Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 29. Taksony
Veszprém
1°C
2023. november 29. Taksony
Veszprém
1°C

Rasovszky Kristóf: kemény voltam

2023. július 16. 4:47 // Forrás: MTI
A végén a testét is használnia kellett Rasovszky Kristófnak, de a magyar versenyző keményen beleállt a harcba, és ennek is köszönhetően lett ezüstérmes a nyílt vízi úszók 10 kilométeres vasárnapi versenyében a fukuokai olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

"Úgy alakult, ahogyan elterveztem, végig tudtam menni az elejében, nem is akartam kiadni a kezemből ezt a pozíciót. A végén próbáltam minél több embert leszakítani, aztán a hajrában beletettem mindent. Azt mondták, legyek kemény, amennyire tudok, én pedig olyan kemény voltam, amennyire megengedik a kizárás nélküli határok" - nyilatkozta az MTI-nek Rasovszky, akinek edzőjével, Szokolai Lászlóval éppen ezekben a pillanatokban "beszélgetett el" egy hivatalos személy, és figyelmeztette őt az utolsó métereken történtekért.

Kapcsolódó cikk
Rasovszky Kristóf: kemény voltam
A végén a testét is használnia kellett Rasovszky Kristófnak, de a magyar versenyző keményen beleállt a harcba, és ennek is köszönhetően lett ezüstérmes a nyílt vízi úszók 10 kilométeres vasárnapi versenyében a fukuokai olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

"Nem voltam extrém durva, egyszerűen 35 kilóval nehezebb vagyok nála, ezt használtam ki, és úsztam úgy, hogy kevesebb helye legyen. Rajtam kívül ezt eddig mindenki megcsinálta minden egyes világbajnokságon, és ahogyan korábban soha senkit, most engem sem zártak ki ezért" - fogalmazott a veszprémiek kiválósága, aki hivatalosan is megváltotta a jegyét a párizsi olimpiára, noha ez nem volt létkérdés, hiszen az 1500 méter gyorson úszott idejével már nyílt vízre is nevezhető a párizsi játékokra.

Az ezüstérmes Rasovszky Kristóf a nyílt vízi úszók 10 kilométeres versenye után a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd Az ezüstérmes Rasovszky Kristóf a nyílt vízi úszók 10 kilométeres versenye után a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Bár Betlehem Dávid sokáig tartotta a lépést az élmezőnnyel, hirtelen visszacsúszott, így érthetően csalódottan nyilatkozott.    

"Nem keresek kifogásokat, nem volt ez egy jó verseny számomra. Próbálok a további számokra koncentrálni, és azokon jól teljesíteni. Nem tudtam magamból kihozni azt, amiért jó páran dolgoztunk, bánt az egész" - mondta az első világbajnokságán szereplő 19 éves úszó, aki Rasovszkyhoz hasonlóan még a medencés versenyekben is érdekelt lesz.

Betlehem Dávid a férfi nyílt vízi úszók 10 kilométeres versenye után a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 16-án. A magyar versenyző a 16. helyen végzett. MTI/Koszticsák SzilárdBetlehem Dávid a férfi nyílt vízi úszók 10 kilométeres versenye után a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 16-án. A magyar versenyző a 16. helyen végzett. MTI/Koszticsák Szilárd

Szokolai László, a két veszprémi versenyző edzője Rasovszkyval kapcsolatban kijelentette: minden a tervek szerint alakul.   

"Olyan iramot szerettünk volna diktálni már az elején, hogy ez a tömeg ne tudjon együtt maradni, szakadjon el a legjobb tíz, ez pedig meg is történt. A végén Florian Wellbrock elment, őt nem lehetett megfogni, így aztán Kristóf egy nagyot harcolt a végén Oliver Klemettel, akit a testét használva, egy irányúszással ki tudott zárni" - mondta.    

Betlehem Dávidról szólva hozzátette, nem tudja pontosan, mi történt, több mint a táv feléig ő is úgy teljesített, ahogyan azt előzetesen várták.    

Gellért Gábor szövetségi kapitány Betlehem eredményét leszámítva nagyjából előre megjósolta a verseny kimenetelét.

"Rasó végig higgadt maradt, nagyon rutinos versenyző, aki hét éve ott van a világ élmezőnyében. Az utolsó két körben sikerült leszakítaniuk a riválisokat, nagyon taktikus versenyzés volt, nagyon várjuk a váltót, és reméljük, nem ez volt az első és utolsó érmünk" - nyilatkozta.    

Rasovszky Kristóf, a veszprémiek kiválósága - aki 2019-ben Kvangdzsuban 5 kilométeren diadalmaskodott, amivel a szakág első magyar világbajnoka lett - az olimpiai táv történetének első magyar dobogós vb-helyezését szerezte meg. Egyúttal övé lett most a magyar küldöttség első érme Fukuokában.

vehir.hu
további cikkek
Hosszú Katinka visszatér és megcélozza a hatodik olimpiáját ország-világ Hosszú Katinka visszatér és megcélozza a hatodik olimpiáját Visszatér a versenyzéshez Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó, akinek fő célja, hogy jövő nyáron, Párizsban, a hatodik ötkarikás viadalán is ott legyen - írta hétfőn az Index. 2023. november 27. 8:41 A veszprémi úszótrió mindhárom tagja megcélozta a párizsi olimpiát Párizs 2024 A veszprémi úszótrió mindhárom tagja megcélozta a párizsi olimpiát Az egyaránt Veszprémben készülő három nyíltvízi úszó, az olimpiai ezüstérmes Rasovszky Kristóf, a kétszeres vb-ezüstérmes Betlehem Dávid és a junior Európa-bajnok Sárkány Zalán megcélozta a jövő évi párizsi olimpiát. 2023. november 20. 22:23 Nyíltvízi úszó-vk: kihirdették a jövő évi állomásokat úszás Nyíltvízi úszó-vk: kihirdették a jövő évi állomásokat A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (World Aquatics) kihirdette a jövő évi nyíltvízi úszó világkupa-sorozat állomásait. 2023. november 14. 20:24 Huszonhárom évesen vonult vissza a veszprémi olimpikon úszó Kalmár Ákos Huszonhárom évesen vonult vissza a veszprémi olimpikon úszó Szokolai László edző szerint tanítványa, Kalmár Ákos elérte a teljesítőképessége határát. Úgy véli, akármennyit edzhet az olimpikon, egyszerűen nem tud már annyit fejlődni, hogy nemzetközi szinten olyan kimagasló eredményeket érjen el, mint klubtársai, Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid. 2023. november 6. 20:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.