Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 11. Árpád
Veszprém
6°C
2023. december 11. Árpád
Veszprém
6°C

Remekelt a Pannon Egyetem EFOTT házigazdaként

2023. július 17. 22:09
Az egyetemisták fesztiválja több napon keresztül, július 12. és 16. között várta vendégeit a Velencei-tónál.

Amatőr fesztiválozóként és exegyetemistaként is számos elvárást társítottam a fesztiválhoz. Leginkább az érdekelt, hogy a tomboló közönség, a koncertek sokasága, és a vízpart nyüzsgő strandolói mellett mitől lesz a fesztivál igazán a Pannon Egyetemé.

Hamar kiderült számomra, hogy a fesztiválon felbukkanó témák, amelyek előtérbe kerültek, az intézmény, sőt Veszprém város arculatát is meghatározzák. Ilyen a kultúra, a közösség, a sport, a digitalizáció, és a fenntarthatóság. Nem volt mindegy, hogy a helyenként súlyos, máskor könnyed témák milyen formában kerülnek tálalásra. Passzol-e a téma a helyszínhez? Passzol-e a téma a napszakhoz? Passzol-e a téma a helyszínen nyüzsgő korosztályhoz? Folytathatnám a sort, de szerencsére nem kellett feltennem ezeket a kérdéseket, hiszen minden egyben volt, ahogy a nagy könyvben meg van írva.

A témák meghatározó szakértőit hívták meg, szó esett állatvédelemről, így felhívták a figyelmet a felelős állattartásra, terítéken volt a klímaválság, megtudhattunk többet arról, hogy hol húzódik az egyéni felelősség az éghajlatváltozás tekintetében, s mindeközben aki nem volt rest, sportolhatott, kalóriát égethetett, személyiségtesztet tölthetett ki, vagy akár csillezhetett az erre kijelölt helyen.

Meglepő módon, vagy csupán rossz tapasztalatokból fakadó előítéletek mentén valahogy úgy képzeltem el a rendezvényt, hogy napközben mindenki fekszik, hűsöl, józanodik, és erőt gyűjt az esti koncertre. A sztereotípiát meghazudtolva kijelenthető, hogy rengetegen voltak kíváncsiak a szakmai beszélgetésekre, a jóhangulatú játékokra, kvízekre, kihívásokra.

Az énektanulástól kezdve a mérnöki tudományok bemutatásán keresztül a kézműveskedésig mindenki megtalálhatta a számára legideálisabb programot, hiszen az egyetem hét helyszínen várta az odalátogatókat.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Veszprém a néptánc Mekkája Veszprém a néptánc Mekkája Gálaműsorral ünnepelte tízéves fennállását a Veszprém-Bakony Táncegyüttes szombaton az Agórában, ahol ismét bebizonyították a táncosok, hogy miért lehet Veszprém a „néptáncosok Mekkája.” tegnap 12:51 Kulturális és művészeti élményekkel segíti a lakótelepi fiatalokat a Napsugár Klub Kulturális és művészeti élményekkel segíti a lakótelepi fiatalokat a Napsugár Klub A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program több mint 22 millió forintos támogatásából valósított meg az Alkohol- Drogsegély Ambulancia Egyesület kulturális és művészeti programokat tavaly szeptembertől Veszprémben a Damjanich utcai Napsugár Klubban, ahová szerdán a Mikulás is ellátogatott. 2023. december 9. 11:40 Isten jelen van a képzőművészetben is! kereszténység Isten jelen van a képzőművészetben is! A kommunikációs hangzavarban egy óra elcsendesülést ígér a tihanyi Rege cukrászda legújabb adventi digitális kiállítása, amelyen keresztény képzőművészek a kétkezi alkotásaikon keresztül mutatják be, hogy hogyan lehet Istenről beszélni szavak nélkül is. 2023. december 8. 10:18 A jövőben is tartaná az idei színvonalat a Művészetek Háza A jövőben is tartaná az idei színvonalat a Művészetek Háza Hivatalosan decemberben véget ér az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat, de ez nem jelenti azt, hogy nem tartogat még a jövő rengeteg érdekes eseményt számunkra. A Művészetek Háza csütörtökön tartotta meg évértékelőjét, ahol elmondták 2024-ben is ugyanekkora lelkesedéssel várják a látogatókat.   2023. december 8. 14:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.