeket, és a látottakról rövid kommentárokat is hallhattak a diákoktól.

Cseh diákok kezdeményezték a különös tartalmú fotózást, és így vált ez a program a környező világ projekt részévé. Az iskolások előkerestek régi fényképeket, amelyek környezetüket, lakóhelyüket ábrázolják, majd felkeresték ezeket a helyeket és lefotózták, amit ugyanitt napjainkban láthattak, észlelhettek, a képeket pedig feltöltötték az internetre.

- A Ludwig Múzeum kezdeményezésére mi is csatlakoztunk a projekthez – mondta Irányi László, az iskola igazgatója. - Veszprémről és Várpalotáról készítettünk el mintegy hatvan képpárt. Mivel az utóbbi évtizedekben Veszprém arculata jelentősen átalakult, így igen érdekes képpárokat sikerült összeállítanunk. Munkánkat segítette a Laczkó Dezső Múzeum fotótára, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár helyismereti gyűjteménye és Kiss Ferenc.

A fotók hamarosan felkerülnek a www.kornyezovilag.hu honlapra, valamint a Ludwig Múzeum is készített egy kiadványt, ahová azonban a helyszűke miatt csak pár kép került be.

Ódor Eszter

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.