Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 12. Izabella
Veszprém
30°C
2024. július 12. Izabella
Veszprém
30°C

Falunappal indult, fesztivállal végződött Úrkúton a szombati nap

2023. július 16. 14:42
Falunappal kezdődött, aztán estére átalakult fesztivállá az a közösségi esemény, amit szombaton tartottak Úrkúton.

Ahogy a legtöbb falunap esetében, úgy Úrkúton is közös sporttal, főzéssel, énekléssel és tánccal indult és folytatódott a szombati falunap, belecsempészve a programok közé olyan játékokat is, mint a bingózás például.

A bakonyi település sportpályáján megtartott rendezvényre idén is kilátogatott a falu apraja és nagyja a kánikulai időjárás ellenére is.

Voltak olyan helyi közösségek, akik nem zavartatták magukat a forró időjárás miatt sem, sőt bográcsok mellé álltak, hogy összemérjék gasztrotudásukat egymással.

Az úrkúti falunap protokolláris részében ennek a versenynek a győztesét is kihirdették, ahol először Fülöp Zoltánné, a település polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket, majd Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője állt a színpadra rövid beszédének megtartására.

Ő mindenekelőtt gratulált az úrkúti futballcsapat megyei bajnoki címéhez és kupagyőzelméhez, majd rátért a település több száz éves történetére, amely során számos kihívással kellett szembenézniük, de az összetartó, hagyományőrző közösségnek köszönhetően Úrkút az utóbbi években már végérvényesen a fejlődés útjára lépett.

Ezután átadták a Szomszédok nevű csapat tagjainak a főzőverseny első díját, a programok pedig egészen estig folytatódtak.

Ezután kezdetét vette az Úrkút Fesztivál, ahol a színpadon egymást váltották a fiatalok körében népszerű hazai fellépők, úgy, mint Essem, az AK-26, vagy éppen Adam Ajkay.

 

Fotók: Vámosi Patrik

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.