Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mi már kipróbáltuk és imádtuk - megnyílt a Füge Liget a város szívében

2023. július 1. 13:57
A város egyik legjobb kávéját és legfinomabb vegán pisztáciás süteményét szombattól már a Zöld Város központjában újonnan megnyitott Füge Liget kávézóban - mely a népszerű Füge Fagyiudvar és Kávézó „édestestvére” - is megkóstolhatja a nagyközönség.

A Veszprém szívében elhelyezkedő tér egyik közkedvelt pontja lesz majd valószínűleg az új kávézó, mely a Kálvária-domb mellett helyezkedik el, a legmodernebb gépészettel ellátva, egy összefüggő, hatalmas napos terasszal együtt. A Megyeház-térre nyíló kávézó födémjén zöldtető épült, kívülről látszóbeton kialakítást kapott – a fejlesztéseknek köszönhetően tökéletesen illeszkedik a környezetéhez.

A fiatalok mellett, a családosok számára is az egyik legjobb helyszín a Füge Liget, hiszen karnyújtásnyira van tőle a város legújabb és legmodernebb játszótere, az Erzsébet-liget, ráadásul a parkolással sem szükséges vesződni, Veszprém V-bike programjának egyik állomása is pár tíz méterre található.

A Füge Liget megálmodói: Penovác Anna, Dobos Márton, Hakkel Zsófi és Tremmer Roland Hegedűs Barbara alpolgármesterrelA Füge Liget megálmodói: Penovác Anna, Dobos Márton, Hakkel Zsófi és Tremmer Roland Hegedűs Barbara alpolgármesterrel

A pénteki megnyitón Dobos Márton, a kávézó üzletvezetője elmondta: családjával két éve már valóra váltották egy álmukat a Füge Fagyiudvar létrehozásakor, és nem is remélték, hogy most újból ilyen fantasztikus dologba kezdhetnek bele.

Az üzletvezető valódi szenvedéllyel beszélt jövőbeli terveikről, szeretnének majd a közelben dolgozó kórházi, egyetemi, illetve önkormányzati alkalmazottaknak is kedvezményekkel kedveskedni. A kisgyermekes családoknak külön étlappal és itallappal készülnek, van játszósarok az épületen belül és még kismotor-tároló is lesz a teraszon.

Az arculat egyelőre nagyban hasonlít a Füge Fagyiudvar kínálatához, de szerencsére ez azt jelenti, hogy a minőség is egyezik, csak egyszerűbb és pörgősebb kivitelben. A személyzet nagyon kedves, a környezet pedig tényleg idilli, valóban profi vendéglátóhely lett belőle, az elvárásoknak megfelelően.  

Ehhez szükség volt a helyszín megálmodásához, kivitelezéséhez és persze finanszírozásához is, melyért Dobos Márton külön köszönetet mondott többek között az EKF képviseletében jelenlévő Markovits Alíznak, a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Zrt. vezérigazgatójának, az önkormányzatnak és Porga Gyula polgármester úrnak is.

A város nevében Hegedűs Barbara alpolgármester osztotta meg gondolatait a megnyitóval kapcsolatban, aki kiemelte: az új kávézó valódi ékköve a Zöld Város projektnek, és nagyon örülnek neki, hogy egy igazi veszprémi csapat pályázta meg a hely üzemeltetését, akik méltón képviselik a hely színvonalát.

A nyári nyitvatartás nem csak a kávézáshoz és a napközbeni nyugodt percekhez, de ahhoz is tökéletes, hogy este még emberi időben megigyunk valamit a barátainkkal, hiszen hétköznap kilencig, hétvégén pedig este tízig is várnak mindenkit. 

Vannak isteni sütemények, wrap, panini, gofri, rengeteg kávé és alkohol-kínálat is, a nap mindig odasüt, mellette a város legnagyobb zöld parkja: ide nem csak társaságban, de egyedül is érdemes beülni és kicsit kiszakadni a mindennapokból.

Balogh Dóra
Domján Attila
további cikkek
A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkaidő statisztikájában a kávészünetek látszólag csak kidobott percek a termelékenységből, viszont több kutatás is igazolta már, hogy a munkahelyen elköltött kávék nem csak az egészségre, hanem a munkabírásra is jó hatással van. Persze ebben az esetben is ott villog a mértékletesség piros lámpája. ma 13:24 Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre közélet Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre Lemondott Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, az MSZP két társelnöke a párt választmányának szombati ülésén a június 9-i európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választás eredményei miatt. Erről a két politikus a Facebook-oldalán számolt be. 2024. június 22. 16:35 Gryllus Dániel a költészet szerepéről kultúra Gryllus Dániel a költészet szerepéről Idén Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka alapító tagja nyitotta meg a veszprémi Ünnepi Könyvhetet. A szavakat dallamok követték, Gryllus citerával kísérte magát, s persze a nóták között mesélt könyvekről is, versekről, Kányádiról, Weöres Sándorról… Órákig tudtuk volna hallgatni… 2024. június 22. 17:02 Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. 2024. június 21. 11:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.