Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mi már kipróbáltuk és imádtuk - megnyílt a Füge Liget a város szívében

2023. július 1. 13:57
A város egyik legjobb kávéját és legfinomabb vegán pisztáciás süteményét szombattól már a Zöld Város központjában újonnan megnyitott Füge Liget kávézóban - mely a népszerű Füge Fagyiudvar és Kávézó „édestestvére” - is megkóstolhatja a nagyközönség.

A Veszprém szívében elhelyezkedő tér egyik közkedvelt pontja lesz majd valószínűleg az új kávézó, mely a Kálvária-domb mellett helyezkedik el, a legmodernebb gépészettel ellátva, egy összefüggő, hatalmas napos terasszal együtt. A Megyeház-térre nyíló kávézó födémjén zöldtető épült, kívülről látszóbeton kialakítást kapott – a fejlesztéseknek köszönhetően tökéletesen illeszkedik a környezetéhez.

A fiatalok mellett, a családosok számára is az egyik legjobb helyszín a Füge Liget, hiszen karnyújtásnyira van tőle a város legújabb és legmodernebb játszótere, az Erzsébet-liget, ráadásul a parkolással sem szükséges vesződni, Veszprém V-bike programjának egyik állomása is pár tíz méterre található.

A Füge Liget megálmodói: Penovác Anna, Dobos Márton, Hakkel Zsófi és Tremmer Roland Hegedűs Barbara alpolgármesterrelA Füge Liget megálmodói: Penovác Anna, Dobos Márton, Hakkel Zsófi és Tremmer Roland Hegedűs Barbara alpolgármesterrel

A pénteki megnyitón Dobos Márton, a kávézó üzletvezetője elmondta: családjával két éve már valóra váltották egy álmukat a Füge Fagyiudvar létrehozásakor, és nem is remélték, hogy most újból ilyen fantasztikus dologba kezdhetnek bele.

Az üzletvezető valódi szenvedéllyel beszélt jövőbeli terveikről, szeretnének majd a közelben dolgozó kórházi, egyetemi, illetve önkormányzati alkalmazottaknak is kedvezményekkel kedveskedni. A kisgyermekes családoknak külön étlappal és itallappal készülnek, van játszósarok az épületen belül és még kismotor-tároló is lesz a teraszon.

Az arculat egyelőre nagyban hasonlít a Füge Fagyiudvar kínálatához, de szerencsére ez azt jelenti, hogy a minőség is egyezik, csak egyszerűbb és pörgősebb kivitelben. A személyzet nagyon kedves, a környezet pedig tényleg idilli, valóban profi vendéglátóhely lett belőle, az elvárásoknak megfelelően.  

Ehhez szükség volt a helyszín megálmodásához, kivitelezéséhez és persze finanszírozásához is, melyért Dobos Márton külön köszönetet mondott többek között az EKF képviseletében jelenlévő Markovits Alíznak, a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Zrt. vezérigazgatójának, az önkormányzatnak és Porga Gyula polgármester úrnak is.

A város nevében Hegedűs Barbara alpolgármester osztotta meg gondolatait a megnyitóval kapcsolatban, aki kiemelte: az új kávézó valódi ékköve a Zöld Város projektnek, és nagyon örülnek neki, hogy egy igazi veszprémi csapat pályázta meg a hely üzemeltetését, akik méltón képviselik a hely színvonalát.

A nyári nyitvatartás nem csak a kávézáshoz és a napközbeni nyugodt percekhez, de ahhoz is tökéletes, hogy este még emberi időben megigyunk valamit a barátainkkal, hiszen hétköznap kilencig, hétvégén pedig este tízig is várnak mindenkit. 

Vannak isteni sütemények, wrap, panini, gofri, rengeteg kávé és alkohol-kínálat is, a nap mindig odasüt, mellette a város legnagyobb zöld parkja: ide nem csak társaságban, de egyedül is érdemes beülni és kicsit kiszakadni a mindennapokból.

Balogh Dóra
Domján Attila
további cikkek
Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Szombaton dél és három óra között várták az érdeklődőket, hogy különböző programokkal hívják fel a figyelmet a felelős állattartásra, s hogy bemutassák a PUMI Veszprémi Állatmenhely lakóit, akik várják, hogy örökbefogadják őket. ma 8:38 LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   tegnap 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. tegnap 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.